Οι μάχες στη Λίγκα και γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο…

Οι μάχες στη Λίγκα και γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για όσα καταλαβαίνει ότι γίνονται στο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Χρωστάω κάτι, γι΄αυτό που είχα γράψει γύρω από την ανισορροπία του προγράμματος του πρωταθλήματος και δη για τον Ολυμπιακό.

Μου εξήγησαν πού οφείλεται αυτό το πρόγραμμα, με όλα τα δύσκολα παιχνίδια μαζεμένα μέσα σε ενάμιση μήνα! Το πρόβλημα λοιπόν έχει να κάνει με το ότι κλειδάριθμους δεν παίρνουν μόνο οι ΠΑΟ κι ΑΕΚ στην Αθήνα κι οι ΠΑΟΚ κι Ηρακλής στη Θεσσαλονίκη, ώστε να μην παίζουν γηπεδούχοι την ίδια αγωνιστική. Κλειδάριθμους παίρνουν κι οι Ολυμπιακός, Ατρόμητος και Πανιώνιος, ώστε να μην παίζουν μαζί! Κι από εδώ γίνεται η μεγάλη ζημιά.

Το δε ερώτημα που προκύπτει είναι από πού κι ως που, να παίρνουν κλειδάριθμο ο Ολυμπιακός μαζί με τον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο! Πραγματικά άξιον απορίας. Με τη διαφορά ότι ούτε η ίδια η Λίγκα μπορεί να κάνει κάτι, αφού αποτελεί επιθυμία της…Αστυνομίας. Και δυστυχώς εκεί έχουμε καταντήσει, να ορίζεται το πρόγραμμα του πρωταθλήματος με βάση τις οδηγίες της Αστυνομίας, την στιγμή μάλιστα που επί της ουσίας υπάρχει απαγόρευση μετακίνησης οπαδών.

Τέλος πάντων, με την ευκαιρία να διευκρινίσω και κάποια πράγματα περί Ολυμπιακού-Λίγκας κλπ, κλπ.

Διότι π.χ. γράφτηκε ότι ο Ολυμπιακός πρότεινε να ανατεθεί ο ρόλος του εκτελεστικού διευθυντή της Λίγκας στον (όντως επιτυχημένο στη θέση του τόσα χρόνια) Μ. Αναγνώστου-ψευδές. Ο άνθρωπος που θα «τρέχει» από τη νέα σεζόν τη Λίγκα θα είναι κάποιος που θα επιλεγεί από τον κατάλογο όσων έχουν δηλώσει υποψηφιότητα. Θα υπάρξει μία προεπιλογή από την αρμόδια εταιρεία (την Price) που συνήψε συνεργασία με τη Λίγκα και στη συνέχεια θα γίνει η τελική επιλογή.

Επίσης γράφτηκε ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ. της Λίγκας φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός έχασε τη δύναμή του στους κόλπους της Λίγκας. Ποια είναι η αλήθεια; Εγώ δεν θα μιλήσω συγκεκριμένα για τον Ολυμπιακό-αυτό που ξέρω είναι πως το γκρουπ των ομάδων που είχε την πλειοψηφία στη Λίγκα εδώ και κάποια χρόνια, εξακολουθεί να την έχει και τώρα. Κι αυτό είναι ξεκάθαρο...

Να υπενθυμίσω, απλά, πως όταν γράφονταν δεξιά-αριστερά ότι από τη νέα σεζόν θα μειωθούν οι ομάδες και θα γίνουν τα πλέϊ οφς με τη συμμετοχή και του πρώτου της βαθμολογίας, εγώ ήμουν κάθετος: κι έγραφα από τις 8 Ιουλίου (http://www.gazzetta.gr/football/article/950284/oi-fimes-ki-i-pragmatikotita-gia-neo-protathlima) κατηγορηματικά ότι στη δομή του νέου πρωταθλήματος δεν θα αλλάξει τίποτα απ΄όσα ξέραμε τόσα χρόνια-και μετά βλέπουμε. Κι είδατε ποιός επιβεβαιώθηκε…

Κατά τα άλλα, πως εξελίσσεται ο πόλεμος στο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου;

Πολύ απλά, είναι όλοι σε θέση αναμονής-με τον Ολυμπιακό νομίζω να είναι ο μόνος που έχει δείξει εδώ και μήνες τη διάθεσή του να μπει σε διαδικασία συζήτησης επίλυσης των προβλημάτων (να υπενθυμίσω π.χ. ότι είχε δεχθεί και τη συνάντηση των ηγετών των «τεσσάρων» υπό τον Κοντονή, αλλά και τη συνάντηση της πρωτοβουλίας της ΕΠΣ Ηρακλείου).

Γενικά βέβαια υπάρχει μία τάση για κλίμα συναίνεσης κι από τους άλλους μεγάλους (βλέπε π.χ. ορισμό προέδρου στη Λίγκα κι ισπανικό μοντέλο διαιτησίας) , υπό την σκιά του αθλητικού νομοσχεδίου του Κοντονή. Κατά ένα τρόπο, το πράγμα λειτουργεί ως εξής: Είτε θα υπάρξει συναίνεση και το ποδόσφαιρο θα βρει από μόνο του λύσεις και δεν θα γίνει και του χρόνου χαμός, όπως γίνεται εδώ κι ένα χρόνο, είτε θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο, το οποίο αν περάσει όπως είναι, αφενός μεν θα δώσει απεριόριστες αρμοδιότητες στον Υπουργό Αθλητισμού για να κάνει επί της ουσίας ό,τι θέλει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφετέρου αυτόματα θα σημάνει τον αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις-κάτι που το έχει ξεκαθαρίσει η ΦΙΦΑ στον Κοντονή.

Κι ερχόμαστε τώρα σε αυτό που λέμε, «θέση αναμονής». Τι σημαίνει;

Σημαίνει, π.χ., ότι αν ο ΠΑΟΚ περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ κι έχει στο χέρι τα 25 εκ. Ευρώ της ΟΥΕΦΑ, τι θα κάνει; Θα πάει πάσο για να μη χάσει τα 25 εκ. Ευρώ η, θα πάει στην κόντρα και ενόψει εκλογών της ΕΠΟ (τις οποίες, όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση της ΕΠΟ, ήδη έχει κερδίσει…) θα γίνει το έλα να δεις και κατ΄επέκταση θα έρθει κι ο αποκλεισμός όλων των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη-και θα χάσει κι ο ΠΑΟΚ τα 25; Αν, όμως, ο ΠΑΟΚ δεν περάσει στους ομίλους υπάρχει έστω μία περίπτωση να πάει πάσο κι όχι στην κόντρα;

Εσείς τι λέτε;…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.