«Πόρτα» λόγω της βαριάς τιμωρίας ή κάτι άλλο;

«Πόρτα» λόγω της βαριάς τιμωρίας ή κάτι άλλο;

«Πόρτα» λόγω της βαριάς τιμωρίας ή κάτι άλλο;

bet365

Όπως αποκάλυψε το Gazzetta.gr από την Κυριακή 26/6 υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την εξάμηνη τιμωρία του Ρόμαν Ζοζούλια από την ΠΟ της Ουκρανίας. Τι αναφέρει ο κανονισμός της FIFA.

Από την πρώτη στιγμή που το θέμα Ζοζούλια ήρθε στην επιφάνεια και το ενδεχόμενο απόκτησής του από τον ΠΑΟΚ άρχισε να απασχολεί τον Λούμπος Μίχελ, ο οποίος χειρίζεται αποκλειστικά την υπόθεση, το Gazzetta.gr είχε αναδείξει το θέμα με την εξάμηνη τιμωρία του Ουκρανού ποδοσφαιριστή.

Ας θυμηθούμε τι είχε συμβεί πριν από ενάμιση μήνα και γιατί ο Ζοζούλια τιμωρήθηκε, μαζί με τον συμπαίκτη του στην Ντνίπρο, Ροτάν Ρουσλάν, από την ΠΟ της Ουκρανίας:

Στις 11 Μαΐου η Ντνίπρο αντιμετώπισε την Ζόρια Λουγκάνσκ στον δεύτερο ημιτελικό του κυπέλλου, ηττήθηκε με 2-0, και αποκλείστηκε από τον τελικό της διοργάνωσης. Ο Ζοζούλια, αν και ήταν εκτός αποστολής και έβλεπε το ματς από τις κερκίδες, μάλλον… τρελάθηκε και επιτέθηκε στους διαιτητές. Στον πρώτο και στον τέταρτο διαιτητή για να ακολουθήσει γενική σύρραξη εντός του αγωνιστικού χώρου.

Η καμπάνα από την ΠΟ της Ουκρανίας

Στις 15 Μαΐου η ουκρανική ομοσπονδία ανακοίνωσε την 12μηνη τιμωρία του Ζοζούλια η οποία μειώθηκε κατά το ήμισυ, δηλαδή στους έξι μήνες, λόγω της δήλωσης μεταμέλειας του ποδοσφαιριστή και της μέχρι τότε καλής συμπεριφοράς του στα γήπεδα.

Ο Ουκρανός φορ ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και τους διαιτητές, αλλά η Ομοσπονδία της χώρας του ήταν υποχρεωμένη να περάσει την τιμωρία του στο TMS (η παλιά καλή «μπλε κάρτα») του παίκτη κάτι που επιβεβαίωσε και ο Γ.Γ της Ομοσπονδίας Ιγκόρ Γκριστσένκο λέγοντας: «Εχει περαστεί στο TMS των μεταγραφών της FIFA η τιμωρία, εμείς θα στείλουμε τα χαρτιά στην ομοσπονδία της χώρας που θα πάρει μεταγραφή για να πράξει αρμοδίως η εκάστοτε πειθαρχική επιτροπή αφού μελετήσει την υπόθεση».

Τι ισχύει βάσει των Κανονισμών της FIFA

Η ποινή, λοιπόν, ισχύει για ΟΛΕΣ τις εγχώριες διασυλλογικές διοργανώσεις έως τις 15 Νοεμβρίου και ΔΕΝ έχει εφαρμογή στους αγώνες των εθνικών ομάδων. Γι’ αυτό και ο Ουκρανός φορ αγωνίστηκε στο πρόσφατο Euro με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Ο Κανονισμός Ιδιότητας μετεγγραφών των ποδοσφαιριστών της FIFA στο κεφάλαιο 3 (Εγγραφή Ποδοσφαιριστών) στο άρθρο 12 (Έκτιση Πειθαρχικών Ποινών) τονίζει ότι:

«Οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή έχει επιβληθεί σε ποδοσφαιριστή πριν την μετεγγραφή του, θα εκτίεται ή θα εφαρμόζεται από την νέα ομοσπονδία στην οποία ο ποδοσφαιριστής εγγράφεται.

Η προηγούμενη ομοσπονδία υποχρεούται να γνωστοποιεί γραπτώς τη νέα ομοσπονδία οποιαδήποτε κύρωση με την έκδοση του Διεθνούς Πιστοποιητικού Μετεγγραφής (ITM)».

Επίσης, ο Κανονισμός Ιδιότητας μετεγγραφών της ΕΠΟ στο άρθρο 12 (Έκτιση Πειθαρχικών Ποινών), παρ. 1 αναφέρει:

«Οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή έχει επιβληθεί σε ποδοσφαιριστή πριν την εγγραφή του σε ένα νέο σωματείο θα εκτίεται σε αυτό» και στην παράγραφο 2 επισημαίνεται ότι:

«Ο ποδοσφαιριστής και το σωματείο, έχουν την ευθύνη για την έκτιση της ποινής. Σε αντίθετη περίπτωση εφαρμόζονται οι διατάξεις του ΚΑΠ και του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Προφανώς το όλο θέμα το γνωρίζουν στον ΠΑΟΚ, το ξέρει φανταζόμαστε και ο Λούμπος Μίχελ, που έχει κάνει όλες τις επαφές με τον ατζέντη του Ζοζούλια, και είτε έχει αποφασίσει ο Σλοβάκος πρόεδρος να τον αποκτήσει περιμένοντας την όποια απόφαση της FIFA και της ΕΠΟ, είτε λόγω της τιμωρίας του να έχει ρίξει πολύ κάτω τις οικονομικές απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή, ο οποίος στην Ντνίπρο είχε συμβόλαιο κοντά στα 2.000.000 ευρώ.

Άλλο σενάριο-ενδεχόμενο, μάλλον, δεν μπορεί να υφίσταται…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα