Ουγγαρία - Βέλγιο 0-4

Gazzetta team
Ουγγαρία - Βέλγιο 0-4

bet365

Διαφορά κλάσης έδειξε το Βέλγιο και κάνοντας επίδειξη δύναμη σε βάρος της Ουγγαρίας νίκησε 4-0 και παίζει στα προημιτελικά με την Ουαλία. Γκολ-ασίστ ο Αζάρ.

Την τρίτη σερί νίκη στη διοργάνωση πέτυχε η ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς, που παρότι έχασε πολλές ευκαιρίες, τα έβαλε όλα στο φινάλε και έκανε κομμάτια την Ουγγαρία. Οι Red Devils είχαν σε εξαιρετική μέρα έναν Εντέν Αζάρ από τα παλιά, ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης του Euro 2016 που είναι μέσα σε 4 γκολ. Αντίπαλος στους «8» για το Βέλγιο είναι η Ουαλία με την οποία κοντράρεται την Παρασκευή (01/06).

Με συνοπτικές διαδικασίες το Βέλγιο έκανε σαφές ότι θα παίξει φουλ επιθετικά. Ντε Μπρόινε (4', 7') και Λουκάκου είχαν τις πρώτες απειλές και οι Κόκκινοι Διάβολοι σκόραραν στο 10' όταν μετά το φάουλ του άσου της Μάντσεστερ Σίτι ο Αλντερβάιρελντ με κεφαλιά έκανε το 0-1 πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ των Βέλγων από στημένη φάση από το 1984. Η συνέχεια ήταν μια κατηφόρα. Η ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς ήταν καλύτερη σε όλες τις γραμμές, έκλεβε μπάλες με χαρακτηριστική άνεση και με την ίδια δημιουργούσε φάσεις και θα μπορούσε να έχει βάλει πολλά γκολ. Στο 15' ξανά ο Ντε Μπρόινε ήταν στη φάση αφού ο Λουκάκου τον έβγαλε τετ-α-τετ αλλά νικήθηκε από τον Κίραλι και το Βέλγιο δεν σταματούσε να πιέζει και να κάνει επιθέσεις ψάχνοντας το δεύτερο γκολ.

Στο 24' φάνηκε ο Κουρτουά μπλοκάροντας το σουτ του Τζούτζακ και στο 30' ο Ντε Μπρόινε με κεφαλιά δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Κίραλι. Στο 35' ο άσος της Σίτι εκτέλεσε φάουλ με τον Κίραλι να αποκρούει και να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στο 39' είδε τον έμπειρο keeper να μαζεύει. Στο 39' και το 41' οι Ούγγροι είχαν τις καλύτερες φάσεις τους με τα σουτ των Λόβρενκσιτς και Τζούτζακ να φεύγουν μόλις έξω και στο 42' χάθηκε η τελευταία μεγάλη ευκαιρία για το Βέλγιο με τον Μέρτενς μόνο μέσα από την περιοχή να σουτάρει δυνατά αλλά ο Κίραλι ήταν και πάλι εκεί για να κρατήσει μέσα στο ματς την ομάδα του μέχρι το ημίχρονο.

Δυνατά και στο δεύτερο μέρος μπήκε το Βέλγιο και ο Κίραλι έβγαλε το δυνατό σουτ του Αζάρ που πήγαινε στο παραθυράκι, για να απαντήσει ο Σαλάι με σουτ-άουτ και ο Ντε Μπρόινε να έχει ένα ακόμα σουτ άουτ από καλή θέση στο 51'. Η Ουγγαρία αφού είχε γλιτώσει στο πρώτο μέρος προσπάθησε να κάνει τον νόμο του ποδοσφαίρου να ισχύσει αλλά το Βέλγιο ήταν πολλές κλάσεις πάνω για να επιτρέψει κάτι τέτοιο να συμβεί. Στο 60' ο Λανγκ είδε τον διαιτητή, Μάζιτς, να του χαρίζει καθαρή δεύτερη κίτρινη και αποβολή και στο 66' με τον Πιντέρ και το 68' με τον Γιουχάζ οι Μαγυάροι θα μπορούσαν να έχουν κάνει τη ζημιά.

Στο τελευταίο τέταρτο έγιναν... όλα. Ο Βίλμοτς έβγαλε τον Λουκάκου και έβαλε τον Μπατσουαγί, ο οποίος δύο λεπτά αργότερα σκόραρε σε κενή εστία στην πρώτη του επαφή με την μπάλα μετά την τρομερή προσπάθεια και τη σέντρα πάρε-βάλε του Αζάρ από αριστερά (0-2), με τον άσο της Τσέλσι στο 79' να βάλει ένα τρομερό σόλο-γκολ περνώντας ανάμεσα από 2-3 αντιπάπους και πλασάροντας στη γωνία από το ημικύκλιο (0-3). Το τελικό 0-4 διαμόρφωσε με το πρώτο του γκολ με την Εθνική ο Γιανίκ Καράσκο στο 91' με τελείωμα σε τετ-α-τετ ύστερα από ασίστ στον χώρο από τον Ναϊνγκολάν.

Ουγγαρία (Μπερντ Στορκ): Κίραλι, Καντάρ, Λανγκ, Γκούσμικς, Γιουχάζ (80' Μπόντε), Νάγκι, Γκέρα (46' Ελεκ), Πιντέρ (75' Νίκολιτς), Λόνρενκσιτς, Τζούτζακ, Σαλάι.

Βέλγιο (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Μενιέρ, Βερτόνγκεν, Βερμάελεν, Αλντερβάιρελντ, Ναϊνγκολάν, Βίτσελ, Ντε Μπρόινε, Μέρτενς (70' Καράσκο), Αζάρ (81' Φελαϊνί), Λουκάκου (76' Μπατσουαγί).

 

EURO Τελευταία Νέα