«Δεν θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα» (vids)

«Δεν θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα» (vids)

«Δεν θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα» (vids)

bet365

Η άφιξη του Ζέλικο Μπρκιτς δεν τρομάζει τον Παναγιώτη Γλύκο. Ο Έλληνας «πορτιέρε» μιλάει στο Gazzetta.gr λίγες ώρες μετά την συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον Σέρβο γκολκίπερ. ΟΣΤΕΡΜΠΕΚ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Ο Παναγιώτης Γλύκος είναι συνειδητοποιημένος και συνηθισμένος στον έντονο ανταγωνισμό για τη φανέλα με το Νο 1 του ΠΑΟΚ. Κάθε καλοκαίρι επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία. Η διοίκηση ψάχνεται, ο κόσμος πιέζει και κάποιος τερματοφύλακας αποκτάται σχεδόν σε κάθε μεταγραφική περίοδο.

Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, καθώς η απόκτηση του Ζέλικο Μπρκιτς, μεγαλώνει τις απαιτήσεις και ουδείς αισθάνεται σίγουρος, με ένα μεγάλο ερωτηματικό να πλανάται και πάλι για το ποιος θα υπερασπιστεί τα ασπρόμαυρα δοκάρια.

«Το ίδιο πράγμα συνέβη πέρυσι και τα προηγούμενα χρόνια. Δε ξέρω τι θα γίνει φέτος. Εμείς είμαστε εδώ δουλεύουμε κάθε μέρα. Το να αποκτηθεί ένας τερματοφύλακας δεν θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Απλά πρέπει να αποδείξω, ότι δεν είμαι τυχαία εδώ», σχολίασε ο Έλληνας γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, που συμπληρώνει εννιά χρόνια στην ομάδα και είναι από τους πιο παλιούς στα αποδυτήρια.

Κι όμως, το γεγονός ότι δεν έχει πάρει τη φανέλα με το Νο1 σπίτι του δεν δείχνει να τον απασχολεί ιδιαίτερα, έτσι έχει μάθει να ζει όλα αυτά τα χρόνια. Προσπαθώ να μην επηρεάζομαι από όσα ακούω. Μπαίνω και παίζω. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Υπάρχουν στιγμές που έρχονται και τα λάθη. Όλοι προσπαθούμε να τα αποφύγουμε. Πρέπει να είσαι δυνατός για να αφήνεις το κάθε λάθος πίσω», απαντάει με ευθύτητα και θάρρος της γνώμης.

-Τι είναι αυτό που σε κράτησε την περσινή σεζόν;

«Είναι κάτι που το δουλεύεις μέσα σου, ως άνθρωπος. Πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι τέτοιες καταστάσεις. Να περιμένεις χωρίς να δημιουργείς κάποιο πρόβλημα και να αποδεικνύεις πως αξίζεις να είσαι στην ομάδα».

-Τα τελευταία χρόνια μοιράζεται ο χρόνος στους γκολκίπερ. Πρέπει να έχει ξεκάθαρο Νο1 η ομάδα;

«Είναι καλό να υπάρχει Νο1 στην ομάδα. Συμβαίνουν πολλά, όμως, μέσα στη σεζόν. Κι εγώ δεν πέρασα λίγα πέρυσι… Θα ήθελα να είμαι υγιής και να παλεύω για τη θέση. Όμως, όλα είναι μέσα στη ζωή και το παιχνίδι. Ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν δεν είχα πέρσι τον τραυματισμό».

-Τι έχει αλλάξει φέτος;

«Υπάρχει ένα τιμ που μας ξέρει. Ξέρει και τι είναι ΠΑΟΚ. Τη νοοτροπία, τα καλά και τα άσχημα της ομάδας. Έχουν έρθει και νέα άτομα, που μπορούν να βοηθήσουν στο μη αγωνιστικό κομμάτι. Όλο αυτό που δημιουργείται λειτουργεί θετικά».

-Για να είναι ο ΠΑΟΚ στα προκριματικά έβαλες και εσύ το χεράκι σου με την απόκρουση στο ματς με τον Παναθηναϊκό...

«Ήταν μια από τις καλύτερες αποκρούσεις της καριέρας μου στο σουτ του Πέτριτς, αλλά δεν ήταν μόνον η δική μου απόκρουση που μας έφερε εκεί. Δε το βλέπω έτσι. Είμαστε ένα σύνολο, δεν είναι ατομικό άθλημα το ποδόσφαιρο».

