Χωρίς φόβο

Gazzetta team
Χωρίς φόβο

bet365

Φτάσαμε, λοιπόν, στα ημιτελικά, με την Ουαλία να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να αντιμετωπίζει την Πορτογαλία. Η ομάδα του Κόουλμαν μόνο εύκολος αντίπαλος δε θα είναι, όμως θα παίξει χωρίς τον MVP της, τον τιμωρημένο Ράμσεϊ και χωρίς τον επίσης τιμωρημένο Ντέιβις στα μπακ. Λογικό, λοιπόν, οι Πορτογάλοι να έχουν τον πρώτο λόγο.

Γράφει ο Λευτέρης Ντανοβασίλης

Το θέμα είναι ότι όποιος υποτίμησε τους Ουαλούς, το πλήρωσε ακριβά. Και εδώ που φτάσαμε η παρέα του Μπέιλ δεν έχει να χάσει τίποτα. Ο Κόουλμαν έχει καταφέρει κάτι εκπληκτικό: έχει αφαιρέσει τον φόβο από τους παίκτες του. Κάτι που φάνηκε και στην μεγάλη ανατροπή με το Βέλγιο. Κανένας δεν αγχώθηκε από το γρήγορο γκολ των κόκκινων διαβόλων, για να έρθει η επική πρόκριση.

Η Ουαλία έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση του τουρνουά πίσω από την Γαλλία! Το μόνο που χρειάζεται για να σκοράρει είναι λίγη τύχη. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, και η Πορτογαλία μπορεί να μην πείθει επιθετικά, όμως η ποιότητα επιθετικά είναι δυσανάλογη της αποτελεσματικότητας. Μία στιγμή αρκεί για το γκολ. Ο Σάντος δεν πρόκειται να αλλάξει τακτική, κάτι που εδώ ξέρουμε πολύ καλά. Τα τρία τελευταία νοκ άουτ παιχνίδια των Πορτογάλων σε EURO κρίθηκαν στα πέναλτι, ενώ οι 8 τελευταίες νίκες (συνολικά) με τον Σάντος στον πάγκο έχουν κριθεί στο γκολ (το αήττητο σερί έχει φτάσει στα 12 ματς).

To Eυρωπαϊκό το ζεις καλύτερα σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ

Έτσι, δεν βλέπω το παιχνίδι να ανοίγει εύκολα και δίνω προβάδισμα στην ισοπαλία, που πληρώνει 2,70 στον ΟΠΑΠ. Μου αρέσει και το G/G, που στον ΟΠΑΠ είναι στο 1,80 σε τιμές αουτσάιντερ. Εκεί που θα ποντάρω, όμως, είναι στον συνδυασμό τους. Εδώ που φτάσαμε δεν έχει νόημα να πάμε στα «σίγουρα». Ακριβές σκορ 1-1, λοιπόν, στο 4,40. Και χωρίς τύψεις.

Στον άλλο μεγάλο ημιτελικό έχουμε δύο δεδομένα: τις πολύ σημαντικές απουσίες της Γερμανίας και το άγχος της διοργανώτριας Γαλλίας. Ο Χούμελς είναι τιμωρημένος, οι Κεντίρα και Γκόμεζ εκτός και κατά 90% εκτός και ο Σβάινσταϊγκερ. Μεγάλα τα πλήγματα για τον Λεβ, που μπορεί τουλάχιστον να ποντάρει στην καλή παρουσία του Κίμιχ στο δεξί άκρο της άμυνας και στο καλό ματς του Χέβεντες στα στόπερ με την Ιταλία. Εκεί, όμως, που βρήκε το κατάλληλο σύστημα, με τον Γκόμεζ να γεμίζει την περιοχή, γυρίζουμε πάλι στα «ψευτοεννιάρια» και τις αλχημείες με τον Γκέτσε (και ενδεχομένως τον Σίρλε).

Ο Ντεσάν από την άλλη έχει ευχάριστο πονοκέφαλο, καθώς επιστρέφουν Καντέ και Ραμί, ενώ η ψυχολογία είναι στα ύψη μετά τη νίκη επί της Ισλανδίας. Συνολικά, όμως, οι Γάλλοι δεν πείθουν ότι μπορούν να αντέξουν στην πίεση του γηπεδούχου. Γι’ αυτό και το σετ αποδόσεων είναι ισορροπημένο. Ξανά καλή επιλογή το G/G στο 1,80 στον ΟΠΑΠ, ενώ για κάποιον λόγο πιστεύω στο over. Τραβηγμένο, αλλά και οι Γάλλοι έχουν θέματα αμυντικά και οι Γερμανοί σημαντικές απουσίες. Στον ΟΠΑΠ βρίσκεται στο 2,15 και κόντρα στο ρεύμα είναι μια χαρά.

 

EURO Τελευταία Νέα