«Η Football League ερευνά τον Μαρινάκη»

«Η Football League ερευνά τον Μαρινάκη»

Gazzetta team
«Η Football League ερευνά τον Μαρινάκη»

bet365

Η βρετανική εφημερίδα Guardian πραγματοποίησε εκτενή αναφορά στην εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, καθώς και στης εκκρεμείς υποθέσεις του στην Ελλάδα.

«Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Ευάγγελος Μαρινάκης βρίσκεται σε συζητήσεις για το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών. Στον Μαρινάκη έχουν απαγγελθεί πέντε κατηγορίες για κακουργήματα, αλλά ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία». Με αυτόν τον τρόπο ο δημοσιογράφος Ντέιβιντ Κον ξεκινά το κείμενό του στον Guardian, στο οποίο αναφέρει αναλυτικά λεπτομέρειες από την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

«Ωστόσο, τα ερωτήματα για την διαφαινόμενη πώληση, η οποία φαίνεται ότι είναι κοντά στο κλείσιμό της, δεν θα μπορούσαν να είναι πιο κρίσιμα. Ο Μαρινάκης προς το παρόν είναι τιμωρημένος για την εμπλοκή του στην ποδοσφαιρική διοίκηση στην Ελλάδα και στο επίκεντρο μιας μεγάλης ποινικής δίωξης, στην οποία κατηγορείται ότι αναζητούσε τον έλεγχο του ελληνικού ποδοσφαίρου με εγκληματικές μεθόδους, συμπεριλαμβανομένης της δωροδοκίας και του εκβιασμού», γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει λεπτομέρειες από την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και τονίζει ότι παραμένει κατηγορούμενους για πέντε κακουργήματα, ξεκαθαρίζοντας πως: «Ο Μαρινάκης αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή. Μέρος των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν τον προηγούμενο Ιούνιο ήταν η πληρωμή, όπως αναφέρθηκε στα ρεπορτάζ, 200.000 ευρώ, ενώ του απαγορεύτηκε ο ενεργός ρόλος στον Ολυμπιακό ή το ελληνικό ποδόσφαιρο, κάτι που παραμένει σε ισχύ εν αναμονή της κατάληξης της υπόθεσης».

Συνεχίζοντας,ο Ντέιβιντ Κον προσθέτει: «Ένα από τα αξιοσημείωτα στοιχεία αυτής της προοπτικής -ότι ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει κατηγορίες για κακουργήματα και διαφθορά σε τέτοιο βαθμό είναι ο εκλεκτός του Χασάουι για ένα θρυλικό κλαμπ όπως η Φόρεστ, είναι ότι οι κανονισμοί της Football League ίσως το επιτρέψουν. Τα τεστ των ιδιοκτητών και διευθυντών, ο οποίος είναι "fit and proper" για να κατέχει το 30% και πάνω ενός συλλόγου ή να γίνει διευθυντής σε αυτό, μπλοκάρει ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί για εγκληματική δράση, συμπεριλαμβανομένης της ατιμίας, ή που έχουν τιμωρηθεί από οποιαδήποτε εμπλοκή τους στην αθλητική διοίκηση από ένα κυβερνητικό ή επαγγελματικό σώμα».

Ο Άγγλος δημοσιογράφος αναφέρει περιπτώσεις όπου οι «δικηγόροι» τα τελευταία χρόνια έχουν βρει παραθυράκια, όπως στην περίπτωση του Μάσιμο Τσελίνο στη Λιντς, ο οποίος είχε τιμωρηθεί στην Ιταλία για φοροδιαφυγή, αλλά κατάφερε να περάσει τα τεστ.

«Προς το παρόν ο Μαρινάκης δεν έχει καταδικαστεί για εγκληματική δράση, έχει μόνο κατηγορηθεί για πέντε σοβαρές. Δεν έχει, προφανώς, τιμωρηθεί για την εμπλοκή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ή κάποιο άλλο κυβερνητικό ή επαγγελματικό σώμα», συνεχίζει το ρεπορτάζ.

Στον Guardian μίλησε και εκπρόσωπος της Φόρεστ, ο οποίος ανέφερε: «Ο σύλλογος μπορεί να διαβεβαιώσει τους οπαδούς του ότι κάθε πιθανή επένδυση θα γίνει με την πλήρη έγκριση από όλα τα σχετικά κυβερνητικά σώματα που χρειάζεται, για να διαβεβαιώσει το καλύτερο αποτέλεσμα για τη Νότιγχαμ Φόρεστ», ενώ ο Ρίτσαρντ Άτντκλιφ από το supporters trust των Ρεντς είπε: «Θέλουμε ο σύλλογός μας να είναι και πάλι επιτυχημένος με ένα βιώσιμο τρόπο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στον ορίζοντα υπάρχει μια θετική αλλαγή, αλλά είναι ανησυχητικό να βλέπεις έναν επενδυτή που κουβαλά όλα αυτά. Θα θέλαμε μια άμεση διαβεβαίωση πως ο σύλλογος είναι σε ασφαλή χέρια».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα