Πέπε: «Σαν την Ελλάδα»

Αντώνης Σαούλης
Πέπε: «Σαν την Ελλάδα»

bet365

Ο Πορτογάλος αμυντικός ρωτήθηκε για το... θαύμα του 2004 που κατάφερε η Εθνική μας και ευελπιστεί να τα καταφέρει την Κυριακή το βράδυ. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ

Οχι. Ακόμα και στη τελευταία συνέντευξη Τύπου οι Πορτογάλοι δεν εμφάνισαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Στην θέση του δίπλα στον Φερνάντο Σάντος εμφανίστηκε ο Πέπε. Ο Πορτογάλος με τους περισσότερους τίτλους στο ρόστερ (πάντα μετά τον Κριστιάνο).

Ο κεντρικός αμυντικός των Πορτογάλων αφού αρχικά τόνισε ότι είναι έτοιμος για τον τελικό της Κυριακής ρωτήθηκε αρχικά για το αν είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι της καριέρας του.

«Είναι ναι. Εκπροσωπώ την πατρίδα μου. Τον κόσμο μας. Και ναι θέλουμε να γραφτούμε στην Ιστορία. Αύριο θα είμαστε 11 εκατομμύρια άνθρωποι και 11 παίκτες συν τους τρεις που θα μπουν αλλαγή. Ολοι μαζί, ένα».

Παίξε νόμιμα από Κινητό και Τάμπλετ στη Vistabet!

Στη συνέχεια Αγγλος δημοσιογράφος τον ρώτησε για το Euro του 2004. Tότε που η Πορτογαλία ήταν η οικοδέσποινα αλλά εν τέλει το πήρε η Ελλάδα. Για το αν θα ήθελε δηλαδή να επαναληφθεί το σενάριο αυτήν την φορά για χάρη της Πορτογαλίας.

«Θα το ήθελα αυτό. Θα ήταν εκπληκτικό να το κάνουμε όπως η Ελλάδα. Αλλά είναι μήλα με πορτοκάλια. Εχουν περάσει 12 χρόνια από τότε. Αλλά εμείς θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο μας», είπε ο Πέπε, ο οποίος ρωτήθηκε και για τον Κλάτενμπεργκ και για την αντίδραση του Αγγλου ρέφερι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Αυριο θα είναι δύο ομάδες στο γήπεδο. Και οι διαιτητές θα προσπαθήσουν να κάνουν την δουλειά τους. Και ο συγκεκριμένος είναι ένας από τους καλύτερους. Και νομίζω οτι το γεγονός ότι θα είναι στον τελικό αποδεικνύει το ποιος είναι ο συγκεκριμένος», απάντησε ο Πέπε δίχως να σχολιάσει την γκριμάτσα του Κλάτενμπεργκ.

Ωστόσο η καλύτερη απάντηση του Πέπε είχε να κάνει με το τι άλλαξε και η Πορτογαλία επέστρεψε σε τελικό μετά από 12 χρόνια και για το ποιος είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας.

«Ο ηγέτης στέκεται δίπλα μου. Είναι ο ηγέτης μας και ο προπονητής μας. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όλα όσα θέλει ο προπονητής μας. Αυτό που χρειαζόμασταν ήταν ένας ηγέτης. Και τον βρήκαμε. Είναι πολύ έξυπνος και εξαιρετικός άνθρωπος, ο οποίος είναι πάντα στο πλευρό μας. Νομίζω πως αυτό ακριβώς χρειαζόμασταν».

 

EURO Τελευταία Νέα