Λίγο πριν το πάνθεον

Gazzetta team
Λίγο πριν το πάνθεον

bet365

Η διαδρομή φτάνει στο τέλος της και ο Ντενίς Μάρκο ποντάρει σε σκόρερ και ένα ειδικό σε απόδοση διπλασιασμού για τον τελικό του Παρισιού
Γράφει ο Ντενίς Μάρκο
Και εγένετο… Πορτογαλία – Γαλλία. Μάθαμε λοιπόν τις ομάδες που το βράδυ της Κυριακής στο Παρίσι θα διεκδικήσουν το «Αγιο Δισκοπότηρο» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Το ταξίδι ήταν μακρύ, κουραστικό, όχι μόνο για όσες συμμετείχαν, αλλά και για όσους πήραμε μέρος με το δικό μας τρόπο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είναι κάτι τέτοιες στιγμές, όπως o χθεσινοβραδινό ημιτελικός, που νιώθεις ευλογημένος που το χόμπι σου έγινε επάγγελμα (κλισέ I know).
Οι Πορτογάλοι αφού ταξίδεψαν από το βορρά μέχρι το νότο της Γαλλίας (αγωνίστηκαν σε Λυών, Λανς, Σεντ Ετιέν, Παρίσι) επιστρέφουν στη γαλλική πρωτεύουσα (αγωνίστηκαν τη δεύτερη αγωνιστική με την Αυστρία 0-0) για να ανέβουν στο θρόνο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Διέψευσαν με εμφατικό τρόπο τους επικριτές τους, με αποκορύφωμα την εξαιρετική ανάγνωση του ημιτελικού με την Ουαλία (νίκη 2-0) που δεν άφησαν και πολλά περιθώρια αντίδρασης στους «δράκους» του Κρις Κόλμαν. Σαν σε… απάντηση όσων κατακεραυνώνουν τον Φερνάντο Σάντος και το υποτιθέμενο ανιαρό στυλ παιχνιδιού του να σημειώσω ότι οι Ιβηρες είναι η ομάδα που έχει τις περισσότερες προσπάθειες για γκολ στη διοργάνωση (112), 4 περισσότερες από την Πορτογαλία και 9 περισσότερες από τους Γάλλους. Μπορεί ο «μακιαβέλικος» τρόπος παιχνιδιού του Πορτογάλου τεχνικού να μην θέλγει τα πλήθη, ωστόσο όπως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα δεν λένε; Εξάλλου, ουκ ολίγες φορές την τελευταία δεκαετία, σύνολα που δεν έπαιξαν ποδόσφαιρο αξιώσεων, έφτασαν ως την κορυφή της Ευρώπης και του Κόσμου (Ελλάδα 2004, Ιταλία 2006).
Οι Γάλλοι από την πλευρά τους συμμετέχουν σε τελικό για πρώτη φορά μετά το 2000 (2-1 στην παράταση την Ιταλία). Αγωνίστηκαν ψυχωμένα στο τουρνουά και άντλησαν δύναμη από το κοινό τους, ακόμα κι αν δεδομένα οι προσδοκίες του δημιούργησαν συνθήκες άγχους και πίεσης. Ο Ντεσάμπ διάβασε ορθά το χθεσινοβραδινό παιχνίδι, ιδίως ανασταλτικά, όποτε χρειάστηκε οι παίκτες του επιτέθηκαν, χωρίς όμως να ξεφεύγουν από το πλάνο. Για άλλη μια φορά, η τακτική προσέγγιση που έκανε στο β’ ημίχρονο ήταν πιο αποδοτική. Με εξαίρεση τον προημιτελικό με την Ισλανδία (5-2) που το «καθάρισαν» από το πρώτο ημίχρονο, οι «τρικολόρ» έχουν αποδώσει πιο ελκυστικό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο μετά την ανάπαυλα.
Στο δια ταύτα, δίνω το προβάδισμα στους Γάλλους λόγω έδρας, ποιότητας, αλλά στην «σκακιέρα» υπάρχει και ο παράγοντας Σάντος. Η Πορτογαλία είναι «δεμένη» ομάδα, ωστόσο το γεγονός ότι οι παίκτες επιδιώκουν κάθε φορά να βρουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο έχει και τις «παρενέργειες» στο παιχνίδι της. Στο δίλημμα Κριστιάνο Ρονάλντο ή Αντουάν Γκριζμάν (δίχως αμφιβολία ο MVP των «τρικολόρ») θα ποντάρω στον Γάλλο. Το 4.00 του ΟΠΑΠ στο να σκοράρει πρώτος στον τελικό αξίζει προσοχής, καθώς πρόκειται για τον κυριότερο εκφραστή των γαλλικών επιθέσεων. Ο άσος της Ατλέτικο βρίσκεται σε «δαιμονιώδη» φόρμα, αγωνίζεται απελευθερωμένος, και μάλιστα μετά την χθεσινή του παράσταση ισοφάρισε σε γκολ των Τιερί Ανρί σε διοργάνωση Euro (6).
Εναλλακτική επιλογή, να έχουμε περισσότερα γκολ στο β’ ημίχρονο της αναμέτρησης, ένα ενδεχόμενο που επιβεβαιώθηκε σε πλείστα όσα παιχνίδια στη διοργάνωση καθώς οι ομάδες συνηθίζουν να ρισκάρουν περισσότερο μετά την ανάπαυλα. Μάλιστα τα 7/13 τέρματα των «τρικολόρ» στη διοργάνωση σημειώθηκαν στο δεύτερο 45λεπτο. Από την άλλη τα 4/7 γκολ που έχουν πετύχει οι Ιβηρες στη διοργάνωση (κανονική διάρκεια) σημειώθηκαν στο β’ ημίχρονο. Στο 2.00 τιμάται στο κουπόνι του ΟΠΑΠ το παραπάνω ειδικό στοίχημα.
 

EURO Τελευταία Νέα