Nα τον σεβαστεί πρώτα ο κόσμος του!

Nα τον σεβαστεί πρώτα ο κόσμος του!

Nα τον σεβαστεί πρώτα ο κόσμος του!

bet365

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μπροστά σε άλλη μία μεγάλη ευρωπαϊκή στιγμή της ιστορίας του και ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει για την ανάγκη ο κόσμος του να σεβαστεί την ομάδα και τους παίκτες της.

Αρχίζει να καταντάει κουραστική η μανία καταδίωξης προσώπων και καταστάσεων στον ΠΑΟΚ. Όλοι έχουν άποψη για όλα. Κατανοητό, μέχρι ενός σημείου. Μέχρι εκεί, που δεν ενοχλεί και δεν επηρεάζει την ομάδα.

Γιατί, δυστυχώς, στον ασπρόμαυρο κόσμο υπάρχουν και αυτοί, που με «το έτσι θέλω» και επειδή τελευταία, η αγάπη για την ομάδα άρχισε να μετριέται με τα χιλιόμετρα και τα ταξίδια, προσπαθούν να επιβάλουν την άποψή τους. Πως; Βρίσκοντας «βήμα» στα social media και «ακροατήριο» στα ερτζιανά της πόλης. Οι ποδοσφαιρικές κουβέντες στα καφενεία έχουν «πεθάνει» προ πολλού…

Αυτοί οι λίγοι δεν γουστάρουν να βλέπουν τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Δεν πείθονται με τίποτα, ότι ο Τζαβέλλας ήταν από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος, στο πρώτο ματς με τον Άγιαξ. Οι άνθρωποι έχουν τα κολλήματά τους με παρελθόν, αδιαφορούν, επειδή έτσι θέλουν, για το σήμερα. Πάμε παρακάτω…

Κάποιοι άλλοι, δεν θέλουν να βλέπουν άλλο τον Τζιόλη με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Σχολιάζουν αρνητικά τον Κρέσπο, τον Πέλκα, τον Ροντρίγκες και πάει λέγοντας. Κυρίως το κάνουν πολύ εύκολα. Χωρίς δεύτερη σκέψη, γιατί έτσι έχουν μάθει, αυτό έχουν κερδίσει μέσα από την «ελευθερία» των social media και την ανωνυμία των ραδιοφώνων.

Πριν από το πρώτο ματς στο Άμστερνταμ, γράφαμε για την ανάγκη να μείνει η γκρίνια έξω από το γήπεδο, γιατί πραγματικά αυτός ο ΠΑΟΚ δεν έχει ανάγκη τους γκρινιάρηδες και ξερόλες οπαδούς.

Μέχρι να σφυρίξει για τελευταία φορά ο Ισπανός Χαβιέ Εστράδα όλα πήγαν καλά. Μετά; Άρχισε το ίδιο… πανηγύρι. Πολλοί εξ αυτών «έπεσαν να φάνε» τον Στέφανο Αθανασιάδη, λες και μέχρι την Τετάρτη θα έχει έρθει «ο παικταράς» που είπε ο Σαββίδης, θα μπει μέσα και θα ρίξει και δύο τρία τεμάχια στους Ολλανδούς.

Για όσους το ξεχνούν, δείχνοντας ότι δεν τους ενδιαφέρει η ομάδα αλλά μόνον η πάρτη τους, ενημερωτικά την Τετάρτη ο Κλάους θα αγωνιστεί και όχι ο παικταράς, που καλώς υποσχέθηκε ότι θα φέρει στην Τούμπα ο ιδιοκτήτης της ομάδας.

Παραμονές ενός ιστορικού αγώνα υπάρχει κομμάτι του κόσμου, που μισεί να βλέπει σχεδόν μια ολόκληρη ενδεκάδα! Αυτό, ειλικρινά, μόνο στον ΠΑΟΚ μπορεί να συμβαίνει…

Στον ασπρόμαυρο κόσμο αρκετοί έπαψαν να σέβονται αρχές και ιδέες. Έπαψαν να αγαπούν τον ΠΑΟΚ, αγαπούν και παράλληλα μισούν τα πρόσωπα.

Η πιο σοβαρή και τεκμηριωμένη άποψη-σχόλιο, που καταγράφηκε μετά το πρώτο ματς με τον Άγιαξ, αφορούσε το γεγονός της άρνησης πολλών ποδοσφαιριστών να πανηγυρίσουν όλοι μαζί, να γίνουν ένα κουβάρι, μετά το γκολ του Τζάλμα Κάμπος. Ήταν κάτι που ενόχλησε, εντοπίστηκε, σχολιάστηκε και κάπου εκεί τελείωσε. Κανείς δεν επέβαλε την άποψή του.

Υπάρχει κι ένα κομμάτι του κόσμου και ραδιοφωνικών παραγωγών, που περιμένει την αποτυχία του Βλάνταν Ίβιτς! Για να χαρεί, να επιβεβαιώσει τις αστείες θέσεις και απόψεις του, για το κατά πόσο έμπειρος είναι ο Σέρβος προπονητής κι αν έκανε λάθος ο Ιβάν Σαββίδης, που τον εμπιστεύτηκε. Δεν έχουν καταλάβει, ότι θα περιμένουν πολύ καιρό…

Το βράδυ της Τετάρτης ο ΠΑΟΚ έχει ένα ακόμη ραντεβού με την ιστορία. Αυτή τη φορά, αν δεν πιαστεί κορόιδο όπως το 2010, μπορεί να φανεί συνεπής, να πετάξει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ τον Άγιαξ και να προχωρήσει αυτός στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κι ο κόσμος του, που ως γνωστόν στα… πανηγύρια γεμίζει το γήπεδο από πολύ νωρίς, καλό θα είναι να σεβαστεί τους παίκτες, οι οποίοι θα αγωνιστούν και θα φορούν τη φανέλα της ομάδας.

Γιατί, είτε το θέλουν είτε όχι, κόντρα στον Άγιαξ θα αγωνιστούν ο Γλύκος, ο Τζαβέλλας, ο Αθανασιάδης, ο Κρέσπο κι όλοι οι υπόλοιποι, που κάποιοι λίγοι, δεν γουστάρουν να βλέπουν.

Σεβασμός στον ΠΑΟΚ και σ’ όποιον φοράει τη φανέλα του.

Αυτό θέλει και αυτό πρέπει να εισπράξει η ομάδα το βράδυ της Τετάρτης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.