4-2-3-1, τακτική και «μάχη»!

4-2-3-1, τακτική και «μάχη»!

Νίκος Αθανασίου
4-2-3-1, τακτική και «μάχη»!

bet365

Η δουλειά του Στραματσόνι πάνω στην ανάπτυξη με 4-2-3-1, η τακτική στην άμυνα, η θέση του Ιμπάρμο και η... σφαγή στο διπλό! Ταχύτατος και «μηχανάκι» ο Χουλτ. ΤΕΧΕΛΕΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΝΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ο Αντρέα Στραματσόνι έχει αποδείξει πως δεν μένει δογματικός σε ένα σύστημα και θέλει η ομάδα του να έχει την τακτική παιδεία να μπορεί να προσαρμόζεται με επιτυχία από αγώνα σε αγώνα ή κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Έτσι, λοιπόν, το απόγευμα του Σαββάτου δούλεψε πάνω στην επιθετική ανάπτυξη του 4-2-3-1. Ο Ιταλός τεχνικός ανέλαβε εξ' ολοκλήρου την άσκηση και ήταν περισσότερο παρεμβατικός από κάθε άλλη φορά με συνεχείς οδηγίες προς τους παίκτες του. Ο «Στράμα» στάθηκε αρκετά στον τρόπο που θέλει να κινούνται οι παίκτες είτε με την μπάλα είτε στον χώρο και σε ακόμη μία άσκηση τακτικής έδειξε ότι δίνει μεγάλο βάρος στον άξονα και στην σημαντική συμμετοχή των δύο επιθετικών στους αυτοματισμούς που θέλει να δημιουργήσει. Στην άσκηση αυτή, ο Ιμπάρμπο δεν ήταν στην κορυφή της επίθεσης που βρισκόταν ο Λέτο αλλά στο δεξί «φτερό», συγκλίνοντας αρκετές φορές προς τα μέσα.

Ποντάρει στην «χημεία» Μολέδο-Ιβάνοφ

Από κει και πέρα, ο Ομάρ Ντανέζι δούλεψε ξανά στην συνοχή, την επικοινωνία και τις τοποθετήσεις της αμυντικής τετράδας. Ο Μολέδο και ο Ιβάνοφ ήταν εκ νέου τα στόπερ στην μία τετράδα και ο βοηθός του Στραματσόνι έδινε συνεχώς οδηγίες. Είναι ξεκάθαρο πως ο «Στράμα» ποντάρει πολλά στην δημιουργία «χημείας» ανάμεσα στον Ιταλό και τον Βούλγαρο ενόψει των προκριματικών του Europa League.

«Θέλω καλύψεις, σωστή αντίληψη της φάσης. Να έχετε σωστά το σώμα μας, ώστε να αντιλαμβάνεστε που πηγαίνει η μπάλα. Να μιλάτε συνεχώς και όποιος βγαίνει πάνω στην μπάλα να φωνάζει το όνομά του. Θέλω καλή επικοινωνία» έλεγε συνεχώς ο κόουτς για την αμυντική λειτουργία.

«Χαμός» στο διπλό!

Στην συνέχεια, στο 1/3 του γηπέδου είχαμε διπλό με τον Αντρέα Στραματσόνι απλά να παρακολουθεί, όπως κάνει σε κάθε δίτερμα. Η μάχη ανάμεσα στην πράσινη και την πορτοκαλί ομάδα ήταν μεγάλη, με σκληρές μονομαχίες και μια μεγάλη ανατροπή! Η πράσινη ομάδα προηγήθηκε με 3-0, ο Ζέκα φώναζε «εγώ δεν χάνω ποτέ» και οδήγησε την πορτοκαλί ομάδα στο 3-3 που λίγο έλειψε να γίνει 4-3 στην τελευταία φάση με την ευκαιρία του Μίγγου.

Η διακύμανση: 1-0 Χατζηγιοβάνης, 2-0 Ιμπάρμπο, 3-0 Βιγιαφάνιες. 3-1 Χουλτ, 3-2 Αμπέντ, 3-3 Λουντ.

Ο Χουλτ

Μετά την πρώτη ημέρα του στο Τέχελεν μπορούμε να πούμε πως ο Νίκλας Χουλτ επιβεβαίωνει το μεγάλο του προσόν που δεν είναι άλλο από την ταχύτητα. Ο Σουηδός μπακ είναι «μηχανάκι», πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια(ως εξτρέμ ξεκίνησε την καριέρα του) και μαχητικός. Η πρώτη εντύπωση είναι θετικότατη αλλά έχουμε ξαναπεί πως καθρέφτης για τους πάντες είναι τα παιχνίδια...

*Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αναμένεται την Κυριακή στο Τέχελεν, όπου θα παρακαλουθήσει το δεύτερο φιλικό κόντρα στην Σιφόλντε.

*Ο Μάρκους Μπεργκ θα ενσωματωθεί στις 5/7 στην αποστολή μετά την παρουσία του στο Euro.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα