Γερμανία - Σλοβακία 3-0

Gazzetta team
Γερμανία - Σλοβακία 3-0

bet365

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Γερμανία, που επιβλήθηκε πολύ εύκολα με 3-0 της Σλοβακίας και εξασφάλισε μία θέση στους «8».

Η Γερμανία πήρε την πιο εύκολη πρόκριση μέχρι τώρα στα προημιτελικά και έδειξε ότι είναι από τα φαβορί της διοργάνωσης. Τα πάντσερ δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στη Σλοβακία, της οποίας επιβλήθηκαν με 3-0, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Ντράξλερ.

Οι παίκτες του Λεβ μπήκαν πολύ δυνατά και πήραν το προβάδισμα μόλις στο 8' με το πρώτο γκολ του Μπόατενγκ με την εθνική. Ο Γερμανός αμυντικός είδε την μπάλα να στρώνεται μετά την απομάκρυνση των Σλοβάκων και με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-0! Ο Κοζάκ παρέταξε την ομάδα του πολύ αμυντικά και το πλήρωσε. Ο Γκόμεζ γέμισε την περιοχή και οι Γερμανοί, έχοντας την κατοχή δεν σταμάτησαν να πιέζουν. Στο 13' ο Σκρτελ έσπρωξε τον Γκόμεζ στην περιοχή, ο διαιτητής Μαρτσίνιακ έδωσε το πέναλτι, όμως ο Κόζατσικ νίκησε τον Οζίλ από την άσπρη βούλα, για να κρατήσει την ομάδα του ματς.

Η πίεση, όμως, συνεχίστηκε, ο Οζίλ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 24' και μετά από κάποιες μικροευκαιρίες, ήρθε και η πρώτη για την Σλοβακία στο 41'. Ο Νόιερ, όμως, έδειξε την κλάση του, έβγαλε την κεφαλιά του Κούτσκα και στιγμές αργότερα τα πάντα είχαν τελειώσει. Υπέροχη ενέργεια του Ντράξλερ από αριστερά, γύρισμα την κατάλληλη στιγμή και στο 43' ο Γκόμεζ έκανε το 2-0!

Στην επανάληψη οι Γερμανοί κατέβασαν ταχύτητα. Οι Σλοβάκοι μπήκαν επιθετικά, απείλησαν με τον Κούτσκα στο 49', όμως το γκολ δεν ήρθε ποτέ. Αντιθέτως, ήρθε για την Γερμανία, όταν στο 63' μετά από κόρνερ ο Χούμελς πήρε την κεφαλιά και ο Ντράξλερ στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 3-0, για να διαλύσει όλες τις ελπίδες των Σλοβάκων. Τα πάντσερ έκαναν συντήρηση μέχρι το τέλος, οι παίκτες του Κοζάκ δεν είχαν ψυχολογία και το 3-0 παρέμεινε, με την Γερμανία να μην έχει δεχθεί ούτε γκολ στη διοργάνωση και να περιμένει μία εκ των Ιταλίας και Ισπανίας στους «8».

Γερμανία (Γιόαχιμ Λεβ): Νόιερ, Έκτορ, Μπόατενγκ (72' Χέβεντες), Χούμελς, Κίμιχ, Κεντίρα (76' Σβάινσταϊγκερ), Κρόος, Μίλερ, Οζίλ, Ντράξλερ (72' Ποντόλσκι), Γκόμες

Σλοβακία (Γιαν Κοζάκ): Κόζατσικ, Πέκαρικ, Σκρτελ, Τζούριτσα, Γκιομπέρ (84' Σαλάτα), Κούτσκα, Χροσόφσκι, Σκρίνιαρ, Χάμσικ, Βάις (46' Γκρέγκους), Ντούρις (64' Σέστακ)

 

EURO Τελευταία Νέα