Ο Λεντέσμα, το 4-2-3-1 και το πρώτο crash test!

Ο Λεντέσμα, το 4-2-3-1 και το πρώτο crash test!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ο Λεντέσμα, το 4-2-3-1 και το πρώτο crash test!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει από το Τέχελεν για τον Αργεντινό μέσο, την διάταξη των προκριματικών και το φιλικό της Πέμπτης με την Ανκαρασπόρ.

Καλησπέρα από το Τέχελεν. Τόπο... ευλογημένο, τόπο ιερό για τα παιδικά μας χρόνια, τόπο όπου ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Το να παίζεις ποδόσφαιρο μαζί με έναν παγκόσμιο πρωταθλητή, με μία προσωπικότητα σαν τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, δεν σου συμβαίνει κάθε καλοκαίρι και πραγματικά είναι από τις λίγες, τις ελάχιστες φορές που αυτό το επάγγελμα σου προσφέρει τόσο μεγάλη ικανοποίηση. Το ζήσαμε και αυτό.

Μετά την παρένθεση επί προσωπικού, πάμε τώρα και σε αυτά που σας ενδιαφέρουν περισσότερο:

ΛΕΝΤΕΣΜΑ

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι και από εδώ, όπως το έχουμε κάνει και στην καθημερινή καταγραφή των προπονήσεων στο ρεπορτάζ. Η περίπτωση Λεντέσμα δεν έχει καμία σχέση με εκείνη του Εσιέν. Καμία απολύτως. Όποια παράμετρο και να εξετάσεις δεν μπορείς να βρεις κοινό σημείο. Ας τα πάρουμε ένα προς ένα...

*Ο Εσιέν ήρθε το καλοκαίρι του Όστερμπεκ με παραπανίσια κιλά, με πρόβλημα τραυματισμού και σε πολύ κακή κατάσταση. Χρειάστηκε έξι μήνες για να βγάλει πρόγραμμα με φουλ ένταση. Ο Λεντέσμα έφτασε στο Τέχελεν fit, χωρίς κανένα πρόβλημα και ολοκληρώνει τις προπονήσεις με το... καλημέρα, δείχνοντας ετοιμότητα παρά την αποχή του τελευταίου χρόνου.

*Ο Εσιέν είχε σοβαρά προβλήματα τραυματισμού τα τελευταία χρόνια με σοβαρές επεμβάσεις που τον έκαναν να χάσει την εκρηκτικότητα, το επιθετικό του μαρκάρισμα, στοιχεία που τον έκαναν έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς μέσους των 00's!

Ο Λεντέσμα ουδέποτε είχε τέτοια θέματα και κάθε χρόνο στην Λάτσιο κατέγραψε γεμάτες χρονιές.

*Ο Εσιέν ήρθε με συμβόλαιο που... ισοπέδωσε τις ισορροπίες στα αποδυτήρια, με απολαβές πάνω από το ένα εκατομμύριο.

Ο Λεντέσμα αν όπως όλα δείχνουν υπογράψει στο «τριφύλλι» θα γίνει με ένα ποσό λογικό για την εποχή και τα οικονομικά του κλαμπ.

Ο «ινδιάνος» ήταν μεγάλη κλάση στην Λάτσιο, στην Σάντος δεν έπαιξε λόγω προπονητή και αν αποκτηθεί θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Το 4-2-3-1

Το 4-1-3-2 μπήκε, πλέον, σε δεύτερη μοίρα. Ο Στραματσόνι για πέμπτη σερί ημέρα δούλεψε εντατικά πάνω στο 4-2-3-1. Μία διάταξη που με την υπάρχουσα κατάσταση στο ρόστερ, δίνει μεγαλύτερη ισορροπία και είναι πιο εύκολο να αποδώσει καρπούς βάσει των παικτών που έχει τώρα στην διάθεσή του ο Ιταλός. Όταν έρθει ο Γουακάσο, όταν αποκτηθεί «εννιάρι» και ακόμη ένας εσωτερικός μέσος, τότε ίσως να δούμε σε μια πιο σταθερή βάση το σύστημα με τους δύο «φουνταριστούς».

Ο Στιλ στην εστία, ο Χουλτ αριστερά, ο Μέστο δεξιά, ο Μολέδο με τον Ιβάνοφ στο κέντρο της άμυνας. Ο Ζέκα με τον Λεντέσμα ή τον Λουντ τα δύο αμυντικά χαφ, ο Βιγιαφάνες σε ρόλο επιτελικού, στο δεξί «φτερό» ο Ιμπάρμπο, στο αριστερό ο Μπουμάλ ή ο Βλαχοδήμος και στην κορυφή ο Μπεργκ. Αυτή είναι, τώρα, η πιο πιθανή διάταξη ενόψει των προκριματικών. Όσο πιο γρήγορα έρθει ο Γουακάσο, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχει να «καπαρώσει» την θέση στην πτέρυγα.

Με αυτά και με αυτά φτάνουμε αύριο στην τελευταία ημέρα(το πρωί της Παρασκευής αναχωρεί η ομάδα για Αθήνα) της προετοιμασίας, με το πρώτο crash test για τον φετινό Παναθηναϊκό. Αντίπαλος η Ανκαρασπόρ(Οσμανλισπόρ από φέτος), η ομάδα που κατέκτησε την πέμπτη θέση του τουρκικού πρωταθλήματος.

Αναμέτρηση για εξαγωγή συμπερασμάτων. Τόσο ομαδικά όσο και ατομικά. Για να δούμε, τι θα δούμε...

Υ.Γ1: Μετά το φιλικό με την... μπυραρία της Σιφόλντε και την κριτική για την επιθετική δυστοκία του Παναθηναϊκού στο «φτωχό» 2-0 σκεφτόμουν μήπως βιάστηκα να χτυπήσω «καμπανάκι» στο μόλις δεύτερο φιλικό της προετοιμασίας. Το 14-0 του ΠΑΟΚ απέναντι στους Ολλανδούς ερασιτέχνες επιβεβαιώνει στον απόλυτο βαθμό το ανησυχητικό πρόσωπο του «τριφυλλιού» σε εκείνη την αναμέτρηση.

Υ.Γ2: Είναι κρίμα να γίνεσαι σιγά-σιγά αυτό που κάποτε σιχαινόσουν. Είναι κρίμα τις λογικές που «έκραζες» να τις υιοθετείς και είναι αστείο να κρίνεις ανθρώπους όταν εσύ δεν κάνεις το μίνιμουμ για να έχεις στοιχειοθετημένη άποψη. Πραγματικά λυπάμαι...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.