Αγγλία - Ισλανδία 1-2

Gazzetta team
Αγγλία - Ισλανδία 1-2

bet365

Η Ισλανδία πήρε ιστορική νίκη-πρόκριση στα προημιτελικά με ανατροπή σε βάρος μιας αξιοθρήνητης Αγγλίας που δεν μπορούσε να τη σώσει ούτε ο... Θεός (1-2)!

Σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του Euro, η Αγγλία αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ μόλις στο 4' δεν τα κατάφερε κόντρα σε μια χώρα 330.000 κατοίκων και έκανε brexit από τη διοργάνωση της Γαλλίας. Η ομάδα του Ρόι Χόντγκσον δέχθηκε σε 14 λεπτά την ανατροπή από τους Ισλανδούς που στη συνέχεια ήταν άριστα στημένοι και πειθαρχημένοι και μάλιστα είχαν σημαντικότερες φάσεις για γκολ στο δεύτερο μέρος. Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Λάγκερμπακ, οι διοργανωτές Γάλλοι. Η Αγγλία παρέμεινε χωρίς νίκη σε νοκ-αουτ στο Euro εκτός Νησιού.

Εκπληκτικό ήταν το πρώτο μέρος με μια εξέλιξη που δύσκολα θα περίμενε κανείς ειδικά μετά το ξεκίνημα των Αγγλών. Μόλις στο 4' ο τερματοφύλακας των Ισλανδών ανέτρεψε καθαρά τον Στέρλινγκ και από τη βούλα ο Γουέιν Ρούνεϊ έκανε το 1-0. Τα επόμενα λεπτά ήταν εκπληκτικά για τους Ισλανδούς αλλά και τους ουδέτερους. Στο 5' ύστερα από κεφαλιά του Μπόντβαρσον ο Ράγκναρ Σίγκουρντσον με πλασέ από κοντά έκανε το 1-1 και παρά τα καλά σουτ των Ντέλε Αλι (15') και Κέιν (17') εκείνος που σκόραρε ήταν ο Σίγκθορσον ο οποίος με πλασέ από το όριο της περιοχής νίκησε τον Χαρτ, ο οποίος δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα και την είδε στα δίχτυα του (1-2).

Παίξε νόμιμα από Κινητό και Τάμπλετ στη Vistabet!

Τα Τρία Λιοντάρια προσπάθησα να βγάλουν άμεσα αντίδραση, όμως αυτό που είχε συμβεί ήταν σαφές ότι είχε προκαλέσει πλήγμα στην αυτοπεποίθησή τους. Στο 28' το βολέ του Κέιν ήταν εξαιρετικό, όπως όμως και η επέμβαση του Χάλντορσον για να απειλήσουν στη συνέχεια οι Ισλανδοί με το μακρινό σουτ του Σκούλασον. Το καθαρό outsider έπαιζε ένα σοφό παιχνίδι, πίεσε όλες τις μπάλες και έβαζε δύναμη στις μονομαχίες κόντρα σε έναν αντίπαλο που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα εύκολα. Το πρώτο μέρος έφυγε μάλλον εύκολα για την Ισλανδία, με την τελευταία φάση να γίνεται στο 38' με κεφαλιά του Σμόλινγκ από κοντά, άουτ.

Στο ημίχρονο ο Χόντγκσον προσπάθησε να διορθώσει τα πράγματα και έβγαλε τον Ντάιερ για να βάλει τον Γουίλσιρ, όμως η εικόνα δεν άλλαξε. Η Αγγλία πίεζε στο μισό γήπεδο την Ισλανδία, όμως οι καθαρές φάσεις δεν έρχονταν. Η κεφαλιά του Κέιν πήγε στα χέρια του Χάλντορσον (50') και στο 55' τα Τρία Λιοντάρια γλίτωσαν το τρίτο γκολ χάρη στον Χαρτ που απέκρουσε το ψαλίδι του Ράγκναρ Σίγκουρντσον. Ο Ντέλε Αλι στο 60' είδε την μπάλα να του έρχεται αλλά το πλασέ του έφυγε ψηλά από καλή θέση και στο 70' ο τρομερός, Ράγκναρ Σίγκουρντσον, έκανε τάκλιν παγκόσμιας κάσης σταματώντας τον Βάρντι από το να βγει τετ-α-τετ.

Το ματς ήταν μονότερμα αλλά οι Αγγλοι δεν μπορούσαν να πνίξουν την Ισλανδία. Στο 73' το καλό σουτ του Σάβαρσον έφυγε λίγο έξω και στο 73' ο Κέιν είχε κεφαλιά στα χέρια του Χάλντορσον. Στο 84' ο Γκούναρσον έφυγε στην κόντρα και χρειάστηκε να αποκρούσει ο Χαρτ για να αποφευχθεί το τρίτο γκολ με τον Βάρντι να χάνει την πιο μεγάλη ευκαιρία στο 93' με κεφαλιά που βρήκε σε αντίπαλο και πέρασε μόλις έξω.

Αγγλία (Ρόι Χόντγκσον): Χαρτ, Ρόουζ, Σμόλινγκ, Κέιχιλ, Γουόκερ, Ντάιερ (46' Γουίλσιρ), Αλι, Ρούνεϊ (86' Ράσφορντ), Στέρλινγκ (60' Βάρντι), Στάριτζ, Κέιν.

Ισλανδία (Λαρς Λάγκερμπακ): Χάλντορσον, Ράγκναρ Σίγκουρντσον, Σάβαρσον, Σκούλασον, Μπιάρνασον, Αρναρσον, Γκούναρσον, Γκούντμουντσον, Γκίλφι Σίγκουρντσον, Σίγκθορσον (77' Ελμαρ Μπιάρνασον), Μπόντβαρσον (89' Τραούστασον).

 

EURO Τελευταία Νέα