Βίγκρι - ΑΕΚ 0-1

Βίγκρι - ΑΕΚ 0-1

Γιώργος Τσακίρης
Βίγκρι - ΑΕΚ 0-1

bet365

Μίξη 11άδων από τον Κετσπάγια που κατάλαβε πολλά από συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, γκολ και πάλι από στατική φάση η ΑΕΚ (ξανά με Λαμπρόπουλο), έχασε πέναλτι ο Πέκχαρτ στο 1-0 επί της Βίγκρι.

Στο τρίτο της φιλικό επί πολωνικού εδάφους, η Ενωση έκανε την χειρότερη της εμφάνιση. Αναμενόμενο, ως ένα βαθμό, λόγω των αλλαγών του Τιμούρ Κετσπάγια στην 11άδα αλλά απαραίτητο ώστε να βγάλει τα συμπεράσματα του για συγκεκριμένους παίκτες ο προπονητής... Κακό το ματς, με τους Κιτρινόμαυρους να έχουν δοκάρι με τον Γιόχανσον, να σκοράρουν με τον Λαμπρόπουλο στο τέλος και να χάνουν πέναλτι, αμέσως μετά, με τον Πέκχαρτ.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα δύο φιλικά, κόντρα σε Μπάνικ Οστράβα και Κιέλτσε, ο Κετσπάγια επέλεξε αυτή τη φορά να κάνει μια... μίξη στην 11άδα, θέλοντας να δει κάποια πράγματα. Προφανώς τα είδε αλλά επίσης προφανώς δεν θα του άρεσαν κιόλας αφού η απόδοση της ΑΕΚ ήταν κακή. Βασικά έμοιαζε με αγγαρεία από τα πρώτα κιόλας λεπτά, αφού οι Κιτρινόμαυροι πήραν την κατοχή της μπάλας αλλά ως εκεί... Απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα της Βίγκρι, που δεν έκανε κάτι άλλο από το να αμύνεται, η Ενωση δυσκολευόταν να κάνει φάσεις.

Η ομάδα του Κετσπάγια δεν είχε τόσο καλές συνεργασίες, σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά, από τα άκρα, δεν είχε την πάντα χρήσιμη παρουσία του Γιόχανσον στην αντίπαλη περιοχή (φάνηκε στο δεύτερο μέρος όταν μπήκε ο Σουηδός) και γενικά είχε και κούραση, με συνέπεια το πρώτο 45λεπτο να περάσει χωρίς καμία φάση. Εξαίρεση, ίσως, μια εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου στο 44' που έφυγε άουτ...

Με την έναρξη της επανάληψης ο Κετσπάγια προχώρησε σε πέντε αλλαγές, βάζοντας τους Ντούνη, Τσιγκρίνσκι, Γιόχανσον, Μπαρμπόσα και Πέκχαρτ στις θέσεις των Βούρα, Αραβίδη, Τζανετόπουλου, Σβάρνα και Βάργκας. Μέχρι να συμπληρωθεί το πρώτο 15λεπτο ο Γεωργιανός είχε προχωρήσει σε ακόμη τέσσερις κινήσεις, με τους Γαλανόπουλο, Ντίντακ, Ανάκογλου και Γκάλο αντί των Σιμόες, Ζόριτς, Μπακάκη και Μάνταλου περιμένοντας να δει κάτι καλύτερο στη συνέχεια.

Μάλλον δεν το είδε, αφού το ματς δεν είχε ρυθμό και συνεχιζόταν με την ΑΕΚ να έχει την μπάλα αλλά να μην έχει κίνηση, καθαρό μυαλό ή ξεκούραστα πόδια. Κάπως έτσι, η βασική πηγή για κάτι καλό επιθετικά ήταν οι στημένες φάσεις, στις οποίες όντως η Ενωση ήταν και πάλι καλή. Ετσι, άλλωστε, είχε το οριζόντιο δοκάρι στο 72' με το γυριστό του Γιόχανσον, έτσι πλησίασε στο γκολ στο 87' με την κεφαλιά του Σουηδού (που απέκρουσε ο Τσοχ) μετά το κόρνερ του Μπαρμπόσα, έτσι έγινε τελικά το 0-1 στο 88' (από κόρνερ του Πορτογάλου δηλαδή) με την κοντινή κεφαλιά του Λαμπρόπουλου. Και με τον ίδιο τρόπο, από φάουλ του Μπαρμπόσα, θα μπορούσε να γίνει και το 0-2 αν ο Πέκχαρτ δεν αστοχούσε (απέκρουσε ο Τσοχ) στο πέναλτι στο 90', μετά το τράβηγμα στον Ντίντακ.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Βούρας (46' Ντούνης), Μπακάκης (61' Γκάλο), Σβάρνας (46' Τσιγκρίνσκι), Λαμπρόπουλος, Ζόριτς (55' Ντίντακ), Τζανετόπουλος (46' Γιόχανσον), Σιμόες (52' Γαλανόπουλος), Βάργκας (46' Μπαρμπόσα), Μάνταλος (61' Ανάκογλου), Μπακασέτας (73' Βασιλαντωνόπουλος), Αραβίδης (46' Πέκχαρτ).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα