Η Μαδρίτη ακόμα πανηγυρίζει το 11ο! (pics)

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Η Μαδρίτη ακόμα πανηγυρίζει το 11ο! (pics)

bet365

O Δήμος Μπουλούκος πραγματοποίησε ταξίδι - αστραπή στη Μαδρίτη και συνάντησε μία πόλη που δεν θέλει να ξεχάσει το βράδυ της 28ης Μαϊου, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης προσέθεσε στη συλλογή της, το 11ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Μία μέρα παραμονής στη Μαδρίτη είναι ένα ιδιαίτερα μικρό χρονικό διάστημα να βγάλεις πολλά και ασφαλή συμπεράσματα για την πόλη. Ωστόσο από την πρώτη στιγμή που πατάς το πόδι σου στην ισπανική πρωτεύουσα και βγαίνεις μία βόλτα στους κεντρικούς δρόμους, αντιλαμβάνεσαι ότι η πόλη είναι ακόμα ντυμένη στα λευκά, στα λευκά της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ρεάλ!

Παρότι έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τον τελικό που έγινε στο Μιλάνο, οι Μαδριλένοι αρνούνται κατηγορηματικά να ξεχάσουν ότι η «βασίλισσα« αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Περπατώντας στους κεντρικούς δρόμους της μεγαλούπολης, παντού συναντάς σημαίες, σήματα ή και φωτογραφίες της Ρεάλ με τις περισσότερες να αφορούν τη νίκη στον τελικό επί της Ατλέτικο Μαδρίτης...

Στην Puerta del Sol το κεντρικότερο σημείο της Μαδρίτης η παρουσία των πρωταθλητών Ευρώπης είναι ακόμα πιο έντονη, καθώς την μπροστινή όψη του βασιλικού ταχυδρομείου που πλέον είναι η έδρα της τοπικής κοινότητας της Μαδρίτης, μία από τις 17 στις οποίες χωρίζεται η Ισπανία, ένα τεράστιο πανό, γράφει εμφατικά Campeones και έχει το σήμα της Ρεάλ και τη σημαία της Ισπανίας.

Ακόμα και οι πλανόδιοι που πωλούν παράνομα φανέλες ποδοσφαιρικών ομάδων - όχι βέβαια αυθεντικές - έχουν σε περίοπτη θέση αυτή της Ρεάλ και πιο κρυμμένη της Ατλέτικο, της μεγάλης ηττημένης του τελικού. Βέβαια, ούτως ή άλλως η Ρεάλ είναι πολύ πιο αναγνωρίσιμη από τη συμπολίτισσα της, αλλά μετά τον αγώνα του Μιλάνου, η διαφορά έγινε ακόμα πιο έντονη... Επίσης και τα κλασικά μαγαζιά με τουριστικά είδη της πόλης και της Ισπανίας, πωλούν... Ρεάλ Μαδρίτης, με τις φανέλες του συλλόγου να είναι πάντα μπροστά στις εισόδους!

Η Ρεάλ υπερισχύει και στα καταστήματα με τα προϊόντα της, καθώς εκτός του κλασικού στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, έχει ακόμα τέσσερα σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, αλλά και στο αεροδρόμιο Μπαράχας, ικανοποιώντας και το πιο απαιτητικό φίλο της. Εξωτερικά μεγάλες φωτογραφίες του Ρονάλντο, του Μπέιλ, του Ράμος, του Μαρσέλο και των υπολοίπων σου... κλείνουν το μάτι για να μπεις μέσα, όπου μπορείς να βρεις μέσα από τις εμφανίσεις της ομάδας, μέχρι παγούρια και... οδοντόβουρτσες!

Μπαίνοντας στο κατάστημα στην Calle de Arenal, «ψαρώνεις» με τη ρέπλικα του τροπαίου του Champions League, για να θυμίζει σε όλους ποιος σύλλογος έχει τα περισσότερα!

Το μεγαλύτερο βάρος δίνεται στις λευκές φανέλες της ομάδας που δεσπόζουν και στις δύο μπουτίκ της Ρεάλ που επισκέφτηκα. Κοστίζει 85 ευρώ η μία και ειδικά από Ιάπωνες και Κινέζους τουρίστες, γίνονται ανάρπαστες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τις αγοράζουν και άλλοι...

Μετά τις λευκές, πωλούνται και οι δύο άλλες εμφανίσεις της ομάδας, η γκρι και η μπλε, με την τελευταία να είναι αρκετά εντυπωσιακή και φυσικά να έχουν την ίδια τιμή!

Σε περίοπτη θέση βρίσκονται oι λευκές μπλούζες που είναι αναμνηστικές για τον τελικό του Champions League και έχουν τον αριθμό 11, για τα ισάριθμα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του σπουδαίου αυτού συλλόγου, οι οποίες μάλιστα δεν είναι ακριβές καθώς με 25 ευρώ μπορείς να τις αποκτήσεις και να νιώσεις και εσύ ένα κομμάτι της ιστορίας της Βασίλισσας...

Στις μπουτίκ της Ρεάλ υπάρχουν και οι εμφανίσεις της Εθνικής Ισπανίας, όχι βέβαια αυτές που είδαμε στο Euro με την... πιτσιλιά στο μπροστινό μέρος, αλλά οι κλασικές, καθώς η Αdidas «ντύθει» και τη «Βασίλισσα» και τους Φούριας Ρόχας. Ωστόσο μετά τον αποκλεισμό της Ισπανίας από τη διοργάνωση, είναι σίγουρο ότι θα αποσυρθούν για να μείνουν μόνο οι εμφανίσεις της Ρεάλ, η οποία εξακολουθεί να κάνει υπερήφανους τους κατοίκους της πόλης!

Και για όσους κουράστηκαν από τις βόλτες και το shopping, τα καθίσματα της Audi - ίδια με αυτά στον πάγκο της «Βασίλισσας» - προσφέρονται για ξεκούραση...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος