Ο Παναθηναϊκός δεν θα παίξει κόντρα στην ΑΙΚ ή την Europa...

Ο Παναθηναϊκός δεν θα παίξει κόντρα στην ΑΙΚ ή την Europa...

Ο Παναθηναϊκός δεν θα παίξει κόντρα στην ΑΙΚ ή την Europa...

O Tάσος Νικολογιάννης γράφει για τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας και εξηγεί γιατί αντίπαλος του Παναθηναϊκού δεν θα είναι η ΑΙΚ, ή η Europa και αναφέρεται στο πρώτο παιχνίδι, που θα γίνει στην Λεωφόρο....

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει πιθανότατα την ΑΙΚ Στοκχόλμης στο πρώτο ευρωπαϊκό του παιχνίδι αυτό το καλοκαίρι εκτός και αν γίνει η έκπληξη από την Europa από το Γιβραλτάρ στη ρεβάνς και κάνει την μεγάλη ανατροπή. Αντίπαλος του Παναθηναϊκού σε αυτή την φάση του Europa League δεν θα είναι ούτε η ΑΙΚ ούτε η Europa.  Αντίπαλος του Παναθηναϊκού είναι μόνο ο Παναθηναϊκός! Αν η ομάδα είναι σοβαρή, κάνει τα στοιχειώδη και βγάλει την ποιότητα του ρόστερ από την μέση και μπροστά τότε θα περάσει στα play off. Αν ο Παναθηναϊκός δεν είναι αυτός, που πρέπει, παρουσιαστεί... μπερδεμένος στο γήπεδο και δεν παίξει σαν ομάδα τότε θα βάλει δύσκολα στον εαυτό του. Δεν το συζητάω για την πρόκριση. Αν δεν προκριθείς ούτε τώρα τότε ας μην μιλάμε καλύτερα. Ας το κλείσουμε για ένα διάστημα και όταν γίνουμε όπως πρέπει τα ξαναλέμε.

Είμαι ξεκάθαρος σε αυτό, που λέω. Σε αυτή την φάση του Europa League αντίπαλος του Παναθηναϊκού είναι μόνο ο κακός εαυτός του. Και επειδή μας τον έχει δείξει αρκετές φορές τον τελευταίο χρόνο καλό είναι όλοι στην ομάδα να καταλάβουν, ότι όπως έχω γράψει και πιο παλιά αυτή η πρόκριση δεν είναι στόχος, αλλά είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. Και επειδή μπορεί κάποιοι να πείτε, ότι η ΑΙΚ πιο παλιά είχε αποκλείσει την ΑΕΚ από το Champions League  ήταν άλλη ομάδα τότε. Την σημερινή ΑΙΚ την απέκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες πέρυσι τέτοια εποχή ο Ατρόμητος που κέρδισε μέσα στην Σουηδία και εξασφάλισε την πρόκριση. Μιλάω περισσότερο για την ΑΙΚ, διότι είναι το φαβορί να περάσει. Ο Παναθηναϊκός πρέπει από το πρώτο ματς στην Λεωφόρο να κάνει, ότι έκανε πριν δύο χρόνια με την Μίντιλαντ. Να κερδίσει με πολλά γκολ διαφορά και η ρεβάνς να έχει τυπική διαδικασία.

Και επειδή κάποιοι κάνετε σύγκριση με την Καμπάλα πέρυσι να πω, ότι η ΑΙΚ είναι χειρότερη ομάδα από την Καμπάλα. Δεν παίζει τόσο σφιχτά, τόσο αμυντικά, δεν είναι σκληρή ομάδα, αλλά έχει αφέλεια στο παιχνίδι της. Για αυτό λέω. Ο Παναθηναϊκός έναν αντίπαλο θα έχει. Τον Παναθηναϊκό.

Best of internet