Η έξυπνη παράκαμψη του Βίκτορ

Η έξυπνη παράκαμψη του Βίκτορ

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Η έξυπνη παράκαμψη του Βίκτορ

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τον Ισπανό που αφήνει τους... τύπους στην άκρη. Και καταλήγει σε μια "φόρμουλα" ικανή να κάνει τη δουλειά στο Μπεέρ Σεβά

Προκύπτει από το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών, με βάση τις (σχεδόν αδόκιμες) δοκιμές του Βίκτορ στον Ρέντη. Προκύπτει όμως και από την ίδια την –ποδοσφαιρική-λογική. Διότι διαχρονικά, όταν τα πράγματα γίνονται... ζόρικα, οι ζόρικοι συνεχίζουν. Πάνω από «συστήματα», διατάξεις και by the book επιλογές που συνήθως «κυνηγούν» τους προπονητές στα όρια της εμμονής.
Σε αυτό το χρονικό σημείο λοιπόν, τόσο ο Εστέμπαν Καμπιάσο, όσο και ο Τσόρι Ντομίνγκες μοιάζουν οι κατάλληλοι άνθρωποι στην κατάλληλη θέση. Οι «ζορικοί» που μπορεί κάλλιστα να κάνουν τη δουλειά στο Μπεέρ Σεβά. Και μαζί να κάνουν «απόσβεση» των φετινών τους συμβολαίων, από τις αρχές Αυγούστου.

Το είπε άλλωστε πολύ ωραία ο Λουκάς Βύντρα εδώ στο gazzetta. Ο Ολυμπιακός δεν πάει στο Ισραήλ για... φεστιβάλ ποδοσφαιρου. Πάει για να πάρει την πρόκριση. Τέτοια εποχή και σε τέτοιες συνθήκες, δεν έχει σημασία η ποιότητα, αλλά η επίτευξη του στόχου. Και στην προκειμένη περίπτωση: Αυτό συμβαίνει με νίκη, αλλά και όλες τις ισοπαλίες με γκολ. Ουσιαστικά καλείται να φέρει εις πέρας μια αποστολή με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ο πρωταθλητής Ελλάδας. Μια πρόκριση που πιθανόν θα κριθεί στη «λεπτομέρεια», σε ένα «εχθρικό» γήπεδο. Που θα κριθεί ίσως στη μια φάση, καθώς και η Χάποελ μια χαρά καταλαβαίνει ότι δεν πρέπει να αλλάξει ιδιαίτερα το πλάνο της σε σχέση με το Καραϊσκάκη. Μαζεμένα θα επιλέξει και εκείνη να το διαχειριστεί.

Θέλει λοιπόν ηρεμία. Καθαρό μυαλό. Θέλει προσαρμογή στα δεδομένα. Θέλει και «ηγέτες». Και οι δύο Αργεντίνοι, μπορεί να μην έχουν πια τα φρέσκα πόδια του παρελθόντος, από εμπειρίες όμως και χαρακτήρα leader διαθέτουν και... απόθεμα. Είναι πολύ έξυπνο λοιπόν ότι ο Βίκτορ προσπαθεί να τους χωρέσει στο πλάνο του. Ακόμη και στην αρχική του 11άδα. Είναι κίνηση που ταιριάζει στις ανάγκες του Ολυμπιακού, αρχές Αυγούστου. Μιας ομάδας που δεν είναι σε θέση να παίξει ακόμη ποδόσφαιρο αξιώσεων.

Ο Ισπανός που φαίνεται πως βρήκε την κατάλληλη φόρμουλα.
Για να έχει και τρεις κεντρικούς χαφ στο χορτάρι (όπως φάνηκε να θέλει στις «φιλικές» δοκιμές).
Για να έχει τον Φορτούνη στη θέση που του αρέσει.
Αλλά και για να χωρέσει στην εξίσωση και αυτό που έλειψε χαρακτηριστικά στο πρώτο ματς, από την ομάδα του. Ηγέτες στο χορτάρι. Εκείνους που θα βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.

Τι θα θυσιάσει αν πάει όντως σε αυτή την 4-3-2-1 δοκιμή, χωρίς εξτρέμ στο αρχικό του σχήμα; Με βάση όσα είδαμε την περασμένη Τετάρτη σχεδόν τίποτα. Γιατί δεν πήρε τίποτα από τα άκρα του. Θα χάσει το σωστό τακτικά παιχνίδι του Σεμπά, ο οποίος πάντα είναι σημαντικός και στο «ανασταλτικό» κομμάτι. Στο Ισραήλ όμως η πρόκριση έρχεται με γκολ.
Και είναι πολύ πιο πιθανό αυτό να προκύψει από μια έμπνευση, από μια επιλογή του Τσόρι και του Καμπιάσο, παρά από τον φιλότιμο Βραζιλιάνο. O Καμπιάσο πέρσι σε 21 συμμετοχές είχε 4 γκολ (εκ των οποίων τα δύο με Παναθηναϊκό εντός και ΠΑΟΚ στη Τούμπα). Ο Σεμπά είχε 4 γκολ σε 33 αναμετρήσεις (εκ των οποίων τα 2 με αντίπαλο τα Χανιά στο κύπελλο). Και δεν λέμε καν για τον Τσόρι. Διότι ο Ντομίνγκες ακόμη και πέρσι, με έναν σωρό τραυματισμούς πρόλαβε να σκοράρει 7 φορές.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής