Σάντος: «Να γράψουμε ιστορία»

Σάντος: «Να γράψουμε ιστορία»

Αντώνης Σαούλης
Σάντος: «Να γράψουμε ιστορία»

bet365

Ο Σάντος μίλησε για το μαλλί του Κουαρέσμα, την κριτική που δέχεται η ομάδα του, τον Κριστιάνο αλλά και την Εθνική Ελλάδος! ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ

Αν ήσουν άσχετος από ποδόσφαιρο θα ορκιζόσουν ότι δεν γίνεται ο συγκεκριμένος τύπος να παίζει τελικό Ευρώπης σε 24 ώρες. Ο Φερνάντο Σάντος ήταν τόσο cool στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι που λίγο ακόμα και θ' άναβε τσιγάρο. Δεν ξέρουμε εάν αυτός ήταν ένας τρόπος για να αποφορτιστεί ενόψει τελικού σίγουρα όμως χαμογέλασε περισσότερες φορές από ποτέ, έκανε χιούμορ με τους δημοσιογράφους και δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του. Θέλει το τρόπαιο και όπως τόνισε «θα παίξουμε για να το κατακτήσουμε».

Και φυσικά δέχθηκε και αρκετές ερωτήσεις για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, για το 2004 ακόμα και για την Εθνική Ελλάδας. Ομως σε αυτήν την Πορτογαλία ο σταρ είναι ο Κριστιάνο και η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε είναι αν ο τελικός θα είναι το τελευταίο του παιχνίδι με την Εθνική Πορτογαλίας;

Παίξε νόμιμα από Κινητό και Τάμπλετ στη Vistabet!

«Ναι. Είναι τελικός αύριο, άρα είναι το τελευταίο του παιχνίδι (σ.σ. γελάει). Αλλά ο Κριστιάνο θα παίξει για ακόμα 6-7 χρόνια. Ισως και δέκα. Οπότε όχι δεν ειναι το τελευταίο του παιχνίδι», είπε ο Σάντος ο οποίος στη συνέχεια ρωτήθηκε για το γεγονός ότι αρκετός κόσμος πιστεύει ότι δεν είναι ο καλύτερος τελικός.

«Δεν είναι ο καλύτερος τελικός; Ποιος θα ήταν ο καλύτερος τελικός; Τότε πως καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό; Είναι διαφορετικό τι λέει ο κόσμος και διαφορετικό ποια ειναι η αλήθεια. Αυτός ειναι ο τελικός και αυτός νομίζω είναι ο σωστός τελικός», απάντησε ο Σάντος.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το που ήταν στον τελικό του 2004 και τι θυμάται από τότε. «Ημουν σχολιαστής στην τηλεόραση. Ηταν πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς και υποφέραμε πολύ. Αλλο όμως να είναι σχολιαστής και άλλο να είσαι στο γήπεδο και να καθοδηγείς τη ομάδα», είπε ο Πορτογάλος τεχνικός ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει και το γεγονός ότι η Γαλλία είναι ο... χειρότερος εχθρός για την Πορτογαλία λόγω της προϊστορίας.

« Ισως αλλά ποτέ δεν είχαμε φτάσει σε τελικό μεταξύ μας. Και νομίζω θα γράψουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία αύριο», ήταν η απάντηση του Σάντος.

Ο Φερνάντο ρωτήθηκε και για το μαλλί του Κουαρέσμα και για το αν ο Κριστιάνο είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο.

(σ.σ. ο Σάντος ξεκαρδίστηκε) «Είναι εκπληκτικό το μαλλί του Κουαρέσμα. Του έδωσα συγχαρητήρια όταν το είδα. Και ναι ο Κριστιάνο είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου».

Οσο για την διαφορά νοοτροπίας που σκέφτηκε ν' αλλάξει στην Εθνική Πορτογαλίας ο Σάντος αναφέρθηκε στην Εθνική Ελλάδας. «Ημουν τέσσερα χρόνια στο τιμόνι της Εθνικής Ελλάδας και με βοήθησε πολύ. Ολα είναι τελείως διαφορετικά από το να προπονείς ένα κλαμπ».

Ο Πορτογάλος τεχνικός ρωτήθηκε και για την κριτική που δέχθηκε η Εθνική του ομάδα. Για το γεγονός δηλαδή ότι δεν άξιζε ίσως να βρεθεί στον τελικό. «Μακάρι να το πουν και αύριο. Οτι νικήσαμε και δε το αξίζαμε. Θα είμαι πολύ χαρούμενος εάν συμβεί αυτό. Θα γυρίσω και θα είμαι τρομερά χαρούμενος στην πατρίδα μου».

Η συνέντευξη Τύπου έκλεισε όπως άρχισε. Με ερώτηση δηλαδή για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Και το τι έχει αλλάξει από τότε που τον ήξερε στην Σπόρτινγκ. «Τον προπόνησα πριν 13 χρόνια στην Σπόρτινγκ. Οχι για πολύ γιατί λιγο αργότερα πήγε στην Μάντσεστερ. Εμεινε δυνατός πνευματικά και εξελίσσεται. Γεννήθηκε νικητής. Τα τελευταία δύο χρονια που δουλεύουμε αυτός θέλει να βελτιώνεται συνέχεια. Και η ικανότητα να είναι ηγέτης της Εθνικής φαίνεται τώρα».

 

EURO Τελευταία Νέα