Η ανάλυση για ένα… κλουβί και τα συμπεράσματα

Η ανάλυση για ένα… κλουβί και τα συμπεράσματα

Η ανάλυση για ένα… κλουβί και τα συμπεράσματα

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναλύει μέσα από το blog του στο Gazzetta τα δεδομένα της Χάποελ στο σπίτι της και βγάζει συμπέρασμα…

Η Χάποελ έχει δώσει στο καινούργιο γήπεδό της (πιο κλουβί από της Λεωφόρου!) 19 επίσημα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις: 17 για το πρωτάθλημα, ένα για το Λιγκ καπ κι ένα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι έχει 13 νίκες κι 6 ισοπαλίες. Δεν έχει, δηλαδή, χάσει.

Μία μελέτη των αγώνων της στο χωρητικότητας 16.000 θέσεων σπίτι της μας καταδεικνύει μία σημαντική αλήθεια για την εντός έδρας δυναμική της: έχει προηγηθεί στο σκορ σε 11 παιχνίδια. Κι έχει κερδίσει και τα 11…

Πρώτο συμπέρασμα: Καλό θα ήταν ο Ολυμπιακός να αποφύγει να μείνει πίσω στο σκορ. Όσο κι αν για όλα υπάρχει η πρώτη φορά….

Τι έχει συμβεί στα υπόλοιπα οκτώ παιχνίδια της Χάποελ στο σπίτι της;

Σε δύο έφερε 0-0.

Σε τρία έφερε 1-1.

Σε ένα έφερε 2-2.

Και σε άλλα δύο κέρδισε, με 3-1 και με 3-2.

Κοινό σημείο και στις τέσσερις ισοπαλίες με γκολ; Η Χάποελ έφαγε πρώτη γκολ. Κι από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (1-1) κι από τη Μακάμπι Χάϊφα (1-1) κι από την Μπεϊταρ Ιερουσαλίμ (1-1) κι από την Μπνέϊ Σακνίν (2-2).

Δέχθηκε πρώτη γκολ και στα άλλα δύο ματς η Χάποελ, τα οποία όμως κέρδισε. Το ένα (3-1) τελευταία αγωνιστική, στο άλλο της εντός έδρας ματς με την Μπέϊ Σακνίν, όταν ήθελε οπωσδήποτε νίκη για να πάρει το πρωτάθλημα. Και το άλλο, το 3-2 τις προάλλες με τη Σέριφ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεύτερο συμπέρασμα: Καλό θα ήταν ο Ολυμπιακός να ανοίξει αυτός το σκορ. Αλλά ξέροντας ότι η Χάποελ θα σκυλιάσει ως το 90’ για να γυρίσει το παιχνίδι. Με τις πιθανότητες, όμως, να μην είναι τόσο υπέρ της, όσο εις βάρος της…

Άλλη διαπίστωση: Μπορεί η Χάποελ να είναι αήττητη εντός έδρας, όμως στα παιχνίδια της με τις δυνατές ομάδες, δεν μπορεί να κερδίσει. Με τη 2η της βαθμολογίας Μακάμπι Τελ Αβίβ έφερε 1-1. Από την 3η της βαθμολογίας Μπεϊτάρ αποκλείστηκε στο Λιγκ καπ στα πέναλτι, μετά από 1-1 στο 90λεπτο και την παράταση. Με την 4η της βαθμολογίας Μακάμπι Χάϊφα έφερε 0-0 κι 1-1. Με την 5η της βαθμολογίας Μπνέϊ Σακνίν έφερε 2-2. Και με την 6η ομάδα της βαθμολογίας (έξι παίζουν στα πλάϊ οφς) τη Χάποελ Ρανανά έφερε 0-0.

Τρίτο συμπέρασμα: η Χάποελ δεν χάνει σπίτι της, αλλά δεν κερδίζει κιόλας τους πιο δυνατούς αντιπάλους της. Ουσιαστικά τον μόνο δυνατό (για τα δεδομένα της) αντίπαλο που έχει κερδίσει είναι τη Σέριφ, με 3-2, με το τρίτο γκολ με ανύπαρκτο πέναλτι στο 90’ και με τους Μολδαβούς να παίζουν με 10 παίκτες από το 22’…

Κοινώς, όχι μόνο θεωρητικά, αλλά και με βάση τα δεδομένα του παιχνιδιού στο γήπεδο της Χάποελ, ο Ολυμπιακός αν δεν πιαστεί κορόϊδο από τους Ισραηλινούς, όπως ήδη πιάστηκε μία φορά, στο Καραϊσκάκη, μπορεί αν μη τι άλλο να φέρει μία ισοπαλία με γκολ και να περάσει.

Μόνο που δεν θα είναι τόσο απλό, όσο φαίνεται στη θεωρία. Εγώ το ξαναγράφω: ο Ολυμπιακός πρέπει να φτύσει αίμα για να περάσει τους Εβραίους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.