Δεν είναι… Ουγγαρία

Gazzetta team
Δεν είναι… Ουγγαρία

bet365

Μπορεί ο δεύτερος προημιτελικός του Euro να έχει ξεκάθαρο φαβορί (το Βέλγιο), αλλά η Ουαλία είναι αναμφισβήτητα σκληρό καρύδι και δεν θα παραδοθεί άνευ όρων.

Γράφει ο Γιώργος Πετρίδης

Η Πορτογαλία περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στα ημιτελικά και σίγουρα θα είχε ένα ενδιαφέρον το… ματσάρισμα του Κριστιάνο Ρονάλντο με τον συμπαίκτη του στη Ρεάλ Μαδρίτης, Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος καθοδηγεί μαεστρικά την Εθνική Ουαλίας σε μια πορεία που θα μνημονεύεται για χρόνια.

Το σύνολο του Κόλμαν, τον οποίο (όπως τόσους και τόσους) δεν εκτιμήσαμε όπως ενδεχομένως του άξιζε εδώ στα μέρη μας, είναι από τις ομάδες με Ο κεφάλαιο. Λειτουργεί αρμονικά, έχει σχέδιο στο παιχνίδι του (όποιο κι αν είναι αυτό), ενώ διαθέτει έναν «μαγικό» τρόπο να καλύπτει τις όποιες αδυναμίες του. Γι’ αυτό και δικαίως βρίσκεται εδώ.

To Eυρωπαϊκό το ζεις καλύτερα σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ

Από την άλλη, οι Βέλγοι είναι οι… μπριόζοι της υπόθεσης. Με Αζάρ, Ντε Μπρόινε και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις από το κέντρο και μπροστά, οφείλεις ως αντίπαλός τους να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα. Αυτό πιστεύω λοιπόν ότι θα πράξουν οι Ουαλοί: θα κλείσουν καλά τους χώρους με αυτό το 3-5-2 (ή 5-3-2) που παρατάσσονται και δεν θα αφήσουν πολλά περιθώρια.

Υπάρχει το δεδομένο ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» ξυπνάνε στο δεύτερο ημίχρονο των αγώνων τους: 7/8 γκολ τους στο θεσμό επιτεύχθηκαν μετά το 45’. Συνυπολογίζω σε αυτό και τις απουσίες που έχουν στα μετόπισθεν. Βάζω και στην εξίσωση την κρισιμότητα της αναμέτρησης: εδώ παίζεται μια παρουσία στα ημιτελικά και -γιατί όχι;- εν συνεχεία στον τελικό.

Προσμετρώντας και την τακτική της Ουαλίας που δεν θα βγει στο… ξέφωτο και σίγουρα δεν είναι Ουγγαρία -που συνετρίβη από τους Βέλγους στον προηγούμενο γύρο δεχόμενη το πρώτο γκολ στο 10’-, καταλήγω στην πολύ καλή λύση του «Χ» στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο προσφέρεται στο αξιοπρεπές 1.85 του ΟΠΑΠ. Για λίγο μεγαλύτερο ρίσκο υπάρχει αξία και στο ακριβές σκορ «0-0» στα πρώτα 45 λεπτά (2.45 στον ΟΠΑΠ).

Στην ίδια λογική με τα ανωτέρω, επιλέγω και το να επιτευχθούν περισσότερα τέρματα στο δεύτερο μέρος, ενδεχόμενο που πληρώνει 1.95. Όσον αφορά τα της… πρόκρισης, θαρρώ πως αξίζει το ρίσκο στο να περάσει η Ουαλία (3.00 στον ΟΠΑΠ), αν και υπάρχει εμφανής διαφορά δυναμικότητας.

 

EURO Τελευταία Νέα