Γερμανία – Γαλλία: Πρόωρος τελικός

Gazzetta team
Γερμανία – Γαλλία: Πρόωρος τελικός

bet365

Οι οικοδεσπότες Γάλλοι κοντράρονται με τους παγκόσμιους πρωταθλητές, Γερμανούς, με έπαθλο ένα εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής. Εκεί τους περιμένει ήδη η Πορτογαλία του Σάντος.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ
ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 549
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΟΠΑΠ: 2.70 – 2.70 – 2.55
ΓΗΠΕΔΟ: BEΛΟΝΤΡΟΜ (67.394), ΜΑΣΣΑΛΙΑ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

Παράδοση: Δώδεκα νίκες μετρούν οι Γάλλοι επί της Γερμανίας. Εννιά φορές έχει επικρατήσει η «νασιονάλμανσαφτ», ενώ έξι αναμετρήσεις έληξαν χωρίς νικητή.

*Την Πορτογαλία θα βρει απέναντί της στον τελικό όποια ομάδα πάρει την πρόκριση

Σε ένα ματς για γερά νεύρα, το βράδυ του Σαββάτου η Γερμανία ξόρκισε τον κακό της δαίμονα, Ιταλία, αποκλείοντάς την στη διαδικασία των πέναλτι. Στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης, ο Οζιλ της έδωσε προβάδισμα στο 65ο λεπτό αλλά το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Μπόατενγκ (78’) έβαλε ξανά τους Ιταλούς στο «κόλπο της πρόκρισης». Στη ρώσικη ρουλέτα, τα «πάντσερ» εμφάνισαν μεγαλύτερη ψυχραιμία από τους αντιπάλους τους. Με αυτό τον τρόπο, οι παίκτες του Λεβ εξασφάλισαν την παρουσία τους στα ημιτελικά έκτης διαδοχικής μεγάλης διοργάνωσης από το 2006 και έπειτα. Στο αγωνιστικό κομμάτι, μπορεί ο Γερμανός τεχνικός να χρησιμοποίησε σχήμα με τρία στόπερ στον προημιτελικό (Χούμελς, Μπόατενγκ και Χέβεντες), ωστόσο αυτή τη φορά αναμένεται να επιστρέψει στο συνηθισμένο 4-2-3-1.

Είναι άλλωστε εκ των πραγμάτων «υποχρεωμένος» να προβεί σε αλλαγές. Ο Χέβεντες εκτός απροόπτου θα είναι ο παρτενέρ του Μπόατενκ, λόγω της τιμωρίας του Χούμελς, ενώ τη θέση του τραυματία φορ, Γκόμεζ, μάλλον θα πάρει ο Μίλερ. Πρόβλημα και στη μεσαία γραμμή, με τον Κεντίρα που τέθηκε νοκ άουτ. Προλαβαίνει τελικά ο Σβάινσταϊγκερ, αν και έχασε κάποιες προπονήσεις.

To Eυρωπαϊκό το ζεις καλύτερα σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ

Στο πιο παραγωγικό ματς του τουρνουά, η Γαλλία επιβλήθηκε της Ισλανδίας 5-2 χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως έκλεισε το πρώτο ημίχρονο προηγούμενη 4-0. Δύο γκολ σημείωσε ο Ζιρού. Από ένα οι Παγιέ, Πογκμπά και Γκριζμάν. Ο φορ της Ατλέτικο μάλιστα είναι και πρώτος σκόρερ του τουρνουά με τέσσερα τέρματα. Στα θετικά του τελευταίου παιχνιδιού, η αισθητά βελτιωμένη απόδοση του Πογκμπά, που ξεκάθαρα αποτελεί βαρόμετρο για το συγκρότημα του Ντεσάν.

Επιστρέφουν μετά την τιμωρία τους οι Ραμί (κεντρικός αμυντικός) και Καντέ (αμυντικό χαφ). Ο μέσος της Λέστερ αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού ενώ κάτι αντίστοιχο δεν ισχύει και για τον μπακ της Σεβίλλης, με τον Ουμτιτί να είναι πιθανό να καθιερωθεί στο πλευρό του Κονσιελνί. Δύσκολα θα αλλάξει κάτι στην τριάδα της επίθεσης με τους Παγιέ και Γκριζμάν να πλαισιώνουν τον Ζιρού.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Γερμανία (4-2-3-1): Νόιερ – Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Εκτορ – Κρόος, Σβάινσταϊγκερ – Ντράξλερ, Οζίλ, Γκέτσε – Μίλερ

Γαλλία (4-3-3): Γιορίς – Σανιά, Κονσιελνί, Ουμτιτί, Εβρά – Καντέ, Πογκμπά, Ματουιντί – Παγιέ, Γκριζμάν, Ζιρού.

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Πρόκειται για ημιτελικό μεγάλης διοργάνωσης και αυτό από μόνο του προδιαθέτει αρκετούς να στηριχθούν στην επιλογή των λίγων τερμάτων. Από τη μία ωστόσο υπάρχουν οι Γερμανοί που με το 4-3-3 δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες σε όλα τους τα παιχνίδια και από την άλλη οι Γάλλοι των πολύ φορμαρισμένων επιθετικών. Αυτά τα δεδομένα καθώς και η αστάθεια που παρουσιάζουν οι διοργανωτές στο ανασταλτικό κομμάτι, κάνουν το εκατέρωθεν σκοράρισμα (1.80 ΟΠΑΠ) επιλογή που αξίζει το ποντάρισμα.

 

EURO Τελευταία Νέα