-Κλείνεις τα 30 σου σε λίγους μήνες. Αισθάνεσαι ό,τι μπαίνεις στη καλύτερη δεκαετία ενός γκολκίπερ;

«Ο,τι και να πεις, δεν έχει σημασία από μόνο του. Διότι σημασία θα έχει αυτό που θα δείξεις μέσα στο γήπεδο».

-Υπάρχει κάτι που σε κάνει να νιώθεις ό,τι μπορεί αυτή η χρονιά να είναι διαφορετική, καλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια;

«Αυτό θέλουμε, αυτό θα προσπαθήσουμε όλοι. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ομάδα την ξέρουν και αυτό λειτουργεί θετικά. Είμαι γύρω στα εννιά χρόνια στην ομάδα. Έμαθα να αντέχω. Αυτή η πίεση υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει».

-Αυτά τα εννιά χρόνια είναι γεμάτα. Ποια είναι τα συμπεράσματά σου μετά από αυτά τα χρόνια στον ΠΑΟΚ;

«Δε ξέρω αν θα μπορούσα να τα περικλείσω όλα σε μια λέξη. Αν δεν έχεις υπομονή δεν μπορεί να συνεχίσεις. Αν επηρεάζεσαι από το παραμικρό, φτάνεις στο σημείο να πεις ό,τι θα ήταν καλύτερα να φύγω. Στις νίκες είναι όλα καλά. Στα δύσκολα πρέπει να δείξεις όλα όσα έχεις μέσα σου».

-Νοιώθεις να σε έχουν αδικήσει με την κριτική τους;

«Όσοι δεν ξέρουνε έχουν μια άποψη διαμορφωμένη με βάση αυτά που ακούν και βλέπουν. Πρέπει να τους δείχνω ό,τι κάνουν λάθος».

-Σκέφτεσαι ένα νέο συμβόλαιο, είσαι στο τελευταίο χρόνο;

«Όχι δεν το σκέφτομαι καθόλου. Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι υπάρχουν τα ματς πριν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ένα όνειρο, μια προσδοκία».

-Το πιστεύετε; Ο δρόμος είναι δύσκολος…

«Από συζητήσεις που έχουμε κάνει όταν είμαστε όλοι μαζί, έχουμε μάθει πως τίποτα δεν είναι απόλυτο. Πολλά συμβαίνουν. Έχουμε δει ομάδες που ίσως και εκείνες δεν πίστευαν το πως θα φτάσουν στους ομίλους. Αν δεν έρθει, πρέπει να βρούμε το δρόμο για να παίζουμε Ευρωπαϊκά παιχνίδια».

-Ίβιτς από συμπαίκτης, προπονητής. Πως τον βιώνεις;

«Είναι εντελώς διαφορετικός. Έχει αλλάξει διότι το απαιτεί και ο ρόλος. Μπορούμε να μιλάμε ανοικτά, είναι κοντά μας, και αυτό παίζει ρόλο όχι μόνο για εμάς που τον ξέρουμε αλλά και για τους υπόλοιπους. Με τον δικό του τρόπο, πέρασε πράγματα και φτάσαμε μέχρι τη πρώτη θέση στα πλέι οφ. Ρίσκο δεν είναι μόνο η παρουσία του Βλάνταν αλλά του κάθε νέου προπονητή σε μια ομάδα».

-Το κεφάλαιο τραυματισμοί σας έχει επηρεάσει;

«Η ομάδα προσπαθεί να το λύσει. Βλέπετε ό,τι το βάρος έχει πέσει εκεί. Ελπίζω πως η προσπάθεια του προπονητικού τιμ και συνολικά του ΠΑΟΚ θα μας βγει σε καλό, θα είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Μη ξεχνάτε οτι για να έρθει ένας τραυματισμός, είναι συνδυασμός πραγμάτων».

-Πάντως, στην Εθνική δεν κλήθηκες;

«Δε θα κρίνω. Είναι επιλογές. Όταν κάποιοι θεωρήσουν ότι θα πρέπει να είμαι εκεί, αυτό θα γίνει».

-Η βοή της Τούμπας σε επηρεάζει;

«Τι να σου πω; Εγώ προσπαθώ να μην επηρεάζομαι. Όλα ακούγονται. Η θέση μου είναι στατική, ακούω την κερκίδα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα