Το οπαδιλίκι που ... κατάφερε να διορθώσει ο Ρούνεϊ (pics+vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Το οπαδιλίκι που ... κατάφερε να διορθώσει ο Ρούνεϊ (pics+vids)

bet365

Το gazzetta.gr θυμάται τις εποχές που ο Γουέιν Ρούνεϊ, ως πιτσιρικάς, το 'ριξε στο οπαδιλίκι, προτού γνωρίσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά και το κατόρθωμά του να βρίσκεται πλέον σαν φίλος στο «Γκούντισον Παρκ».

Απόψε (22:00 ώρα Ελλάδας), στο «Ολντ Τράφορντ», η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει την Έβερτον σε φιλική αναμέτρηση προς τιμήν του Γουέιν Ρούνεϊ. Ο Άγγλος στράικερ και νυν αρχηγός των «κόκκινων διαβόλων» τιμάται για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο αλλά και στους δύο συλλόγους, με τον ίδιο να καταφέρνει να πείσει τα «ζαχαρωτά» να συμμετέχουν σε αυτό το ματς, πράγμα που αποδεικνύει τη σχέση που έχει πλέον με τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ κι ας ... πέρασε από κάποια «κύματα» ο αλληλοσεβασμός ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Όσο κι αν η αποχώρησή του από το «Γκούντισον Παρκ» για λογαριασμό των «κόκκινων διαβόλων» είχε προκαλέσει την οργή των οπαδών και μάλιστα, μέχρι και πριν από λίγα χρόνια θεωρείτο αναγκαία η οποιαδήποτε βοήθεια από τις ομάδες ώστε να μην ασχοληθεί ο κόσμος με τον Ρούνεϊ στα μεταξύ τους παιχνίδια, πλέον, ο ηγέτης των «κόκκινων διαβόλων» έχει καταφέρει να μπορεί να δίνει το «παρών» στο γήπεδο της ομάδας που τον ανέδειξε, με τον κόσμο να τον υποδέχεται ως φίλο και μάλιστα, να παίρνει και τα παιδιά του στο «Γκούντισον Παρκ», γνωρίζοντας πως δεν θα συμβεί το παραμικρό ούτε θ' ακούσει... τον εξάψαλμο για το παρελθόν.

Όταν ο ίδιος ήταν πιτσιρικάς και αγωνιζόταν με τη μπλε φανέλα της Έβερτον, όλα του φαίνονταν ιδανικά και «αθώα» στο ποδόσφαιρο.

Δεν τον ένοιαζε να δείξει την αγάπη του προς την ομάδα, να θέλει να διατυμπανίσει πως εφόσον ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά εκεί έπρεπε να τιμά κάθε λεπτό της συμμετοχής του στο γήπεδο με το σήμα της Έβερτον στο στήθος, να δείξει στους οπαδούς πως ήθελε να γίνει ο ηγέτης.

Τόσο, που το 2002, στον τελικό του FA Youth Cup με τη δεύτερη ομάδα των «ζαχαρωτών» απέναντι στην Άστον Βίλα, ο Ρούνεϊ, από τον ενθουσιασμό του μόλις σκόραρε, φανέρωσε ένα φανελάκι κάτω από την εμφάνισή του που έγραφε: «Μια φορά μπλε, για πάντα μπλε»!

Σε ηλικία 16 ετών, ίσως να μην είχε καταλάβει ακόμα τι θα επακολουθούσε, πόσο επαγγελματικό θα γινόταν το ποδόσφαιρο και τι ποσά θα μπορούσαν να διατεθούν πλέον, εν έτει 2016...

Ήταν εκείνος που χάρισε στην Έβερτον νίκη επί της Άρσεναλ με το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, όταν τότε οι «κανονιέρηδες» είχαν παραμείνει αήττητοι επί 31 παιχνίδια, ήταν εκείνος χάρη στον οποίο οι «μπλε» του Μέρσεϊσαϊντ πήραν πρώτη νίκη πρωταθλήματος στο «Elland Road» απέναντι στη Λιντς, στην έδρα της οποίας αγνοούσαν τη χαρά επί 51 έτη και ήταν εκείνος που έδειχνε ότι... πραγματικά γεννήθηκε για να οδηγήσει την Έβερτον σε σπουδαίες μέρες.

Μέχρι το 2004, να πάρει το δρόμο για το Μάντσεστερ, όταν πλέον ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κατάφερε να τον πείσει να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, σε ηλικία 18 ετών και ν' ανέβει επίπεδο. Η αλήθεια είναι ότι ο Βρετανός πολυνίκης πρώην κόουτς των «κόκκινων διαβόλων», είχε προσπαθήσει να πάρει τον Ρούνεϊ στην ομάδα του, τότε σε ηλικία 14 ετών, όσο και στα 16, ωστόσο, η ... τρίτη απόπειρα, ήταν και η «φαρμακερή».

Όταν είχε αρχίσει να «βρωμάει» πως θα συνέχιζε στη Γιουνάιτεντ, πριν από 12 χρόνια, ο κόσμος της Έβερτον είχε εξαγριωθεί και αυτό οδήγησε μέχρι και στη... φυγάδευση του στο αυτοκίνητο του τότε συμπαίκτη του, Άλαν Σταμπ! Οι δυο τους διατηρούν εξαιρετική φιλική σχέση μέχρι και σήμερα, με τον Ρούνεϊ να του έχει κολλήσει το παρατσούκλι... Jedi master, λόγω της βοήθειας που απολάμβανε από εκείνον.

Στην πορεία των χρόνων, έβαλε κι εκείνος το ... χεράκι του για να παραμείνουν οξυμένα τα πνεύματα στις εμφανίσεις του στην έδρα των «ζαχαρωτών», με παράδειγμα το 2007, όταν κι έκανε σαν τρελός σε καθοριστικό γκολ που πέτυχε για τη Γιουνάιτεντ, διαμορφώνοντας το 3-2. Ίσως να ήθελε ν' απαντήσει στην έχθρα που αισθάνθηκε από τους οπαδούς της πρώην ομάδα του. Ίσως να του βγήκε εκείνη τη στιγμή λόγω της έντασης και της κρισιμότητας της κατάστασης στο ματς, μέχρι εκείνο το λεπτό που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Όπως και να 'χει, δεν βοηθούσε...

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο, σκόραρε εις βάρος της Έβερτον σε άνετη επικράτηση των «κόκκινων διαβόλων» στο «Γκούντισον Παρκ» με το τελικό 3-0. Δεν πανηγύρισε, δεν ήθελε να προκαλέσει, δεν αισθάνθηκε άνετα για να γιορτάσει για το γκολ του. Έμαθε να είναι επαγγελματίας και να σέβεται πράγματα που στην ηλικία των 16 ετών δεν του περνούσαν από το μυαλό, αλλά τα αντίκρισε και τα έμαθε πολύ καλά στην πορεία της καριέρας του. Απλά αρκέστηκε ν' αφιερώσει το γκολ στη γυναίκα και τα παιδιά του, σηκώνοντας ψηλά τα χέρια, όπως κάνει κάθε φορά.

Η συμμετοχή του στο φιλικό για τον θρυλικό Ντάνκαν Φέργκιουσον και η εικόνα του, με τη μπλε φανέλα, για πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνια, ξύπνησε αναμνήσεις στους οπαδούς των «ζαχαρωτών» που εξέλαβαν απόλυτα θετικά την κίνησή του να τιμήσει με την παρουσία του τον άλλοτε άσο της Έβερτον.

«Ευχαριστώ τους οπαδούς που μου επιφύλαξαν τέτοια υποδοχή και με χειροκρότησαν... Ομολογώ πως χαίρομαι πολύ που με είδαν τα παιδιά μου με τη φανέλα της Έβερτον, την ομάδα από την οποία ξεκίνησα...» είχε δηλώσει ο Γουέιν Ρούνεϊ, που απόψε ετοιμάζεται για μια από τις μεγαλύτερες νύχτες της καριέρας του.

Κι ας μην πρόκειται για παιχνίδι ανταγωνισμού. Αλλά θα είναι στο γήπεδο που πλέον θεωρεί «σπίτι» του, με τις δύο ομάδες που αγάπησε στην πατρίδα του. Πιο ώριμος από ποτέ, με τον χαρακτήρα του να έχει εξελίξει τα ηγετικά του προσόντα και γνωρίζοντας πολύ καλά πλέον ότι το συναίσθημα, υπάρχουν φορές που χρειάζεται μέτρο. Κάτι που στα 16 του, δεν το είχε καν σκεφτεί...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα