Κετσπάγια: «Σημαντικό το γκολ, το ίδιο και πως αμυνόμαστε»! (vids)

Κετσπάγια: «Σημαντικό το γκολ, το ίδιο και πως αμυνόμαστε»! (vids)

Κετσπάγια: «Σημαντικό το γκολ, το ίδιο και πως αμυνόμαστε»! (vids)

Δουλειά σε επίθεση και άμυνα (με παίκτη λιγότερο), άρα και στο transition game στην προπόνηση της ΑΕΚ από τον Κετσπάγια, όλα όσα ζητούσε... ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ.

Το πρώτο κομμάτι της δουλειάς στη διάρκεια της απογευματινής προπόνησης της ΑΕΚ στο Κιέλτσε ήταν αφιερωμένο στην επίθεση με παίκτη παραπάνω (άρα και στην άμυνα με παίκτη λιγότερο)... Εννοείται πως αυτό σημαίνει ότι ταυτόχρονα (και το ζητούσε ο κόουτς) γινόταν δουλειά στη μετάβαση στο παιχνίδι από την άμυνα άμεσα στην επίθεση, το γνωστό transition game κάτι αν μη τι άλλο απόλυτα απαραίτητο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο να εφαρμοστεί σωστά.

"Είναι σημαντικό το γκολ αλλά το ίδιο σημαντικό να αμυνόμαστε σωστά ακόμη και όταν ο αντίπαλος είναι με παίκτη παραπάνω. Μας δίνει αυτή η άσκηση τη δυνατότητα να τα δουλέψουμε μαζί όπως και το transition game. Πρέπει να αφήνετε την μπάλα να τρέχει, να παίζει γρήγορα η μπάλα, μην επιδιώκετε μόνιμα να σκοράρετε μέσα απ την εστία, όταν υπάρχει η δυνατότητα να σουτάρετε. Στην άμυνα θέλω να κλείνετε το χώρο κυρίως στον επιθετικό προς την εστία, ας υποχρεωθεί να παίξει στα άκρα", έλεγε μεταξύ άλλων ο Τιμούρ Κετσπάγια...

Best of internet