Οι δέκα μικροί Μπέιλ και ο Γκάρεθ!

Οι δέκα μικροί Μπέιλ και ο Γκάρεθ!

Αντώνης Σαούλης
Οι δέκα μικροί Μπέιλ και ο Γκάρεθ!

bet365

Η Ουαλία προκρίθηκε στα ημιτελικά και δείχνει να έχει μεταμορφωθεί σε μια ομάδα γεμάτη από world class παίκτες! ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ

Εχει σκοράρει σε όλα της τα παιχνίδια. Δύο γκολ κόντρα στους Σλοβάκους. Ενα κόντρα στους Αγγλους (στη μοναδική τους ήττα στο τουρνουά). Τρία με αντίπαλο την Ρωσία. Ενα (αλλά αρκετό) στην φάση των 16 με τους Β.Ιρλανδούς. Κι άλλα τρία στην φάση των «8» με το Βέλγιο!

Ούτε η Γαλλία, ούτε η Γερμανία, ούτε οποιαδήποτε άλλη ομάδα έχει 10 γκολ μέχρι στιγμής στη διοργάνωση. Το 5-3-2 του Κόουλμαν (ή 5-3-1(Μπέιλ)-1) δείχνει τρομερά ανασταλτικό αλλά στην πράξη φαίνεται ακριβώς το αντίθετο. Εκτός του ότι είναι η έκπληξη του τουρνουά (εκτός εάν οι Ισλανδοί πετάξουν έξω τους Γάλλους την Κυριακή), οι Ουαλοί δείχνουν κι απίστευτο χαρακτήρα.

Στο πρώτο παιχνίδι που βρέθηκαν πίσω στο σκορ, δεν κατέρρευσαν και έκαναν το 0-1, 3-1 χωρίς να σκοράρει ή να δώσει ασίστ ο Γκάρεθ Μπέιλ! Η μαγεία των «δράκων» είναι ακριβώς αυτό. Ολοι έχουν μεταμορφωθεί σε μικρούς Μπέιλ. ΟΚ, για το πόσο καλός είναι ο Ράμσεϊ το γνωρίζαμε. Αλλά εδώ στην Γαλλία και στις αθλητικές εκπομπές τον θεωρούν μέχρι στιγμής τον καλύτερο χαφ της διοργάνωσης!

Ο Ασλέι Γουίλιαμς βγάζει μια χαρά το ψωμάκι του στη Σουόνσι αλλά στο τουρνουά δείχνει στόπερ παγκόσμιας κλάσης. Οχι μόνο σκόραρε (και είχε κι αλλες δύο καλές στιγμές να το ξανακανει) αλλά εξαφάνισε και τον Λουκάκου. Οι περισσότεροι της Ουαλίας αγωνιζονται στην Πρέμιερ Λιγκ χωρίς όμως πρωταγωνιστικό ρόλο. Αλλοι δε αγωνίζονται στην Championship. Εάν έβλεπες το 2-1 της Ουαλίας χωρίς να ξέρεις ποιος είναι θα ορκιζόσουν ότι το έβαλε ο Μπέιλ. Οπως επίσης και την απίστευτη κεφαλιά στο 85.

Κι όμως. Το 2-1 το έγραψε ο Ρόμπσον-Κανού ο οποίος ψάχνει για ομάδα όντας ελεύθερος (είμαστε σίγουροι ότι θα βρει καλό συμβόλαιο πλέον) και το 3-1 ο Βόουκς ο οποίος αγωνίζεται στην Μπέρνλι!

Η Ουαλία έχει τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) με τον Μπέιλ να έχει τρία γκολ. Τον πρώτο σε ασίστ στην διοργάνωση, με τον Ράμσεϊ να μετράει τέσσερις. Η Ουαλία έχοντας πέντε παιχνίδια είναι πρώτη σε νίκες (4). Σκοράρει ένα γκολ ανά έξι τελικές προσπάθειες.

Κι όλα αυτά ενώ ο μέσος όρος κατοχής της μπάλας στα πέντε παιχνίδια της φτάνει το 47%! Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως συμμετέχει για πρώτη φορά σε τελική φάση Euro και έχει την ευκαιρία κόντρα στην Πορτογαλία την Τετάρτη να φτάσει μέχρι τον τελικό. Χωρίς Ράμσεϊ βεβαίως (που δείχνει πιο πολύτιμος και από τον Μπέιλ), αλλά οι Ουαλοί δείχνουν τόσο σκληροτράχηλοι που δεν μπορούν να υποτιμηθούν.

Αλλωστε θα εμφανίσουν έναν ακόμα μικρό Μπέιλ στην 11αδα τους.

 

EURO Τελευταία Νέα