Αποκαλύπτοντας τον Τζιανκάρλο Γκονζάλες (vids)

Gazzetta team
Αποκαλύπτοντας τον Τζιανκάρλο Γκονζάλες (vids)

bet365

To Gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Τζιανκάρλο Γκονζάλεζ της Παλέρμο που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό.

Ο Τζιανκάρλο Γκονζάλες φαίνεται να είναι ψηλά στην λίστα του Ολυμπιακού για την κάλυψη μίας θέσης στο κέντρο της άμυνας και το Gazzetta.gr σας παρουσιάζει όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζεται για τον 28χρονο κεντρικό αμυντικό που αγωνιζόταν με το νούμερο 12 στην Παλέρμο...

1. Ο πρώην διεθνής με τις ΗΠΑ κεντρικός αμυντικός και νυν προπονητής της Columbus Crew, Gregg Berhalter, είχε υπό τις οδηγίες του τον Τζιανκάρλο Γκονζάλες στο Οχάιο. Μιλώντας για τις ικανότητες του Κοσταρικανού αμυντικού, είχε πει: «Για παίκτη που δεν ξέρει καλά Αγγλικά, δεν φοβάται να βγει μπροστά και να δώσει οδηγίες στην ομάδα. Αυτό είναι πολύ καλό», ενώ ο τερματοφύλακας, Στιβ Κλαρκ είχε πει: «Τρέφω μεγάλη εκτίμηση για έναν παίκτη που ενώ δεν ξέρει και τόσο καλά την γλώσσα, παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες».

2. Οι εμφανίσεις του στο MLS ανάγκασαν το επίσημο κανάλι της ομάδας να τον συμπεριλάβει στο παρακάτω αφιέρωμα, με τους Ισπανόφωνους ποδοσφαιριστές...

3. Στο ενεργητικό του βέβαια έχει και αυτή τη στιγμή, όμως οι διοργανωτές του πρωταθλήματος στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τον τιμώρησαν με χρηματικό πρόστιμο για το θέατρο που έκανε στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού με τους San Jose Earthquakes.

4. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας ήταν από τους πρωταγωνιστές της Κόστα Ρίκα στην πορεία προς τα προημιτελικά. Μάλιστα το ESPN τον συμπεριέλαβε στην καλύτερη εντεκάδα για την φάση, ενώ στο παιχνίδι με την Ελλάδα για την φάση των «16» της διοργάνωσης εκτέλεσε εύστοχα το 3ο πέναλτι της ομάδας του. Το BBC τον συμπεριέλαβε στην καλύτερη ομάδα του τουρνουά.

5. Στις 26 Αυγούστου πουλήθηκε στην Παλέρμο έναντι 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Η μεταγραφή αυτή αποτέλεσε, εκείνη την εποχή, την πιο ακριβή αμυντικού στην ιστορία του MLS.

6. Το ντεμπούτο του στην Serie A ήταν ονειρεμένο. Όχι απλά ξεκίνησε βασικός στο παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής με την Τσεζένα, αλλά χάρη στο δικό του γκολ στο 90ο λεπτό, η Παλέρμο κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1.

7. Στα δύο χρόνια που αγωνίστηκε στην Ιταλική ομάδα, είχε πάντα τον τίτλο του βασικού. Για αυτό και από το 2014 έως και σήμερα κατάφερε να αγωνιστεί σε 64 παιχνίδια, έχοντας 3 γκολ και 17 κίτρινες κάρτες.

8. Τις τάσεις φυγής του από την Παλέρμο, είχε αρχίσει να τις παρουσιάζει από τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού. Σε ερώτηση για το αν ήρθε η ώρα να αλλάξει ομάδα, είχε απαντήσει στη Nacion: «Προφανώς... Έχω όνειρα και θέλω να... μεγαλώσω. Η Παλέρμο, συμφωνώ, είναι μία καλή επιλογή, αλλά θέλω να παίξω στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στο Champions League. Ξέρω οτι αν δουλέψω σκληρά θα τα καταφέρω. Την Παλέρμο την έβλεπα ως ένα σκαλοπάτι για να πάω σε μία μεγαλύτερη ομάδα».

9. Στο πρόσφατο επετειακό Copa America που έγινε στις ΗΠΑ δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Κόστα Ρίκα μετά από δική του επιθυμία, καθώς χρειαζόταν ένα διάλειμμα για ξεκούραση όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. Κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην πατρίδα του.

10. Σε καθημερινή βάση επικοινωνεί με τους γονείς του μέσω Skype. Όχι με ένα απλό τηλεφώνημα, αλλά με videoκλήση, προκειμένου να τους βλέπει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα