Tέλος εποχής για την Ισπανία...

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Tέλος εποχής για την Ισπανία...

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος γράφει για την Ισπανία, που ο αποκλεισμός της από το Euro σήμανε και το τέλος εποχής για μία από τις κορυφαίες Εθνικές ομάδες όλων των εποχών...

Οπως και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, έτσι και τώρα στο Euro, η Ισπανία αποχαιρέτησε νωρίς τη διοργάνωση, απογοητεύοντας τους Ισπανούς αλλά και όσους την υποστήριζαν..

Κι αν πριν από δύο χρόνια, είχαν φανεί τα πρώτα σημάδια, τώρα υπογραμμίστηκε έντονα ότι η συγκεκριμένη ομάδα φτάνει στο τέλος της, ρίχνοντας τίτλους τέλους σε μία σπουδαία φουρνιά παικτών που πάντα θα υπερηφανεύονται για την κατάκτηση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου, δύο Ευρωπαϊκών και κυρίως για τη σπουδαία μπάλα που έπαιζαν, προσφέροντας χορταστικό θέαμα.

Ο μόνος που δείχνει να μην αντιλήφθηκε ότι τα χρόνια περνούν και η ομάδα χρειάζεται ανανέωση, ήταν ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε που με ελάχιστες εξαιρέσεις στηρίχτηκε στους ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν με κατεβασμένο κεφάλι από το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Πάρτε για παράδειγμα τον πρώτο αγώνα τότε στη διοργάνωση, τη ντροπιαστική ήττα με 5-1 από την Ολλανδία, με τους έξι παίκτες της ενδεκάδας (Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Σίλβα) να είναι και χθες βασικοί. Eνδεχομένως, εάν οι Τσάβι, Κασίγιας και Τσάμπι Αλόνσο δεν είχαν περάσει τα 34 να ήταν και χθες βασικοί...

Θα μου πείτε εύγλωττα, είναι δυνατόν να βγάλεις στη... σύνταξη μερικούς από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του κόσμου, που έχουν τις ομάδες τους στην κορυφή και να τους αντικαταστήσεις με άλλους; Φυσικά και όχι, καθώς κάτι τέτοιο δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Ωστόσο, φροντίζεις να «μπολιάσεις» αυτούς τους παίκτες με τη νέα φουρνιά, ώστε να παρουσιαστείς πιο φρέσκος στα γήπεδα της Γαλλίας.

Ο Ντελ Μπόσκε, όμως, πόνταρε στους γνωστούς και καταξιωμένους και αρνήθηκε πεισματικά να βάλει νέο αίμα στην ομάδα. Σε σχέση με το Μουντιάλ, οι μοναδικοί «καινούργιοι» στο χθεσινό ματς ήταν ο Ντε Χέα, ο Μοράτα και ο 30χρονος Νολίτο! Αν υπολογίσουμε ότι με εξαίρεση τον τερματοφύλακα της Γιουνάιτεντ, οι άλλοι δύο δεν δικαίωσαν την επιλογή τους - ειδικά ο Νολίτο - τότε αντιλαμβανόμαστε ξεκάθαρα ότι στο Euro είδαμε μία ίδια Ισπανία με την ομάδα της Βραζιλίας, γερασμένη κατά δύο χρόνια και κυρίως, ιδιαίτερα κουρασμένη από τα συνεχή παιχνίδια των παικτών με τις ομάδες του.

Ο Ντελ Μπόσκε δεν φρέσκαρε την ομάδα, ούτε στα θεωρητικά πιο εύκολα παιχνίδια του ομίλου, με αποτέλεσμα η ενδεκάδα και στα τέσσερα ματς του Euro να είναι... καρμπόν! Είναι δεδομένο ότι ο πολύπειρος ομοσπονδιακός προπονητής κάτι περισσότερο θα ήξερε και επέμενε στους ίδιους, αλλά τα αποτελέσματα, τελικά δεν τον δικαίωσαν!

Πλέον η Ισπανία πρέπει να γυρίσει σελίδα και με το νέο προπονητή να επιχειρήσει μία βαθιά ανανέωση καθώς όλο ο φετινός βασικός κορμός είναι 30 +. Τόσο βαθιά που ίσως και να μην... χωράει παίκτες όπως ο Πικέ και ο Σέρχιο Ράμος που πλέον στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση θα είναι στα 32... Αραγε ο διάδοχος του Ντελ Μπόσκε, θα το τολμήσει;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος