Ο ερυθρόλευκος έλεγχος του Λάνγκενφελντ!

Ο ερυθρόλευκος έλεγχος του Λάνγκενφελντ!

Ο ερυθρόλευκος έλεγχος του Λάνγκενφελντ!

bet365

Ο Ολυμπιακός πέρασε ένα δεκαήμερο προετοιμασίας στο Λάνγκενφελντ με τους Έλληνες πιτσιρικάδες του και τον Άλαν Πουλίδο να αποτελούν τις ευχάριστες εκπλήξεις. Το Gazzetta.gr περνάει από... ακτίνες τους παίκτες που ήταν στην Αυστρία.
Αρχικά η προετοιμασία ξεκίνησε με 22 παίκτες. Στην συνέχεια με τον Στρέζο έγιναν 23 για να προστεθούν τις τελευταίες ημέρες των προπονήσεων στην Αυστρία οι διεθνείς Ντα Κόστα, Ζντιέλαρ, Μιλιβόγιεβιτς, Μανιάτης και Ιντέγιε. Δέκα μέρες προετοιμασίας βέβαια σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός είναι το ξεκίνημά της και αρκετά νωρίς για αρκετούς. Τα δεδομένα σίγουρα θα αλλάξουν στο β' στάδιο στο Βέλγιο όπου και θα βγουν και οι τελικές αποφάσεις. Ας δούμε όμως μία μία χωριστά τις περιπτώσεις.
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ:
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΠΙΝΟ: Η πρόθεση του Ολυμπιακού είναι να του δώσει γάντια βασικού, πλαισιώνοντάς τον παράλληλα με έναν έμπειρο κίπερ πιθανότατα από Ιβηρική. Είναι εμφανές πως δεν είναι ακόμα έτοιμος για αντί-Ρομπέρτο (σ.σ. είναι πολύ μεγάλο το βάρος άλλωστε και από την μία ημέρα στην άλλη) και ότι πρέπει να δουλέψει σε αρκετά πράγματα, κάτι που δείχνει να έχει την διάθεση να το κάνει. Το θετικό με τον Στέφανο Καπίνο είναι πως βρίσκεται ακόμα σε μικρή ηλικία και πως από πέρυσι στο κλείσιμο της χρονιάς έχει διαρκώς ανοδική πορεία. Στο γκολ που δέχθηκε με Βάκερ δεν έχει ευθύνη και ενώ έκανε και ορισμένες καλές επεμβάσεις. Έχει διάθεση και να δουλέψει και άλλο και σκληρά και όπως λέει και ο ίδιος είναι στο χέρι του να πείσει και να δείξει πως αξίζει για βασικός για όλη την χρονιά.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΧΟΥΤΕΣΙΩΤΗΣ: Ουσιαστικά ο Νο2 μέχρι να κλείσει ο γκολκίπερ από την Ισπανία. Πολύ καλή σωματοδομή για πορτιέρε και καλά αντανακλαστικά αλλά πέραν της απειρίας του είναι ένας τερματοφύλακας που ακόμα "δουλεύεται". Ο Αλέκος Ράντος στις προπονήσεις του... φώναζε για τις εξόδους του κυρίως. Δέχθηκε ένα τέρμα με την SV Horn όπου είναι συνολική ευθύνη άμυνας κίπερ ενώ με τη Βάκερ κατέγραψε τουλάχιστον μία εξαιρετική απόκρουση.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΕΖΟΣ: Ο τρίτος της... παρέας των τερματοφυλάκων. Και αυτός σωματοδομικά δεν υστερεί. Είναι ακόμα μικρός σε ηλικία και έχει δρόμο μπροστά του σε αρκετούς τομείς. Και σε εξόδους και στον τρόπο που λειτουργεί μέσα στις ασκήσεις (σ.σ. σε παιχνίδι δεν τον είδαμε) και στις εκτινάξεις του. Είναι όμως και αυτός μικρός σε ηλικία και εξελίξιμος.
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΟΒΑΣ: Είναι πια... παλιοσειρά στον Ολυμπιακό. Το βαρύ κορμί του και το γεγονός ότι δεν έχει τόσο γρήγορες επιστροφές ισοσκελίζεται από το ότι με την μπάλα στα πόδια είναι πολύ καλός για κεντρικός αμυντικός, ότι έχει εμπειρία και πως είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι. Όσοι θυμούνται το δίδυμο Μανωλάς - Σιόβας θέλουν εκείνον ακριβώς τον Σιόβα. Ένας υγιής και καλός Σιόβας μπορεί να βοηθήσει σημαντικά.
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Ταλαντούχος και με μεγάλη προοπτική ο νεαρός αριστερός μπακ. Με τη SV Horn από δική του σέντρα σκοράρει ο Γιαννιώτας με κεφαλιά για το 4-1. Μπορεί να καλύψει όλη την αριστερή πλευρά ως μπακ χαφ. Σέντρα... ξυράφι, μαχητικότητα, πολλά τρεξίματα και αντοχές από τον πιτσιρικά που αποτελεί ιδιαίτερα αξιόλογη περίπτωση και πήγε καλά στο α' στάδιο.
ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΜΠΟΤΙΑ: Τον Ισπανό δεν θα τον μάθουμε τώρα. Ξέρουμε καλά το τι είναι ικανός να δώσει και τι όχι. Η παρουσία του Βίκτορ Σάντσεθ που τον γνωρίζει καλά και τον εμπιστεύεται του έδωσε αυτοπεποίθηση. Ο Αλμπέρτο Μποτία ως ατού έχει την δύναμή του και ότι είναι καλός κεφαλοσφαιριστής. Στα μείον του ότι και ο Σιόβας. Οι επιστροφές και το βαρύ κορμί. Ακόμα και έτσι και αυτός και ο Σιόβας είναι σαφώς πιο αξιόπιστοι και καλοί στόπερ από τον Ντα Κόστα και ως προς το πρώτο στάδιο πήγαν αρκετά καλά και οι δύο.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΕΤΣΟΣ: Η μία εκ των τριών μεγάλων αποκαλύψεων της προετοιμασίας: 17 ετών με τρομερή ποιότητα, τεχνική που κανονικά δεν την έχει ένας σέντερ μπακ και σοβαρό και μεστό παιχνίδι. Ο πιτσιρικάς Ρέτσος εκτός από στόπερ χρησιμοποιήθηκε και ως ακραίος μπακ αλλά και στο κέντρο. Και στα δύο φιλικά είχε θετικό πρόσημο.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΤΑΣ: Γύρισε ορεξάτος και με διάθεση αλλά έχει έντονο ανταγωνισμό μπροστά του (το λιγότερο τρεις στόπερ) και σίγουρα δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι είναι ο κορυφαίος στόπερ του ρόστερ. Προσπάθησε αρκετά αλλά δεδομένα θα πρέπει να παρουσιάσει ακόμα πιο καλό πρόσωπο στην συνέχεια για να έχει πιθανότητες να πάρει ευκαιρίες. Δύσκολα θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό.
ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΕΡΤΟΣ: Ισχύει ότι και με τον Γούτα. Διάθεση και προσπάθεια υπάρχει αλλά όχι ανάλογα αποτελέσματα στις προπονήσεις και το χορτάρι στα ματς. Ο τραυματισμός του Ομάρ του δίνει ορισμένες ελπίδες όμως εάν ο Βίκτορ σκεφτεί να αλλάξει οριστικά θέση στον Μανιάτη και να τον πάει δεξιά τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν αισθητά για εκείνον. Έτσι και αλλιώς μόνο εύκολο δεν είναι να μείνει.
