Παναθηναϊκός - Σιλφόλντε 2-0

Παναθηναϊκός - Σιλφόλντε 2-0

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - Σιλφόλντε 2-0

bet365

Με αντίπαλο για... 10 γκολ, ο Παναθηναϊκός πέτυχε μόνο δύο (το 2ο πέναλτι), με τον Στραματσόνι να προβληματίζεται για την δυστοκία και να κρατάει την όρεξη του Ιμπάρμπο στην «πρώτη του» με τα πράσινα. Ο Βιγιαφάνιες βρήκε ξανά δίχτυα, σκόραρε κι ο Λέτο. ΤΕΧΕΛΕΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΝΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με το φτωχό 2-0 (Βιγιαφάνιες και Λέτο τα γκολ) την Σιλφόλντε, ομάδα Β΄τοπικού, ξεμουδιάζοντας ενόψει της συνέχειας. Σίγουρα οι «πράσινοι» πρέπει να κρατήσουν το πρώτο γκολ που αποτελεί... copy-paste συνδυασμό από την προπόνηση, να προβληματιστούν για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες και να ευελπιστούν πως τα κέφια του Βίκτορ Ιμπάρμπο και ο τρόπος που επηρέασε το παιχνίδι της ομάδας, θα συνεχιστούν και στα επόμενα, πιο δυνατά και σημαντικά παιχνίδια.

Η ΔΙΑΤΑΞΗ

Ο Αντρέα Στραματσόνι μετά το 4-1-3-2 στο πρώτο φιλικό, άλλαξε την διάταξη του Παναθηναϊκού σε 4-2-3-1 και σε αυτό το παιχνίδι δεν προχώρησε σε καμία αλλαγή του συστήματος.

Ο Στιλ ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Χουλτ, δεξί ο Μέστο και ο Ιβάνοφ με τον Μολέδο στο κέντρο της άμυνας. Ζέκα και Λουντ τα αμυντικά χαφ. Αριστερό φτερό ο Βλαχοδήμος, δεξί ο Ιμπάρμπο, ο Βιγιαφάνιες σε επιτελό ρόλο και στην κορυφή ο Λέτο. Ο Ιμπάρμπο αγωνίστηκε τόσο ως επιτελικός όσο και στο αριστερό «φτερό» στο δεύτερο μέρος. Με την έναρξη της επανάληψης ο Αμπέντ μπήκε στην θέση του Βιγιαφάνιες, αργότερα πέρασε ο Μαρινάκης αντί του Λουντ, με τον Μέστο να περνά δεξί εξτρέμ. Προς το φινάλε πέρασαν στο ματς οι νεαροί Στάϊκος, Μπουζούκης, Ξενόπουλος, Αγγελόπουλος, Χατζηγιοβάνης και ο Χουχούμης.

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ

Παρά την χαμηλή δυναμικότητα του αντιπάλου που δεν επιτρέπει να εξαχθούν σοβαρά συμπεράσματα, μπορεί να καταγραφεί στα θετικά η φάση πρώτου γκολ που προήλθε έπειτα από έναν αυτοματισμό που δουλεύει αρκετά στην προπόνηση ο Στραματσόνι. Ο Βιγιαφάνιες έπαιξε το «ένα-δύο» με τον Λέτο, έκανε την κάθετη κίνηση στην πλάτη της άμυνας και ολοκλήρωσε ιδανικά την φάση. Ο «Βίγια» ήταν ξανά ο κορυφαίος, όπως και στις προπονήσεις, δείχνει να παίρνει ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού και δεν είναι τυχαίο πως μετά την έξοδό του, το «τριφύλλι» δεν είχε καλή εικόνα στην δημιουργία.

ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες στο σημερινό φιλικό, απέναντι σε έναν αντίπαλο που θα έπρεπε να φιλοδωρήσει με μια ντουζίνα γκολ. Οι παίκτες του Στραματσόνι έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ και θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση στο τελείωμα των φάσεων. Από κει και πέρα, κακή εντύπωση προκάλεσαν τα συνεχή νεύρα του Σεμπάστιαν Λέτο προς αντιπάλους και ρέφερι αλλά και οι διαμαρτυρίες των παικτών του Παναθηναϊκού στον διαιτητή του ματς.

ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Ιβάνοφ: Ο Βούλγαρος στόπερ αρχίζει να δένει σιγά σιγά με τον Μολέδο στο κέντρο της άμυνας.

Επιβεβαίωσε και πάλι την εξαιρετική τεχνική του κατάρτιση, τον δυναμισμό του και το «διάβασμα» του παιχνιδιού. Θα πρέπει να τον δούμε και με σοβαρό αντίπαλο.

Χουλτ: Ο Σουηδός μπακ ήταν σωστός τακτικά, σοβαρός στα ανασταλτικά του καθήκοντα αλλά δεν πήρε πολλά «ανεβάσματα». Πολύ γρήγορος παίκτης.

Ιμπάρμπο: Σε μία όχι και τόσο καλή εικόνα, ο Κολομβιανός ήταν όαση, είχε σωστή νοοτροπία και κέφια! Δημιούργησε αρκετά ρήγματα στην αντίπάλη άμυνα. Γυρνούσε πολλές φορές αρκετά μέτρα πιο πίσω για να πάρει την μπάλα και να ανοίξει χώρους. Είχε εξαιρετικές μεταβιβάσεις και θα μπορούσε να σκοράρει στο πρώτο μέρος αν δεν του στερούσε το γκολ ο αντίπαλος πορτιέρο. «Σφαίρα», σωστές κινήσεις με και χωρίς την μπάλα. Προφανώς και δεν χρειαζόταν αυτό το φιλικό για να μάθουμε ποιος είναι ο Ιμπάρμπο. Η διάθεση του ήταν αξιοσημείωτη όπως και η γενικότερη παρουσία του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα