Αποχώρησε βουρκωμένος ο Κόντε

Αποχώρησε βουρκωμένος ο Κόντε

Κώστας Ζάλιαρης
Αποχώρησε βουρκωμένος ο Κόντε

bet365

Με τους εκπροσώπους του Τύπου να τον χειροκροτούν και να τον επευφημούν παρά τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του Euro 2016, ο Αντόνιο Κόντε βούρκωσε στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του ως προπονητής της εθνικής ομάδας της Ιταλίας.

Η «σκουάντρα ατζούρα» ηττήθηκε στα πέναλτι από τους Γερμανούς, το βράδυ του Σαββάτου κι έτσι σταμάτησε η πορεία της στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Μαζί, σταμάτησε και η θητεία του Αντόνιο Κόντε στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας του, αφού είχε ήδη συμφωνήσει με την Τσέλσι και ήταν κάτι που είχε γίνει επίσημο πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Το μεσημέρι της Κυριακής, ο Κόντε βρέθηκε για τελευταία φορά σε συνέντευξη Τύπου ως ομοσπονδιακός προπονητής της Ιταλίας, αποθεώθηκε, συγκινήθηκε κι ευχήθηκε να πέτυχε έστω και κάτι μικρό αυτά τα δύο χρόνια της παρουσίας του στο «τιμόνι» της Ιταλίας.

«Είμαι ακόμα συγκινημένος... Ήταν τεράστια τιμή για εμένα να βρεθώ στον πάγκο της εθνικής ομάδας της χώρας μου. Πετύχαμε τον μεγαλύτερο στόχο μας που ήταν να κερδίσουμε τον σεβασμό όλων και ήμασταν μια ομάδα που έβαλε δύσκολα στους κατόχους του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους συνεργάστηκα αυτά τα 2 χρόνια. Ήταν εξαιρετική η συνεργασία αυτών των ετών και πραγματικά το αποκορύφωμα ήταν όσα ζήσαμε στο Euro.

Πλέον είμαι προπονητής μιας εκ των μεγαλύτερων ομάδων στον κόσμο σε συλλογικό επίπεδο και ανυπομονώ να πιάσω δουλειά στην Τσέλσι.

Εύχομαι μόνο καλά πράγματα στην “σκουάντρα ατζούρα” και πραγματικά μακάρι να άφησα μια μικρή κληρονομιά τώρα που φεύγω...».

 

EURO Τελευταία Νέα