Τσίμιροτ: «Δεν είχα λόγο να φύγω από τον ΠΑΟΚ» (vids)

Τσίμιροτ: «Δεν είχα λόγο να φύγω από τον ΠΑΟΚ» (vids)

Τσίμιροτ: «Δεν είχα λόγο να φύγω από τον ΠΑΟΚ» (vids)

bet365

Ο Γκόικο Τσίμιροτ «ψηφίζει» ΠΑΟΚ. Αποκαλύπτει τις συζητήσεις του μάνατζερ του με ομάδες από το εξωτερικό και εξηγεί γιατί αποφάσισε να μείνει στην ομάδα. ΟΣΤΕΡΜΠΕΚ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Με το που τελείωσε η περσινή σεζόν το ένα δημοσίευμα μετά το άλλο ερχόταν στην επικαιρότητα αναφορικά με το μέλλον του Ερζεγοζίνου μέσου του ΠΑΟΚ, που μόλις είχε ολοκληρώσει την πρώτη του (μισή) χρονιά στην ομάδα. Και σ’ αυτή την περίπτωση οι αναφορές του Τύπου είχαν βάση. Γιατί, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος: «είναι αλήθεια, ότι υπήρχαν ομάδες που ενδιαφέρθηκαν, ξέρω πως αυτό το ενδιαφέρον έφτασε να γίνει και πρόταση σε μένα και την ομάδα»!

Ο Μίχελ και ο Ίβιτς συζήτησαν μαζί του. Και όπως φαίνεται τον έπεισαν να παραμείνει στην ομάδα. «Σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου δεν ήθελα να φύγω από τον ΠΑΟΚ. Ένιωσα πως δεν έχω λόγο να το κάνω. Δε θέλω να βιαστώ. Είμαι σε μια ομάδα οι άνθρωποι της οποίας με έχουν στηρίξει, έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για μένα και είναι συνεχώς δίπλα μου. Υπάρχει για την ομάδα η προοπτική συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θεωρώ πως αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, έχουμε πιθανότητας να φτάσουμε μέχρι τη φάση των ομίλων, που είναι και ο μεγάλος μας στόχος», υποστηρίζει.

Όσο γι’ αυτό που εύχεται και ελπίζει; Να μην υπάρχουν άλλοι τραυματισμοί στην ομάδα. «Πέρυσι και εγώ αλλά και αρκετοί συμπαίκτες μου αντιμετωπίσαμε μεγάλα προβλήματα, τα οποία επηρέασαν την ομάδα. Θα είμαι πολύ χαρούμενος αν καταφέρουμε να λύσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Αν το πετύχουμε αυτό, τότε όλα είναι πιθανά».

«Θέλω να ξεχάσω τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό»

Ο «Τσίμι», όπως τον φωνάζουν στην ομάδα, δε θέλει να θυμάται όλα όσα συνέβησαν στον επεισοδιακό ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. «Ήταν μια καλή σεζόν. Δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελα λόγω του τραυματισμού μου, αλλά τελείωσε με την ομάδα να έχει ένα στόχο και να τον πετυχαίνει. Θα ήθελα να ξεχάσω τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στη Τούμπα, ο οποίος δεν τελείωσε ποτέ. Όλη η ομάδα θέλαμε να φτάσουμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε το κύπελλο. Ελπίζω να το πετύχουμε αυτό φέτος, είναι ένας από τους στόχους μας», εξηγεί.

-Υπάρχει κάτι που έχει αλλάξει στην ομάδα σε σχέση με πέρυσι;

«Έχουμε τον ίδιο προπονητή σε σχέση με το φινάλε της περασμένης σεζόν, άρα έχουμε το ίδιο σύστημα και την ίδια φιλοσοφία. Η διαφορά έχει να κάνει με τους παίκτες που έχουν αποκτηθεί από την ομάδα και είναι μαζί μας. Είναι παίκτες έμπειροι, παίκτες γρήγοροι και αυτό μπορεί να μας βοηθήσει έτσι ώστε να ανέβουμε επίπεδο».

-Ήταν η πρώτη φορά που έφυγες από τη πατρίδα σου; Τι σε δυσκόλεψε περισσότερο;

«Δεν ήταν κάτι συγκεκριμένο που να με δυσκόλεψε. Κάθε νέα αρχή είναι δύσκολη, ακόμα και όταν βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που είναι καλό. Όταν το περιβάλλον είναι καλό, οι δυσκολίες κρατάνε λιγότερο. Όλη η ομάδα στάθηκε δίπλα μου, με βοήθησε και κατάφερε να με κάνει να νιώθω σαν το σπίτι μου από τις πρώτες εβδομάδες. Ήταν δίπλα μου όλος ο οργανισμός του ΠΑΟΚ».

-Δείχνεις μεγάλη ηρεμία στο γήπεδο. Είναι κάτι που το δουλεύεις;

«Έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Είμαι ήρεμος εντός και εκτός γηπέδου”.

-Ποιος είναι ο τομέας που θεωρείς οτι θα πρέπει να βελτιωθείς;

«Κάθε μέρα, έχω στόχο να γίνομαι καλύτερος. Πρέπει να δουλεύω σε όλους τους τομείς. Τα κομμάτια στα οποία θα πρέπει να βελτιωθώ, θεωρώ πως είναι αυτά αφορούν τον επιθετικό τομέα, την τελική πάσα και την τελική προσπάθεια. Πρέπει να γίνω πιο ουσιαστικός, όχι μόνο εγώ αλλά και όλη η ομάδα για να πετύχουμε στόχους».

-Υπάρχουν πολλοί παίκτες στη θέση σου, και μάλιστα κάποιοι καινούργιοι. Πως το εισπράττεις αυτό;

«Είτε ήμασταν οι ίδιοι, είτε γίνουμε περισσότεροι, είτε λιγότεροι, ισχύει μόνο ένα πράγμα. Δούλευα, δουλεύω και θα δουλεύω. Ο καθένας δίνει τον αγώνα του στην προπόνηση και ο προπονητής είναι αυτός που κάνει την τελική επιλογή».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα