Γαλλία - Ιρλανδία 2-1

Gazzetta team
Γαλλία - Ιρλανδία 2-1

bet365

Η Ιρλανδία αιφνιδίασε τη Γαλλία από την άσπρη βούλα, κράτησε το προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο, ωστόσο στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Αντουάν Γκριζμάν, ο οποίος με δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά έστειλε τους «τρικολόρ» (2-1) στα προημιτελικά!

Ενας παίκτης, μια μοναδική παράσταση και η Γαλλία στα προημιτελικά! Ο Γκριζμάν πέτυχε δυο γκολ, οι Τρικολόρ έκαναν την ανατροπή και υπερκέρασαν το εμπόδιο των Ιρλανδών (2-1)! Πλέον, η ομάδα του Ντεσάν περιμένει τον νικητή του Αγγλία- Ισλανδία, ωστόσο χρειάζεται βελτίωση αν θέλει να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης! Πονοκέφαλος για τον Ντεσάν η απουσία των τιμωρημένων Καντέ, Ραμί, ενώ με πρόβλημα αποχώρησε στο τέλος ο Κομάν.

Με τους καλύτερους οιωνούς άρχισε το ματς για τους Ιρλανδούς, αφού μόλις στο 3ο λεπτό ο Μπρέιντι πάγωσε τη Γαλλία! Στην πρώτη φάση του ματς, η γαλλική άμυνα αδράνησε, ο Πογκμπά έπεσε άτσαλα πάνω στον Λονγκ και ο Ριτσόλι είδε πέναλτι. Ο παίκτης που οδήγησε τους Ιρλανδούς στη φάση των «16» δεν αστόχησε και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του! Ηταν το γρηγορότερο πέναλτι σε Euro από το 1980, ενώ ο σταρ της Γιουβέντους έχει κάνει τα δυο από τα τρία τελευταία πέναλτι των Γάλλων! Η ομάδα του Ντεσάν προσπάθησε να απαντήσει, αλλά της έλειψε το καθαρό μυαλό και ο... Ματουϊντί, ο οποίος σε ακόμα ένα ματς ήταν εκτός ρυθμού!

Μάλιστα, οι Ιρλανδοί στο 21' είχαν ακόμα μια καλή φάση, αλλά το σουτ του Μέρφι έδιωξε ο Γιορίς! Οι οικοδεσπότες δεν είχαν την ένταση των αντιπάλων, ήταν ασύνδετοι και προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως με ατομικές ενέργειες του Παγιέ. Ο Ράντολφ ήταν εξαιρετικός στις τοποθετήσεις του κι όποτε χρειάστηκε μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα! Οι Ιρλανδοί έχοντας κλείσει ιδανικά τα ατού των Γάλλων πλησίασαν στο γκολ στο 41', αλλά η κεφαλιά του Ντάφι κατέληξε άουτ! Στο τελευταίο πεντάλεπτο οι Γάλλοι πίεσαν ιδανικά, οι παίκτες του Ο' Νιλ έχασαν για πρώτη φορά τη συγκέντρωσή τους και στις καθυστερήσεις είχαμε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Τρικολόρ, ωστόσο Παγιέ και Γκριζμάν δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Ματουϊντί δεν κατάφερε να κερδίσει μονομαχίες (μόλις μια), ενώ ο Παγιέ έμεινε ανεκμετάλλευτος.

Στην επανάληψη, ο Ντεσάν άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1 περνώντας τον Κομάν στη θέση του Καντέ. Η Γαλλία ανέβασε ταχύτητα, μπήκε πολύ δυνατά, η κατοχή της ξεπέρασε το 70% και οι Ιρλανδοί έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν! Στο 48' ο Κοσιελνί από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει, στο 55' το σουτ του Ματουϊντί έδιωξε ο Ράντολφ, ωστόσο δυο λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ! Ο Παγιέ άνοιξε ιδανικά στον Σανιά, άψογη σέντρα του τελευταίου και ο Γκριζμάν με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 1-1!

Η Γαλλία ήταν ασταμάτητη και τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η ανατροπή. Ο Ζιρού με απίθανη κίνηση έβγαλε μόνο του τον Γκριζμάν που πέτυχε το 2-1! Μάλιστα, έγινε ο πρώτος Γάλλος από το 2004 και τον Ζιντάν που σκοράρει τρία γκολ σε Euro! Τα πράγματα έγιναν δυσκολότερα για τους Ιρλανδούς, όταν ο Ντάφι ανέτρεψε τον παίκτη της Ατλέτικο και αποβλήθηκε! Οι Τρικολόρ είχαν τον απόλυτο έλεγχο, πίεσαν για να ένα τρίτο γκολ, όμως στη σουτάρα του Ζινιάκ (πήρε τη θέση του Ζιρού) η μπάλα βρήκε το δοκάρι! Τεράστια ευκαιρία έχασε και στις καθυστερήσεις ο Γκριζμάν, με τον Ράντολφ να του στερεί το χατ τρικ.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Εβρά, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Καντέ (46΄ Κομάν / 90+3΄ Σισοκό), Ματουιντί, Πογκμπά, Παγέ, Γκριζμάν, Ζιρού (73΄ Ζινιάκ)

Ιρλανδία (Μάρτιν Ο΄Νιλ): Ράντολφ, Γουόρντ, Κόουλμαν, Κίο, Ντάφι, ΜακΚάρθι (72΄ Χούλαχαν), Χέντρικ, ΜακΚλιν (68΄ Ο΄Σέι), Μπρέιντι, Λονγκ, Μέρφι (65΄ Γουόλτερς)

 

EURO Τελευταία Νέα