Συλλήψεις και στην Ελλάδα για παράνομο στοιχηματισμό

Συλλήψεις και στην Ελλάδα για παράνομο στοιχηματισμό

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, η ΕΛ.ΑΣ ενημέρωσε για τη συμμετοχή στην τεράστια επιχείρηση της Interpol για την πάταξη του παράνομου στοιχηματισμού.

Σε μια καλά συντονισμένη επιχείρηση που έλαβε χώρα από τις 10 Ιουνίου μέχρι τις 10 Ιουλίου, η Interpol προχώρησε στη σύλληψη πάνω από 4.100 ανθρώπων για παράνομο στοίχημα κατά τη διάρκεια του Euro. Συνολικά 649 εκατομμύρια τζίρος εντοπίστηκαν σε παράνομες στοιχηματικές εταιρείες και κατασχέθηκαν 13.6 εκατομμύρια. Ανάμεσα στις οκτώ χώρες που συνεργάστηκαν μαζί της, ήταν και η Ελλάδα. Στη χώρα μας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 55 ατόμων, συνελήφθησαν 44 και κατασχέθηκαν 42.463 ευρώ.

Η Κίνα, η Γαλλία, η Ιταλία, η Μαλαισία, η Σιγγαπούρη, η Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ ήταν οι υπόλοιπες που πήρα μέρος στην επιχείρηση Soga VI. Μία δεύτερη επιχείρηση, με την ονομασία Aces, έβαλε στο στόχαστρο τα παράνομα διαδικτυακά κέντρα στοιχηματισμού καθώς και επιχειρήσεις τηλεφωνικού τύπου σε χώρες όπως η Καμπότζη, η Νότια Κορέα, οι Φιλιππίνες και το Βιετνάμ. «Μόνο η συντονισμένη παγκόσμια κυβερνητική παρέμβαση θα καθαρίσει τον τζόγο και θα σώσει τον αθλητισμό. Η Ιντερπόλ θα ενθάρρυνε αυτό, από το να παίζει με τις μικρές λίγκες του παράνομου τζόγου», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε στην ευρείας κλίμακας κοινή αστυνομική επιχείρηση, με στόχο την καταπολέμηση του παρανόμου στοιχηματισμού και των τυχερών παιγνίων

Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία “ SOGA VI ”, υλοποιήθηκε με το συντονισμό της ΙΝΤΕRPOL, στο πλαίσιο διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στη Γαλλία

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν συνολικά 44 άτομα, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος 55 ατόμων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την 10 Ιουλίου 2016, διεθνούς κλίμακας κοινή αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στη Γαλλία, για την καταπολέμηση του παρανόμου στοιχηματισμού και τυχερών παιγνίων, στην οποία συμμετείχαν και Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, από όλη την επικράτεια.

Η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία « SOGAR IV ” διήρκησε ένα μήνα (10/06-10/07) και πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της INTERPOL.

Για τις ανάγκες της επιχείρησης λειτούργησε συντονιστικό κέντρο στην έδρα της INTERPOL , ενώ συμμετείχαν αρχές από οχτώ (08) συνολικά χώρες και συγκεκριμένα του Βιετνάμ, της Ελλάδας, της Κίνας (των ειδικών διοικητικών της περιφερειών Χονγκ Κονγκ και Μακάο), της Μαλαισίας, της Ταϊλανδής, της Σιγκαπούρης, της Ιταλίας και της Ολλανδίας, η οποία και παρείχε υποστηρικτικό ρόλο στις έρευνες των λοιπών χωρών.

Σε εθνικό επίπεδο, η αστυνομική επιχείρηση υλοποιήθηκε υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της οποίας καταγράφηκαν συνολικά (10) υποθέσεις εξιχνίασης παρανόμων τυχερών παιγνίων και στοιχηματισμού, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος (55) ατόμων, εκ των οποίων (44) συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου.

Μεταξύ άλλων κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 42.463 Ευρώ, δύο (02) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τριάντα επτά (37) ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δέκα (10) παιγνιομηχανές τύπου «VLT».

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των συντονισμένων επιχειρησιακών δράσεων “ SOGA VI ” & “ACES” που πραγματοποιήθηκαν υπό τον συντονισμό της INTERPOL , συνελήφθησαν συνολικά 4.100 άτομα και κατασχέθηκαν 13,6 εκατομμύρια δολλάρια Αμερικής, ενώ σχετικό Δελτίο Τύπου έχει αναρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα της INTERPOL».