Κατάκτηση με ισοπαλίες...

Αντώνης Σαούλης
Κατάκτηση με ισοπαλίες...

bet365

Η συζήτηση που γίνεται για τις προκρίσεις της Πορτογαλίας, η τρίτη θέση και η άδικη σύγκριση με την Εθνική Ελλάδας του Σάντος και του Ρεχάγκελ. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ

Είναι μία συζήτηση που γίνεται. Οχι μόνο στα social media στην Ελλάδα αλλά και εδώ στην Γαλλία. Κατά πόσο δηλαδή μπορεί η Πορτογαλία να φτάσει μέχρι τέλους με ισοπαλίες. Τρεις στον όμιλο, ισοπαλία στα 90 λεπτά με την Κροατία και ισοπαλία στα 120 λεπτά με την Πολωνία.

Οι Πορτογάλοι λίγο νοιάζονται βεβαίως. Η δουλειά να γίνεται. Και οι προκρίσεις να έρχονται βεβαίως βεβαίως. Παρά το γεγονός ότι «γκρίνιαζαν» μετά το τέλος του ομίλου λέγοντας μεταξύ σοβαρού κι αστείου «ότι παραμένουμε αήττητοι στο Euro» αλλά και με αρκετή κριτική τονίζοντας πως «τερματίσαμε πίσω από Ουγγαρία και Ισλανδία». Βεβαίως η Ουγγαρία έχει επιστρέψει ήδη σπίτι της και μένει να δούμε τι θα κάνει και η Ισλανδία και με τους Γάλλους.

Ωστόσο εάν δεν υπήρχε το (φετινό) παραθυράκι της Uefa για να προκρίνονται και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες για να μεγαλώσει το τουρνουά τότε πιθανότατα να μη κάναμε αυτή τη κουβέντα. Γιατί με τρεις ισοπαλίες η Πορτογαλία θα είχε γυρίσει σπίτι της και προφανώς δεν θα γινόταν η συζήτηση για να φτάσει μέχρι τέλους.

Και υπάρχουν και αυτοί που έκαναν τουλάχιστον μία νίκη αλλά δεν προκρίθηκαν ούτε στη φάση των «16». Οι Αλβανοί για παράδειγμα είχαν να το λένε. Οτι τα κριτήρια για τους καλύτερους τρίτους είναι λανθασμένα. Οτι έπρεπε να έχουν προβάδισμα οι ομάδες που έχουν νικήσει! Αλλωστε άφησαν αιχμές για το 3-3 της Πορτογαλίας με την Ουγγαρία. Είχαν ως συμμάχους και τους Τούρκους οι οποίοι επίσης είχαν μια νίκη στους ομίλους σε αντίθεση με τους Πορτογάλους.

Η αλήθεια είναι ότι μπορείς ν' ασκήσεις κριτική στην Πορτογαλία για το τι έκανε στους ομίλους αλλά όχι και στα νοκ-άουτ. Εκεί είναι μια διαφορετική υπόθεση. Αλλωστε και η νίκη στην παράταση... είναι νίκη και όχι ισοπαλία. ΟΚ, τα πέναλτι είναι μια διαφορετική ιστορία. Αλλά η κυνικότητα που επιδεικνύει η Πορτογαλία στα νοκ-άουτ είναι στα υπέρ της.

Οσο για τις συγκρίσεις που γίνονται με την Εθνική του Φερνάντο Σάντος και με την Πορτογαλία φέτος; Είναι άδικη για την Ελλάδα. Τουλάχιστον με την Εθνική Ελλάδος ο Σάντος είχε μία νίκη (και μια ισοπαλία) στα τελικά του Euro2012 και μία νίκη (και μια ισοπαλία) στο Μουντιάλ.

Οσο για το θαύμα του 2004; Δεν υπάρχει σύγκριση. Νίκη με Πορτογαλία, ισοπαλία με Ισπανία, νίκη με Γαλλία, νικη με Τσεχία και φυσικά νίκη ξανά με Πορτογαλία.

 

EURO Τελευταία Νέα