Ποιός…τρώει και ποιοι…αναδεικνύουν Έλληνες

Ποιός…τρώει και ποιοι…αναδεικνύουν Έλληνες

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta.gr για ένα…ωραίο παραμύθι των τελευταίων ετών.

Πέφτει… κλάμα αυτές τις ημέρες με τον αποκλεισμό του Γιαννιώτα από την αποστολή του Ολυμπιακού που είναι στο Βέλγιο για το β' στάδιο της προετοιμασίας. Κι άρχισαν πάλι διάφοροι το γνωστό παραμύθι ότι ο Ολυμπιακός «τρώει» τους Έλληνες παίκτες.

Συγνώμη ρε παλικάρια, αλλά αν τα τελευταία χρόνια δεν αναδεικνύει ο Ολυμπιακός τους Έλληνες παίκτες, ποιος τους αναδεικνύει; Ο Παναθηναϊκός στον οποίο παίζει, όταν τον βάζουν, βασικός μόνο ο…Κουτρουμπής; Η, στην ΑΕΚ που παίζουν στην ενδεκάδα τρεις Έλληνες, ο Μάνταλος, ο Αραβίδης κι ο Κολοβέτσιος; Κι όχι ταλέντα, ε; Αυτοί είναι παίκτες από 25 έως 29 ετών…

Που είναι οι Έλληνες παίκτες που έχουν αναδείξει τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός κι η ΑΕΚ; Που είναι ο Δώνης, ο Λαγός, ο Κλωναρίδης, ακόμη κι ο Νίνης, που γύρισε από την Ιταλία υποτίθεται για να θριαμβεύσει. Που είναι ο Ανάκογλου, ο Σοϊλέδης, ο Μπακάκης κ.α. πολλοί. Ο…Σαρρής κι ο Ανδρεόπουλος που τους ήθελε ο…Ολυμπιακός. Να αρχίσω να αραδιάζω ονόματα; Από Κατίδη και Μπουγαίδη έως Φούντα και Ντούνη; Η, από Γιαννακόπουλο και Καλτσά, έως τον Ντίνα και τους αδελφούς Βλαχοδήμους; Και πόσα ακόμη άλλα.

Στον Ολυμπιακό αυτή την στιγμή οι Καπίνο, Σιόβας, Μανιάτης, Φορτούνης, Μπουχαλάκης διεκδικούν θέση στην ενδεκάδα. Πέντε Έλληνες. Κι έρχονται από πίσω παιδιά όπως οι Βούρος, Μανθάτης, Ρέτσος, Τσιμίκας, για τα οποία ας κάνουμε λίγη υπομονή και θα δούμε τι ψάρια θα πιάσουν.

Προς το παρόν, πάντως, και πάντα για τα τελευταία χρόνια για τα οποία δέχεται κριτική ο Ολυμπιακός για τα Ελληνόπουλα, στο εξωτερικό έχουν βγει με καλές μεταγραφές οι Μανωλάς, Σάμαρης, Μήτρογλου, Φετφατζίδης. Κι από την άλλη μόνο ο Καρέλης, που παρεμπιπτόντως, ως πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού, πωλήθηκε με τα δύο τρίτα των χρημάτων που δόθηκε ο αναπληρωματικός στον Ολυμπιακό Φέτφα.

Αυτά, για να ξέρουμε και τι μας γίνεται.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.