ΝΤΙΟΓΟ ΦΙΓΚΕΙΡΑΣ: Σε ορισμένες προπονήσεις ήταν τραυματίας ενώ στο 2ο φιλικό δεν έπαιξε. Είναι ένας ακραίος αμυντικός με έντονα επιθετικογενή στοιχεία και αρκετά θετικά στο παιχνίδι του. Το στιλ του παραπέμπει σε Ομάρ σε Μαζουάκου καθώς ανεβαίνει την πλευρά για να παίξει πιο ψηλά και να βγάλει μπαλιές. Στο φιλικό με την SV Horn η φάση του 1ου γκολ ξεκινάει από εκείνον.
ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ ΒΟΥΡΟΣ: Το κορμί του δεν τον βοηθάει για στόπερ. Ως δεξιός μπακ μπορεί να αποδώσει πολύ καλύτερα. Αυτό εξάλλου το απέδειξε με τη Βάκερ Ίνσμπρουκ όπου από την πλευρά του ήταν πραγματικά πολύ καλός. Δεν έχασε σχεδόν καμία... μονομαχία και ενώ είχε και τις περισσότερες μεταβιβάσεις του σωστές. Στο α' στάδιο της προετοιμασίας γενικά ήταν καλός.
ΑΡΤΟΥΡ ΜΑΖΟΥΑΚΟΥ: Χειρότερος από πέρυσι - που δεν έκανε καθόλου καλή χρονιά - δεν θα μπορούσε να είναι όπως και να έχει. Σε αντίθεση με τα όσα γράφτηκαν ή γράφονται ο Αρτούρ Μαζουάκου δεν ήταν... φευγάτος στην προετοιμασία ούτε είχε θέματα προσήλωσης ή συγκέντρωσης. Παρόλα αυτά συνεχίζει να έχει τα γνωστά του αμυντικά... ζητήματα με τις επιστροφές και να του αρέσει πιο πολύ η επίθεση από την άμυνα και την κάλυψη χώρων. Επειδή στον Ολυμπιακό πάντως τον έχουμε δει να κάνει τρομερές εμφανίσεις αυτό σημαίνει πως μπορεί να τις ξανακάνει. Εφόσον μείνει αλλά και από την στιγμή που θα αξιολογήσει διαφορετικά τον εαυτό του και την προσεχή χρονιά.
ΜΑΝΟΥΕΛ ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ: Στο μεγαλύτερο διάστημα της παραμονής του στην Αυστρία δεν έκανε κανονικά προπονήσεις λόγω προβλημάτων στο στομάχι. Δεν μπορεί να κριθεί επαρκώς και ενώ δεν αγωνίστηκε με Βάκερ. Ο περσινός Μανουέλ Ντα Κόστα πάντως δεδομένα δεν είναι πιο αξιόπιστος ή πιο καλός στόπερ από Μποτία και Σιόβα.
ΜΕΣΟΙ:
ΠΑΪΤΙΜ ΚΑΣΑΜΙ: Ξεκίνησε φορτσάτος και με πάθος αλλά στα φιλικά τα... χάλασε. Ούτε με την SV Horn ήταν καλός ούτε με τη Βάκερ. Ειδικά με τη Βάκερ "πουλούσε" αρκετές φορές την μπάλα. Αμυντικά παραμένει... σκύλος. Πολύ δυναμικός στο να μαρκάρει, να κόψει και να διώξει. Όταν πάει να δημιουργήσει και να μεταφέρει μπάλα εκεί έχει πρόβλημα. Εφόσον πάντως σταθεροποιήσει την απόδοσή του και την πάει στα γνωστά επίπεδά της είναι υπεραπαραίτητος. Ως προς την φυσική κατάσταση πάντως έσπασε τα κοντέρ.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Μαζί με τον Κασάμι ήταν εκ των κορυφαίων σε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Πάλεψε για τα καλά στην προετοιμασία και έστειλε τα μηνύματά του. Είχε μία δύσκολη χρονιά με αρκετούς τραυματισμούς και σε πρώτη φάση το βασικόν για εκείνον είναι να συνεχίσει να είναι υγιής.
ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Έχει καταλάβει πως ο ηγετικός του ρόλος μετά την περσινή του σούπερ χρονιά είναι πιο απαιτητικός. Η ομάδα περιμένει ακόμα πιο πολλά από αυτόν. Και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Σκόραρε με φαουλάρα με την SV Horn και ήταν πολύ κινητικός και επικίνδυνος και στο φιλικό με τη Βάκερ. Η ποιότητά του και η αξία του δεν αμφισβητούνται και δεν γίνεται να αμφισβητηθούν με κανέναν τρόπο ενώ ως γνωστόν είχε και πρόβλημα τραυματισμού, που ευτυχώς δεν ήταν κάτι το σοβαρό.
ΤΣΟΡΙ ΝΤΟΜΙΝΓΚΕΣ: Ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού ακόμα και σε αυτήν την ηλικία παραμένει πρότυπο συμπεριφοράς ανθρώπου και παίκτη σε προπονήσεις και αγώνες. Ο υγιής Τσόρι Ντομίνγκες όπως έχουμε γράψει ξανά ακόμα και τώρα κάνει την διαφορά. Παίκτης με τρομερή τεχνική και αντίληψη που μπορεί να σκοράρει ασύλληπτα γκολ.
ΛΟΥΚΑ ΜΙΛΙΒΟΓΙΕΒΙΤΣ: Δεν ήταν επαρκές το δείγμα για τον Σέρβο μέσο. Ήταν - όπως και οι άλλοι διεθνείς - σε λίγες προπονήσεις και δεν χρησιμοποιήθηκε στο 2ο φιλικό. Ο περσινός Μιλιβόγιεβιτς πάντως έτσι όπως έπαιζε δεν έβγαινε με τίποτα από την 11άδα...
ΣΑΣΑ ΖΝΤΙΕΛΑΡ: Όσο αγωνίστηκε με τη Βάκερ δεν τα πήγε καθόλου άσχημα. Είναι και αυτός πιτσιρικάς και έχει μεγάλη όρεξη και κίνητρο. Είναι εμφανές πως αποδίδει πιο καλά ως κλασικός αμυντικός χαφ και έχοντας κοντά του παίκτη σε δημιουργικό ρόλο να τον πλαισιώνει και να τον βοηθάει στις μεταβιβάσεις της μπάλας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Γύρισε για να πετύχει ξανά στον Ολυμπιακό, να καθιερωθεί και πάλι και γενικά να βοηθήσει. Είναι αρχηγός της ομάδας και πολύ έμπειρος. Έδειξε εξ αρχής θετική διάθεση στις προπονήσεις και ήταν αρκετά καλός με τη Βάκερ παρά το χαμένο του τετ α τετ. Στο κέντρο όμως υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός και θα γίνουν σκληρές... μάχες.
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ:
ΦΕΛΙΠΕ ΠΑΡΝΤΟ: Από τα δικά του πόδια βγήκε το πρώτο γκολ του Άλαν Πουλίδο με την SV Horn. Είναι ένας εξτρέμ που μπορεί και ξεχωρίζει, ωστόσο στο α' στάδιο δεν έδειξε όλες τις πτυχές του και τις δυνατότητές του. Ενώ τακτικά λειτουργεί καλά ορισμένες φορές τα... χαλάει στην τελική πάσα ή την τελική προσπάθεια. Θα είναι πάντως από τους παίκτες που θα στηριχθεί πάνω του ο Βίκτορ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ: Το γκολ που έβαλε με την SV Horn το πανηγύρισε με την ψυχή του. Επέστρεψε με σκοπό να παίξει και να παίξει και πολύ. Δεν θα είναι τόσο εύκολο. Είναι παίκτης διεμβολιστής και... μπουκαδόρος με αρκετά καλά τρεξίματα. Το πρόσημό του στην α' φάση της προετοιμασίας μόνο κακό δεν ήταν, όμως ενώ με την Horn ήταν αρκετά καλός με τη Βάκερ δεν τα κατάφερε το ίδιο.
ΣΕΜΠΑ: Ο Σεμπά πέρυσι από ένα σημείο και μετά είχε διαρκώς πτωτική πορεία. Η παρουσία του Βίκτορ στο τιμόνι του Ολυμπιακού δείχνει να του κάνει καλό διότι ο Ισπανός έχει τονώσει την αυτοπεποίθησή του. Εξακολουθεί να προβλήματα στα τελειώματά του αλλά και στο πως να "σπάει" σωστά την μπάλα στην επίθεση ωστόσο φαίνεται αποφασισμένος να πάει πιο καλά φέτος. Η εικόνα του πάντως δεν είναι επιπέδου Ολυμπιακού και για να πρέπει να μείνει.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΘΑΤΗΣ: Αποκάλυψη Νο2 μετά τον Ρέτσο. Ή Νο1; Μπορεί να είναι και Νο1 αποκαλύψεις και οι δύο. Ένας παίκτης με τρομερή αξία, πολύ καλά σωματικά και φυσικά προσόντα, που βλέπει γήπεδο, με ποδοσφαιρική αντίληψη, με εξαιρετική ντρίμπλα και πολύ καλές πλαγιοκοπήσεις. Γενικά ένας πολύ καλός εξτρέμ που δεν είναι καν 20 ετών. Ο Γιώργος Μανθάτης ήταν πολύ καλός και στην προετοιμασία και στα δύο φιλικά, όπου σε δύο περιπτώσεις μπήκαν γκολ από φάσεις που ξεκίνησε και δημιούργησε ο ίδιος. Η κίνηση που κάνει για να αποφύγει τρεις ή τέσσερις παίκτες της Βάκερ και να πάει η μπάλα στον Πουλίδο είναι τρομερή.
ΑΛΑΝ ΠΟΥΛΙΔΟ: On fire ο Μεξικανός που έχει βαλθεί να... τρελάνει και αυτός κόσμο. Δύο γκολ με SV Horn και μία τουλάχιστον μεγάλη χαμένη ευκαιρία και ένα πολύ όμορφο τέρμα με εξαιρετικό τελείωμα με τη Βάκερ. Επιθετικός σημαίνει γκολ και στην προκειμένη στο α' στάδιο ο Άλαν Πουλίδο αρίστευσε.
ΙΝΤΕΓΙΕ ΜΠΡΑΟΥΝ: Πολύ λίγα αυτά που προλάβαμε να δούμε από τον βασικό πέρυσι φορ του Ολυμπιακού. Και αυτός έβγαλε πάθος και διάθεση στις προπονήσεις αλλά μέχρι εκεί. Δεν έπαιξε καθόλου με Βάκερ.
ΜΑΪΚΛ ΟΛΑΪΤΑΝ: Σίγουρα εάν δεν είχε περάσει αυτήν την πολύ μεγάλη περιπέτεια της υγείας του ο Ολαϊτάν μπορεί να έπαιζε ακόμα βασικός στον Ολυμπιακό. Ξεκίνησε καλά και δυναμικά στην προετοιμασία αλλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Στις προπονήσεις πάντως είχε πολύ πιο καλή εικόνα από τους αγώνες.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ: Οι Μπέρτος, Κασάμι και Τσόρι ακόμα τον θυμούνται για τις... ποδιές του στις προπονήσεις με τις οποίες τους περνούσε έναν έναν. Πολύ καλή τεχνική, ταχύτητα και καλά πόδια από τον μικρό. Το τεχνικό τιμ τον έβαζε πιο πολύ στο κέντρο, κάτι που δεν τον βοήθησε και τόσο. Στο α' φιλικό με την SV Horn ήταν σαφώς πιο καλός σε σχέση με το β' με τη Βάκερ, όμως και πάλι και αυτός ο μικρός παρουσίασε καλά δείγματα στο πρώτο κομμάτι της ερυθρόλευκης προετοιμασίας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα