Ποιός…τρώει και ποιοι…αναδεικνύουν Έλληνες

Ποιός…τρώει και ποιοι…αναδεικνύουν Έλληνες

Ποιός…τρώει και ποιοι…αναδεικνύουν Έλληνες

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta.gr για ένα…ωραίο παραμύθι των τελευταίων ετών.

Πέφτει… κλάμα αυτές τις ημέρες με τον αποκλεισμό του Γιαννιώτα από την αποστολή του Ολυμπιακού που είναι στο Βέλγιο για το β' στάδιο της προετοιμασίας. Κι άρχισαν πάλι διάφοροι το γνωστό παραμύθι ότι ο Ολυμπιακός «τρώει» τους Έλληνες παίκτες.

Συγνώμη ρε παλικάρια, αλλά αν τα τελευταία χρόνια δεν αναδεικνύει ο Ολυμπιακός τους Έλληνες παίκτες, ποιος τους αναδεικνύει; Ο Παναθηναϊκός στον οποίο παίζει, όταν τον βάζουν, βασικός μόνο ο…Κουτρουμπής; Η, στην ΑΕΚ που παίζουν στην ενδεκάδα τρεις Έλληνες, ο Μάνταλος, ο Αραβίδης κι ο Κολοβέτσιος; Κι όχι ταλέντα, ε; Αυτοί είναι παίκτες από 25 έως 29 ετών…

Που είναι οι Έλληνες παίκτες που έχουν αναδείξει τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός κι η ΑΕΚ; Που είναι ο Δώνης, ο Λαγός, ο Κλωναρίδης, ακόμη κι ο Νίνης, που γύρισε από την Ιταλία υποτίθεται για να θριαμβεύσει. Που είναι ο Ανάκογλου, ο Σοϊλέδης, ο Μπακάκης κ.α. πολλοί. Ο…Σαρρής κι ο Ανδρεόπουλος που τους ήθελε ο…Ολυμπιακός. Να αρχίσω να αραδιάζω ονόματα; Από Κατίδη και Μπουγαίδη έως Φούντα και Ντούνη; Η, από Γιαννακόπουλο και Καλτσά, έως τον Ντίνα και τους αδελφούς Βλαχοδήμους; Και πόσα ακόμη άλλα.

Στον Ολυμπιακό αυτή την στιγμή οι Καπίνο, Σιόβας, Μανιάτης, Φορτούνης, Μπουχαλάκης διεκδικούν θέση στην ενδεκάδα. Πέντε Έλληνες. Κι έρχονται από πίσω παιδιά όπως οι Βούρος, Μανθάτης, Ρέτσος, Τσιμίκας, για τα οποία ας κάνουμε λίγη υπομονή και θα δούμε τι ψάρια θα πιάσουν.

Προς το παρόν, πάντως, και πάντα για τα τελευταία χρόνια για τα οποία δέχεται κριτική ο Ολυμπιακός για τα Ελληνόπουλα, στο εξωτερικό έχουν βγει με καλές μεταγραφές οι Μανωλάς, Σάμαρης, Μήτρογλου, Φετφατζίδης. Κι από την άλλη μόνο ο Καρέλης, που παρεμπιπτόντως, ως πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού, πωλήθηκε με τα δύο τρίτα των χρημάτων που δόθηκε ο  αναπληρωματικός στον Ολυμπιακό Φέτφα.

Αυτά, για να ξέρουμε και τι μας γίνεται.

Best of internet