Το «παραμύθι» δεν έχει τέλος

Gazzetta team
Το «παραμύθι» δεν έχει τέλος

bet365

Το πρώτο EURO με τη συμμετοχή 24 ομάδων οδεύει προς το τέλος του και ο Νίκος Κοτσαρίνης αναλύει τους δύο ημιτελικούς.

Τα τελευταία χρόνια, είναι κάθε μέρα μαζί στις προπονήσεις και τους αγώνες της Ρεάλ Μαδρίτης. Με δύο Τσάμπιονς Λιγκ μάλιστα σε αυτή την τριετία για την «βασίλισσα», η κοινή πορεία τους στην ισπανική πρωτεύουσα μόνο αποτυχημένη δεν μπορεί να κριθεί. Ο λόγος για τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Γκάρεθ Μπέιλ που θα βρεθούν αντιμέτωποι αύριο στον ημιτελικό της Πορτογαλίας με την Ουαλία. Ο «CR7», παρουσιάζει έντονες διακυμάνσεις στην απόδοσή του στο τουρνουά και αυτός είναι ο βασικός λόγος για την έντονη κριτική που δέχεται. Μαζί με τον ίδιο, στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται και ο τεχνικός των Ιβήρων, Φερνάντο Σάντος. Ναι μεν η ομάδα του βρίσκεται στα ημιτελικά, αλλά το θέαμα που εμφανίζει είναι φτωχό.

To Eυρωπαϊκό το ζεις καλύτερα σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ

Οι Ουαλοί στον αντίποδα, συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν. Στα προημιτελικά, κοίταξαν στα μάτια τους ποιοτικότατους αλλά φλύαρους Βέλγους και εκμεταλλεύθηκαν τα αμυντικά τους κενά, παίρνοντας πανάξια την πρόκριση. Από τη σημαντικότερη αναμέτρηση της ιστορίας τους, θα λείψει ένα από τα πιο πολύτιμο γρανάζια της μηχανής της, ο Ααρον Ράμσεϊ. Ακόμη και χωρίς το μέσο της Αρσεναλ ωστόσο, οι «δράκοι» δείχνουν ικανοί να… φτάσουν ένα βήμα πριν το θαύμα, συμμετέχοντας στον τελικό της Κυριακής. Δεδομένου του γεγονότος πως η ισοπαλία συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, με τους Πορτογάλους να έχουν πέντε σε ισάριθμα 90λεπτα, θα προτιμήσω την πρόκριση της ομάδας του Κόoυλμαν (2.30 στον ΟΠΑΠ).

Καλή η κόντρα του Ρονάλντο με τον Μπέιλ, αλλά όλοι μετράμε αντίστροφα μέχρι τη σέντρα του ημιτελικού της Πέμπτης. Εκεί που οι διοργανωτές Γάλλοι κοντράρονται με τους Γερμανούς. Οι «τρικολόρ» την Κυριακή έκαναν επίδειξη δύναμης κόντρα στην Ισλανδία (5-2) στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο κατέβασαν ταχύτητα ώστε να κρατήσουν δυνάμεις για την επερχόμενη αναμέτρηση.

Οι Γερμανοί, είχαν μία παραπάνω μέρα ξεκούρασης αλλά η ένταση στον προημιτελικό με τους Ιταλούς, που κρίθηκε στα πέναλτι, ήταν σαφέστατα μεγαλύτερη. Ο Λεβ έδειξε ευελιξία και προσαρμοστικότητα το Σάββατο, βρίσκοντας τρόπο να εξουδετερώσει την «σκουάντρα ατζούρα». Αν μάλιστα ο Μπόατενγκ είχε αποφύγει την απερισκεψία που έφερε το πέναλτι και την ισοφάριση της ομάδας του Κόντε (1-1), τα «πάντσερ» θα μπορούσαν να πάρουν την πρόκριση νωρίτερα. Τώρα, ο Γερμανός τεχνικός είναι υπό μία έννοια «αναγκασμένος» να αλλάξει ξανά τον τρόπο που θα παρατάξει την ομάδα του.

Σε αυτό φυσικά παίζουν ρόλο και οι απουσίες των Χούμελς και Γκόμεζ. Στην αντίπερα όχθη, η επιστροφή κυρίως του Καντέ αλλά και του Ραμί μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες. Οι Γάλλοι θεωρώ πως θα στηριχθούν ξανά στην εξαιρετική επιθετική τους λειτουργία, με τους Γκριζμάν, Ζιρού και Παγιέ να ηγούνται των προσπαθειών τους. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές από την άλλη, θα βρουν περισσότερους χώρους σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στην Ιταλία. Η μεσοεπιθετική τους ποιότητα είναι αδιαμφισβήτητη και το over σε τιμές άνω του διπλασιασμού (2.15 στον ΟΠΑΠ) αποτελεί καλή λύση.

 

EURO Τελευταία Νέα