Ημιτελικός γεμάτος ιδιαιτερότητες

Gazzetta team
Ημιτελικός γεμάτος ιδιαιτερότητες

bet365

Δύο βήματα έμειναν ακόμα για να μάθουμε την (Εθνική) ομάδα που θα στεφθεί Πρωταθλήτρια Ευρώπης και να βάλει τέλος σε μια αξέχαστη -για πολλούς λόγους- σεζόν.

Γράφει ο Γιώργος Πετρίδης

Το πρώτο ζευγάρι των «4» είναι γεμάτο ιδιαιτερότητες και έχει έντονο άρωμα από Ρεάλ Μαδρίτης. Και πιο συγκεκριμένα μυρωδιά… 100 εκατομμυρίων ευρώ. Μην ξεχνάμε ότι τόσα περίπου (λίγο πάνω-λίγο κάτω) ξόδεψε η «Βασίλισσα» για να αγοράσει καθένα από τα δύο πυρηνικά όπλα που ακούν στα ονόματα Κριστιάνο Ρονάλντο και Γκάρεθ Μπέιλ. Η σχέση των δύο αυτών κυρίων έχει περάσει από… σαράντα κύματα και σίγουρα δεν είναι αγγελικά πλασμένη.

To Eυρωπαϊκό το ζεις καλύτερα σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ

Όμως, η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε (μόνο για) απόψε ο ένας από τους δύο να νιώσει μια αίσθηση ανωτερότητας έναντι του άλλου: κρίνεται η πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που φυσικά αποτελεί όνειρο ζωής για ποδοσφαιρικές οντότητες όπως είναι η Πορτογαλία και η Ουαλία. Κι αν οι Ίβηρες έχουν γευτεί ξανά στο παρελθόν το νέκταρ της πρόκρισης σε τελικό, που εν συνεχεία έγινε… δηλητήριο από την Εθνική Ελλάδος, και γενικά διαθέτουν μπόλικες παραστάσεις από ημιτελικούς, οι Ουαλοί αποτελούν ΤΟ μεγάλο ερωτηματικό, αφού δεν έχουν εμπειρίες και δεν γνωρίζουμε πως θα αντιδράσουν στην τόσο μεγάλη επιτυχία που ήδη έχουν «χαράξει».

Αφενός λοιπόν η οποιαδήποτε εκτίμηση για την έκβαση του ημιτελικού είναι -στη δική μου σκέψη- αρκετά παρακινδυνευμένη όσον αφορά τα σημεία, κυρίως γιατί περιμένω κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά από την Πορτογαλία. Αφετέρου όμως, μπορεί να γίνει… παιχνίδι με κάποια πιο «ειδικά» στοιχήματα. Ένα εξ αυτών π.χ. είναι να σκοράρει σε οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα ο επιθετικός των Ουαλών, Γκάρεθ Μπέιλ (1.90 στον ΟΠΑΠ). Οι απαιτήσεις από τον 26χρονο αστέρα των «δράκων» είναι ακόμα περισσότερες, με δεδομένη την απουσία του χαφ Ράμσεϊ, ενώ φαντάζει δεδομένο πως δεν θα… κρυφτεί και συγχρόνως δεν θα διστάσει να δοκιμάσει τα πόδια του από μακρινές αποστάσεις.

Δεύτερη σκέψη μου το ποντάρισμα στο goal/goal, που προσφέρεται στο αξιοπρεπές 1.90. Τούτο προκύπτει περισσότερο από τον τρόπο παιχνιδιού των Ουαλών, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την παραμικρή αδράνεια της αντίπαλης άμυνας, ενώ θα «πειραχτεί» η σύνθεση της οπισθοφυλακής τους λόγω της σημαντικής απουσίας του Ντέιβις. Στην αντίπερα όχθη, οι Πορτογάλοι διαθέτουν ποιότητα από το κέντρο και μπροστά κι ας μην την έχουν αποδείξει πλήρως μέχρι τώρα, ενόσω ανασταλτικά κυριαρχεί ο «βράχος» Πέπε, ο οποίος είναι εξαιρετικά αμφίβολος λόγω τραυματισμού. Προσθέτω στην εξίσωση και το χαρακτήρα νοκ-άουτ που έχει η αναμέτρηση, που σημαίνει ότι εφόσον κάποια από τις δύο αντιπάλους προηγηθεί νωρίς (αρκετά πιθανό έτσι όπως το έχω στο μυαλό μου), τότε η άλλη θα αναγκαστεί να κυνηγήσει το γκολ.

 

EURO Τελευταία Νέα