Τα... θηρία στην «αρένα»

Κώστας Ζάλιαρης
Τα... θηρία στην «αρένα»

bet365

Ιταλία και Γερμανία σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά ζευγάρια του φετινού Euro 2016 διεκδικούν μια θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης, με τη «μάχη» του Μπορντό να βρίσκει άπαντες ετοιμοπόλεμους.

Η «σκουάντρα ατζούρα», σε οχτώ αναμετρήσεις απέναντι σε Γερμανία/Δυτική Γερμανία, δεν έχει καταγράψει ούτε μια ήττα και στα χαρτιά έχει το πάνω χέρι κόντρα στο σύνολο του Γιοακίμ Λεβ, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε περίσταση είναι διαφορετική.

Οι Ιταλοί πέρασαν το εμπόδιο των Ισπανών με το τελικό 2-0 στη φάση των «16», εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως οι Ίβηρες γι' ακόμα ένα μεγάλο τουρνουά παρουσιάστηκαν ανέτοιμοι και ίσως κουρασμένοι.

Τα «πάντσερ», επικράτησαν με ευκολία των Σλοβάκων με το τελικό 3-0 για να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση, όπου πλέον, ο Γιοακίμ Λεβ δηλώνει αισιόδοξος για να μπει τέλος στην κακή προϊστορία με τους Ιταλούς, γνωρίζει όμως πόσο προσεκτική πρέπει να είναι η άμυνά τους για ν' αποφύγει τις επικίνδυνες στιγμές όπως αυτές που έχει μάθει να δημιουργεί η Ιταλία μόλις βρει λίγους χώρους.

Το κακό για τον Αντόνιο Κόντε είναι πως έχει 11 ποδοσφαιριστές στο όριο των καρτών και μια κίτρινη μπορεί να τους κάνει να χάσουν τα ημιτελικά σε περίπτωση που η «σκουάντρα ατζούρα» προκριθεί, ενώ και ο Ντανιέλε ντε Ρόσι καθίσταται αμφίβολος, αν και με τον χαρακτήρα του, δύσκολα θα χάσει το σημαντικό παιχνίδι της αποψινής βραδιάς.

Ο νικητής του ζευγαριού θα πέσει πάνω στον νικητή της αναμέτρησης Γαλλίας – Ισλανδίας, οι οποίες αναμετρούνται το βράδυ της Κυριακής.

Πιθανές ενδεκάδες:

Γερμανία: Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Χέβεντες, Κροος, Κεντίρα, Μίλερ, Εζίλ, Ντράξλερ, Γκόμες

Ιταλία: Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Φλορέντσι, Στουράρο, Παρόλο, Τζιακερίνι, Ντε Σίλιο, Πελέ, Έντερ

 

EURO Τελευταία Νέα