Λεβ: «Δράμα μέχρι το τελευταίο σουτ»

Λεβ: «Δράμα μέχρι το τελευταίο σουτ»

Ο Γιοακίμ Λεβ έκανε λόγο για δραματικό ματς μέχρι το τελευταίο σουτ και στάθηκε στο γεγονός ότι η Γερμανία αγωνίστηκε με τρεις αμυντικούς.

Λόγο για δραματικό παιχνίδι μέχρι το τελευταίο σουτ έκανε ο Γιοακίβ Λεβ, μετά την πρόκριση της Γερμανίας στα ημιτελικά του Euro 2016. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των πάντσερ στάθηκε στο σύστημα με τρεις αμυντικούς και στο πόσο σημαντικό ήταν που παρέμειναν ψύχραιμοι στη διαδικασία των πέναλτι παίκτες, όπως οι Κίμιχ και Έκτορ.

«Ήταν ένα δραματικό παιχνίδι μέχρι το τελευταίο σουτ. Είχα βιώσει κάτι παρόμοιο στο Μουντιάλ του 2006 απέναντι στην Αργεντινή. Ήταν ένα παιχνίδι πολύ υψηλού επιπέδου και από τις δύο ομάδες από άποψη τακτικής. Εμείς είχαμε πάντως το πάνω χέρι. Η Ιταλία είναι δυνατή χάρη στη μεσαία γραμμή της και εμείς τους περιορίσαμε σε αυτό το χώρο. Ήμασταν λίγο άτυχοι που δεχτήκαμε γκολ από πέναλτι, δεν μπορώ να φανταστώ πως η Ιταλία θα είχε σκοράρει από ανοιχτό παιχνίδι», είπε, αρχικά.

Εν συνεχεία, ρωτήθηκε για τους τρεις αμυντικούς και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Ιταλία παίζει με δύο επιθετικούς και δύο ακραίους που παίζουν ψηλά. «Είχαμε συζητήσει για το ενδεχόμενο να παίξουμε με τρεις στην άμυνα, ήταν πραγματικά σημαντικό να αλλάξουμε λιγάκι την ομάδα.

Η Ιταλία έχει πολλές διαφορές από τη Σλοβακία. Παίζουν με δύο σέντερ φορ και δύο ακραίους που παίζουν ψηλά στο γήπεδο. Είναι πολύ επικίνδυνο να τους αντιμετωπίζουμε στο "4 εναντίον 4". Παίζουν από τις πτέρυγες προς το κέντρο, μπορεί να είναι προβλέψιμοι στο παιχνίδι τους, αλλά το κάνουν καλά. Μετά το τέλος του Ιταλία-Ισπανία, ήταν η πρώτη μου σκέψη να παίξουμε με αυτό τον τρόπο απέναντί τους».

Τέλος, ρωτήθηκε και για την επικράτηση της ομάδας του στη διαδικασία των πέναλτι για να τονίσει τη σημαντικότητα της ψυχραιμίας των νεαρών ποδοσφαιριστών. «Δεν είχα κάποια ουσιαστική επιρροή στους παίκτες που ανέλαβαν τις εκτελέσεις. Ο κάθε παίκτης παίρνει την απόφαση από μόνος του. Βρήκαμε γρήγορα τους πέντε πρώτους εκτελεστές. Συνήθως έχουμε καλούς εκτελεστές πέναλτι, αν και δεν σκόραραν σήμερα. Ήταν πολύ καλό που νεαροί, όπως οι Κίμιχ και Έκτορ παρέμειναν ψύχραιμοι».