Ευκαιρία και ρεβάνς

Gazzetta team
Ευκαιρία και ρεβάνς

bet365

Η Ισλανδία δεν κατάφερε να βαδίσει στα χνάρια της Ελλάδας του 2004, αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την διοργανώτρια και πλέον οι «τρικολόρ» καλούνται να περάσουν το «εμπόδιο» της Γερμανίας στον δρόμο για τον τελικό.

Γράφει ο Σταμάτης Δημάκης

Θα μπορούσε να είναι και το ζευγάρι του τελικού και η λογική λέει πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες η ομάδα που θα προκριθεί από το «σταύρωμα» Γερμανίας – Γαλλίας να φτάσει και στην κατάκτηση του τροπαίου.

Οι Γάλλοι έχουν θετική παράδοση στα τουρνουά που διοργανώνουν (Euro 1984, Μουντιάλ 1998, 3η θέση στο Euro 1960), δηλώνουν πως θέλουν την ρεβάνς για τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 από την Γερμανία και σε συνάρτηση με τον παράγοντα έδρα, όπως επίσης και πως στα μάτια μου έχουν δείξει καλύτερα στοιχεία σαν ομάδα (πιο συμπαγής αμυντικά, υπερέχουν ποιοτικά στα κεντρικά χαφ, καλύτερη λειτουργία μεσοεπιθετικά) αλλά και την απόδοση (οριακά ως αουτσάιντερ), το διπλό του 2.65 στον ΟΠΑΠ αποτελεί την επιλογή μου.

To Eυρωπαϊκό το ζεις καλύτερα σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ

Η Ουαλία έκανε την έκπληξη στα προημιτελικά αποκλείοντας το Βέλγιο, σε μία αναμέτρηση που είχε σαν κορυφαίο παίκτη τον Ααρον Ράμσεϊ. Ο μεσοεπιθετικός της Αρσεναλ απέδειξε σε ακόμα μία αναμέτρηση πως είναι ο παίκτης που μαζί με τον Γκάρεθ Μπέιλ έχουν ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Ο πρώτος, δεν έχει πάντως δικαίωμα συμμετοχής στον πρώτο χρονικά ημιτελικό, με την Πορτογαλία, κάτι που αυτομάτως μειώνει θεωρητικά σε πολύ μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες των Ουαλών να κάνουν ακόμα μία έκπληξη. Η παρουσία του Ράμσεϊ είναι κομβική στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του Κρις Κόουλμαν και το κενό του φαντάζει δύσκολο να αναπληρωθεί. Ισως τον ρόλο του να επωμιστεί ο Γκάρεθ Μπέιλ και πάλι όμως κάπου βγαίνει χαμένη η ομάδα, στην δεδομένη περίπτωση στα άκρα.

Οι Πορτογάλοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν καταφέρει να φτάσουν ως εδώ χωρίς να εντυπωσιάσουν, ενώ στο ρόστερ υπάρχει φυσικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως είναι ένα τεράστιο ποδοσφαιρικό μέγεθος, παρότι κάτι τέτοιο έχει περάσει αρκετές φορές σε δεύτερη μοίρα εξαιτίας του χαρακτήρα του. Η παρουσία του Ρονάλντο και κυρίως η απουσία του Ράμσεϊ από πλευράς Ουαλίας, δίνει την ευκαιρία στην Πορτογαλία να βρεθεί για δεύτερη φορά στην Ιστορία της σε έναν τελικό Euro και ο άσος του 2.00 στον ΟΠΑΠ μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιος, ενώ επιλογή μπορεί να αποτελέσει να βρει πρώτος δίχτυα ο Κριστιάνο Ρονάλντο, σε απόδοση 4πλασιασμού στον ΟΠΑΠ.

 

EURO Τελευταία Νέα