Λύσεις από τα ειδικά στοιχήματα...

Gazzetta team
Λύσεις από τα ειδικά στοιχήματα...

bet365

Ιταλία – Ισπανία και Αγγλία – Ισλανδία σήμερα, στα τελευταία ματς των «16» του Euro. Το βράδυ θα συμπληρωθεί το παζλ της προημιτελικής φάσης, όπου ήδη έχουμε Πολωνία – Πορτογαλία (Πέμπτη), Ουαλία – Βέλγιο (Παρασκευή), Γερμανία – Νικητής Ιταλία-Ισπανία (Σάββατο), Γαλλία – Νικητής Αγγλία-Ισλανδία (Κυριακή).

Γράφει ο Μάκης Μηνδρινός

Το Ιταλία – Ισπανία ξυπνάει μνήμες 2012. Στο «Ολιμπίνκσι» του Κιέβου τότε, στον τελικό του προηγούμενου Euro, οι Ισπανοί έκαναν... περίπατο: Σίλβα 14', Αλμπα 41', Τόρες 84' και Μάτα 88' «υπέγραψαν» το 4-0 των «φούριας ρόχας», κατακτώντας το 2ο σερί Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το τρίτο στην ιστορία τους. Ηταν μία από τις λίγες φορές που οι Ιταλοί εμφανίστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών σε ένα μεγάλο ματς. Εκτοτε, οι δύο ομάδες έπαιξαν ακόμα τρεις φορές: στο Κονφεντερέισον Καπ το 2013, που οι Ισπανοί νίκησαν στα πέναλτι (0-0 στο 90λεπτο) και σε δύο φιλικά: 1-0 η Ισπανία το 2014 και 1-1 τον περασμένο Μάρτη.

Πάμε στο σήμερα. Οπως τα κατάφεραν οι Ισπανοί, με την ήττα τους τελευταία αγωνιστική των ομίλων από τους Κροάτες, ήρθαν στο δύσκολο ταμπλό του προγράμματος, όπου βρίσκονται εκτός των άλλων Γαλλία, Γερμανία και φυσικά η Ιταλία. Σκόραραν και στα 3 παιχνίδια τους στους ομίλους, γενικά ήταν από τις ομάδες που έφτιαχναν εύκολα ευκαιρίες. Σιγά το νέο, θα μου πείτε. Παρ' όλα αυτά, η αποτελεσματικότητά τους είναι ένα θέμα. Και τώρα που μπαίνουμε στα νοκ άουτ, ο συνδυασμός άμυνα-αποτελεσματικότητα στην επίθεση είναι αυτός που σε οδηγεί στην επιτυχία. Παρ' όλα αυτά, οι Ισπανοί και στους δύο αυτούς τομείς δεν ήταν σούπερ, τουλάχιστον ως τώρα. Ενδεχομένως τώρα που σοβαρεύει η κατάσταση να εμφανιστούν καλύτεροι. Κανείς όμως δεν μπορεί να το εγγυηθεί.

Από την άλλη οι Ιταλοί. Οποιοι και να κατέβουν και να φορέσουν τη φανέλα της «σκουάντρα ατζούρα», ο χαρακτήρας θα παραμείνει ίδιος: πάθος, ένταση, άμυνα. Λείπει ο ηγέτης επιθετικά (Μπάτζιο, Ντελ Πιέρο, Τότι, Πίρλο), υπάρχει όμως ένας Μπουφόν πίσω. Και μαζί του έχει τους υπόλοιπους της άμυνας της Γιουβέντους, Μπαρτσάλι-Μπονούτσι-Κιελίνι. Στα δύο πρώτα ματς του ομίλου, όπου η σύνθεση της Ιταλίας ήταν... κανονική (απέναντι στην Ιρλανδία ο Κόντε έκανε πολλές αλλαγές), η άμυνά της δέχθηκε ελάχιστες φάσεις.

Δύσκολα θα ανοίξει το σημερινό Ιταλία – Ισπανία. Το ειδικό στοίχημα που προσφέρεται από τον ΟΠΑΠ under 1,5 και στα δύο ημίχρονο, σε απόδοση 1,70, μοιάζει να έχει καλές πιθανότητες. Το χάνουμε μόνο αν σημειωθούν από 2 γκολ και πάνω σε κάποιο από τα 2 ημίχρονα.

To Eυρωπαϊκό το ζεις καλύτερα σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ

Πάμε στο βραδινό, στο Αγγλία – Ισλανδία. Ισως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, που οι Αγγλοι βρίσκονται σε νοκ άουτ φάση μεγάλης διοργάνωσης και δεν είναι κυρίαρχο θέμα στον Τύπο της χώρας. Το Brexit είναι αυτό που απασχολεί τη χώρα, κάτι απολύτως φυσιολογικό. Προφανώς είναι καλό για την ομάδα που δεν ασχολούνται τόσο πολύ μαζί της τα ΜΜΕ. Από την άλλη, βέβαια, είναι το απόλυτο φαβορί (τουλάχιστον στα χαρτιά...) κόντρα στην Ισλανδία και καλείται να αποδεχθεί τον συγκεκριμένο ρόλο. Δεν θα είναι εύκολο, έχουμε δει ότι οι Αγγλοι παίζουν καλύτερα όταν βρίσκουν χώρους, αντίθετα έχουν θέματα όταν καλούνται να διασπάσουν πολυπρόσωπη άμυνα.

Δεν αποκλείω να παίξουν το ρόλο τους οι στημένες φάσεις. Ενα απευθείας φάουλ, πέναλτι, κόρνερ, κ.λπ. Υπενθυμίζω ότι ήδη οι Αγγλοι έχουν σημειώσει γκολ με απευθείας φάουλ, σκόρερ ήταν ο Ντάιερ στην πρεμιέρα τους. Ο πιο συχνός εκτελεστής, όμως, των φάουλ και των πέναλτι από πλευράς Αγγλίας είναι ο αρχηγός Γουέιν Ρούνεϊ. Χωρίς γκολ ως τώρα, 1ος σκόρερ στα προκριματικά και στην ιστορία των «τριών λιονταριών» γενικότερα. Ισως ήρθε η ώρα του να κάνει... σεφτέ και το συγκεκριμένο ενδεχόμενο πληρώνει 5.50 στον ΟΠΑΠ (για να σημειώσει το 1ο γκολ του αγώνα), ενώ να σκοράρει σε οποιοδήποτε σημείο του ματς δίνει 2.00.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα