«Σκάνδαλο... ντόπινγκ στο Euro»

«Σκάνδαλο... ντόπινγκ στο Euro»

Η Γαλλία έκοψε τον δρόμο για τον τελικό στη Γερμανία και η Bild... περνά στην αντεπίθεση. Η εφημερίδα παρουσιάζει φωτογραφία που... καίει τους Τρικολόρ. 

Η Bild άνοιξε το κουτί της Πανδώρας και κατηγορεί τους Γάλλους για εξαπάτηση, υποστηρίζοντας πως κάποιος παίκτης ήταν... ενισχυμένος στη διάρκεια του ημιτελικού με τη Γερμανία. Ειδικότερα, υπάρχει φωτογραφία από τα γαλλικά αποδυτήρια που παρουσιάζει ένα άδειο σωληνάριο «Guronsan». Δεν είναι απαγορευμένη ουσία, ωστόσο είναι ένα αναβράζον σκεύασμα που περιέχει συστατικά που βοηθούν το σώμα να ξεπεράσει την κούραση. Εδικότερα, είναι ένα καφεϊνούχο διεγερτικό. Ο εμπειρογνώμονας σε θέματα ντόπινγκ, Φριτζ Σέργκελ τόνισε « Σύμφωνα με τον Κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA, κάθε προσπάθεια για να αποκτήσουν οι παίκτες πλεονεκτήματα έναντι των ανταγωνιστών με άλλα μέσα εκτός της προπόνησης θεωρείται ντόπινγκ.

Για μένα, το Guronsan, είναι ντόπινγκ! Η απόδοση μπορεί να αυξηθεί με την καφεΐνη. Είναι αποδεδειγμένο. Επίσης, αυξάνει τις γνωστικές ικανότητες, πράγμα που ενισχύει και την ταχύτητα της αντίδρασης».

 

German paper Bild accuse a French player of doping in their Euro semi final