Τσαβαρία: Ένας Αργεντίνος με ιδιαίτερο κίνητρο (pics&vids)

Τσαβαρία: Ένας Αργεντίνος με ιδιαίτερο κίνητρο (pics&vids)

Θοδωρής Βασίλης
Τσαβαρία: Ένας Αργεντίνος με ιδιαίτερο κίνητρο (pics&vids)

bet365

Ο Πάμπλο Τσαβαρία προβάρει την φανέλα της ΑΕΚ και το gazzetta.gr κάνει αναδρομή στην καριέρα του.

Στα ταξίδια από μικρός

Ο Πάμπλο Τσαβαρία βλέπει το φως του ήλιου τον Ιανουάριο του 1988 στην Κόρδοβα και μόλις σε ηλικία 14 ετών περνάει τον Ατλαντικό με προορισμό την Γαλλία για να περάσει από δοκιμαστικά στην Σοσό. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στους «σοσαλιέν» εντυπωσίασε με την παρουσία του αλλά ακόμα έφηβος αποφάσισε να επιστρέψει πίσω στην πατρίδα του στην Αργεντινή.

Έτσι, ενσωματώθηκε στις Ακαδημίες της Μπελγράνο με την οποία το 2008 έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα για να ακολουθήσει το πρώτο γκολ τον Οκτώβριο του ίδιου έτους κόντρα στην Αλντοσίβι.

Οι εμφανίσεις του στην Μπλεγράνο προκαλούν το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων όπως η Τουλούζ, ενώ και η μεξικανική Κλαμπ Αμέρκα παρακολουθεί την περίπτωσή του. Τελικά, μετά από 61 συμμετοχές και 11 γκολ λέει αντίο στην Μπελγράνο και αποχωρεί με προορισμό το Βέλγιο και την Άντερλεχτ.

Με τους γίγαντες του Βελγίου υπογράφει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας και συστήνεται στο κοινό του «Κονστάντ Βάντεν Στοκ» κόντρα στην ουαλική Νιου Σεντς για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έσπασε το ρόδι πετυχαίνοντας το πρώτο του (και το μοναδικό από ότι φαίνεται) γκολ με την Άντερλεχτ σε αγώνα κυπέλλου κόντρα στην Λα Λουβιέρ.

Η πρώτη του χρονιά, χρονιά προσαρμογής ολοκληρώνεται με 5 συμμετοχές κι ένα γκολ. Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Γιόν Φαν ντε Μπρομ έκλεισε τον όποιο δρόμο για την ενδεκάδα κι έτσι αποφασίστηκε να παραχωρηθεί δανεικός σε άλλες ομάδες του Βελγίου για να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Αρχικά στην Έουπεν με την οποία εντυπωσιάζει με 7 γκολ σε 13 συμμετοχές, για να ακολουθήσουν άλλοι δύο συνεχόμενοι δανεισμοί σε Κόρτραϊκ.

Το καλοκαίρι του 2013 είχε έρθει η ώρα για αλλαγή σελίδας στην καριέρα του και αποφασίζει να αποχωρήσει από την Άντερλεχτ στην οποία δεν τον πίστεψαν ποτέ. Δεν πάει μακριά όμως, αφού αποφασίζει να κατέβει στην γειτονική Γαλλία και να υπογράψει τριετές συμβόλαιο με την Λανς.

Το ξεκίνημα του στο «Μπολάρ» είναι απλά εντυπωσιακό. Τρία γκολ στα δύο πρώτα ματς και αποτελεί από τα βασικά στελέχη της ανόδου της ομάδας στην Ligue 1 με τον ίδιο να τερματίζει δεύτερος σκόρερ πίσω από Γιοάν Τουζγάρ. Με τους «λανσουάρ» πραγματοποιεί τρεις γεμάτες σεζόν, γίνεται αρχηγός της ομάδας, αλλά το πλήρωμα του χρόνου είχε έρθει.

Ο ίδιος αποφασίζει να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του ψάχνοντας για την επόμενη πρόκληση στην καριέρα του. Τίγκρε και Ιντεπεντιέντε έδειξαν άμεσα ενδιαφέρον αλλά ο ίδιος προτιμάει να παραμείνει στην Ευρώπη και η πρόταση της ΑΕΚ του έρχεται κουτί για να επιστρέψει σε τοπ επίπεδο σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.

Και αν στην Άντερλεχτ δεν τον πίστεψαν ποτέ, στην Ένωση θα έχει την ευκαιρία να δείξει ποιος πραγματικά είναι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα