Νικολαΐδης: «Σε αυτό το ποδόσφαιρο δεν επιστρέφω»

Νικολαΐδης: «Σε αυτό το ποδόσφαιρο δεν επιστρέφω»

Ο Ντέμης Νικολαΐδης ξεκαθάρισε ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν σκοπεύει να επιστρέψει, ενώ αναφέρθηκε και στον θρίαμβο της Πορτογαλίας του Φερνάντο Σάντος.

«Δεν έχω καμία απολύτως σκέψη και κανένα απολύτως πλάνο να έχω παίξω οποιοδήποτε ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Δεν θα ήθελα να είμαι ενεργό μέρος του σημερινού ελληνικού ποδοσφαίρου. Μακάρι να πάνε τα πράγματα καλύτερα. Αγαπώ το ποδόσφαιρο, δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον», ξεκαθάρισε ο Ντέμης Νικολαΐδης, ο οποίος για τον θρίαμβο της Πορτογαλίας είπε:

«Είδαμε μια Πορτογαλία που ήταν ομάδα του προπονητή της. Παρόλο που τραυματίστηκε ο Ρονάλντο και η ομάδα του πήρε το Euro, έβλεπα όλα τα ΜΜΕ να ασχολούνται με τον Ρονάλντο. Η Πορτογαλία όμως ήταν ξεκάθαρα ομάδα του Σάντος και τα κατάφερε απέναντι σε μια Γαλλία που μου άρεσε πάρα πολύ και έχει πολύ ταλέντο». 

Για την εικόνα του χθεσινού τελικού: «Η άμυνα που έπαιζε η Πορτογαλία ήταν άψογη από το πρώτο λεπτό. Και οι έντεκα έπαιζαν άψογα ανασταλτικά και όσο περνούσε η ώρα ήταν πιο επιθετική. Πήγε το ματς εκεί που ήθελε ο Φερνάντο και στην παράταση η Πορτογαλία ήταν καλύτερη. Δεν μπορούσε να παίξει αλλιώς η Πορτογαλία. Σκεφτείτε την ομάδα που είχε το 2004 σε ποιότητα και προσωπικότητα και σκεφτείτε τη Γαλλία. Ήταν πολύ ανώτερη η Γαλλία, αλλά μετά το 1-0 δεν αντέδρασε καθόλου. Σαν να τελείωσε εκεί το παιχνίδι». 

Για τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Σάντος: «Επιμονή και δουλειά. Επιμένει σε ένα σύστημα και δεν σταματά το παιχνίδι μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής. Έχει πάρει πολλά ματς στο τέλος. Αυτόν τον χαρακτήρα τον έχει περάσει στην ομάδα του. Χθες είδαμε μια ομάδα με χαρακτήρα και μια ομάδα με ταλέντο». 

Για την αποχώρηση του Σάντος από την Εθνική: «Ο Σάντος τα πήγε περίφημα. Δεν ξέρω γιατί έφυγε και δεν μπορώ να το σχολιάσω. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες. Δεν μπορεί να μου κάνει εντύπωση ότι έγινε κάτι τέτοιο σε ένα ποδόσφαιρο σαν το ελληνικό, που δεν είναι και το πιο φυσιολογικό». 

Για την αγάπη των Ελλήνων για τον Σάντος: «Αυτό που μένει είναι πως πάρα πολλοί Έλληνες φίλαθλοι νιώθουν ωραία και λίγο περήφανοι, επειδή μάλλον είναι δεμένοι με τον Φερνάντο Σάντος. Αυτό έχει κερδίσει, αγάπη και σεβασμό από τον κόσμο». 

Για το αν μίλησε με τον Φερνάντο Σάντος: «Με sms επικοινωνούμε. Τώρα πού να μιλήσεις, αφού ήταν σε μια διοργάνωση. Το άξιζε το Κύπελλο. Και ποδοσφαιρικά μιλώντας». 

Για τις «κατηγορίες» για το ποδόσφαιρο του Σάντος: «Εμένα μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, με φαντασία και ρίσκο. Αν ήμουν πρόεδρος ή προπονητής δεν ξέρω τι θα επέλεγα, αλλά αν είσαι φίλαθλος προτιμάς το θέαμα. Ο Μουρίνιο δεν παίζει επιθετικά, δεν μου αρέσει να το βλέπω αυτό, γιατί δεν περνάω καλά. Ο Φερνάντο Σάντος αν έχει στοιχεία να παίξει επιθετικά το κάνει, όπως στην ΑΕΚ το 2001/02. Δεν μπορεί να αρέσει ο κάθε προπονητής σε όλους. Ο Φερέρ με τον Σάντος, για παράδειγμα, είναι δύο πολύ διαφορετικοί προπονητές». 

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του Σάντος στην Ελλάδα: «Μπορεί να σκέφτεται να το κάνει. Αγαπά την Ελλάδα».