Χρωστά μία μεγάλη εμφάνιση

Gazzetta team
Χρωστά μία μεγάλη εμφάνιση

bet365

Κοινό χαρακτηριστικό και των τριών σημερινών αγώνων της φάσης των «16» του Euro ότι όλοι τους έχουν ισχυρά φαβορί. Το αντίθετο δηλαδή από αυτό που ίσχυε στις τρεις χθεσινές αναμετρήσεις, δύο εκ των οποίων κρίθηκαν φυσιολογικά μετά το 90λεπτο και η άλλη με ένα αυτογκόλ λίγο πριν από το φινάλε.

Γράφει ο Πάνος Γαρίδης

Στη Λυών κοντράρονται η Γαλλία με την Ιρλανδία. Οι περισσότεροι θα περίμεναν πειστικότερη εικόνα από την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ στον όμιλο. Αντ’ αυτού, εκείνη πήρε δύο νίκες στα τελευταία λεπτά απέναντι σε Ρουμανία και Αλβανία, ενώ κόντρα στην Ελβετία προτίμησε να μην ρισκάρει ιδιαίτερα για να διαφυλάξει την πρώτη θέση. Δεδομένες όμως είναι οι μεγάλες δυνατότητές της, όπως φυσικά και το ότι ο παράγοντας έδρα αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο και σήμερα, αλλά πιθανότατα και στη συνέχεια της διοργάνωσης. Η Ιρλανδία ήταν λίγο πολύ αυτή που αναμενόταν. Ασφαλώς και το τελευταίο παιχνίδι της με την Ιταλία δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο, όσο τα δύο προηγούμενα με Σουηδία και Βέλγιο. Πρόκειται για μία ομάδα μετρίων δυνατοτήτων, που στηρίζεται κυρίως στις ατομικές προσπάθειες των λίγων ποιοτικών ποδοσφαιριστών που διαθέτει. Εκτιμώ ότι η Γαλλία θα πάρει την πρόκριση και αίσθησή μου είναι ότι αυτό θα γίνει μάλλον εύκολα. Αλλωστε, χρωστά ακόμα μία μεγάλη εμφάνιση στους οπαδούς της. Φυσιολογικά χαμηλές οι αποδόσεις στην επικράτησή της (1.35). Για να ανεβάσω το ρίσκο, θα επιλέξω να σκοράρουν οι γηπεδούχοι και στα δύο ημίχρονα (στο 2.60 στον ΟΠΑΠ). Εναλλακτική επιλογή μπορεί να αποτελέσει ο άσος με χάντικαπ ενός γκολ (στο 2.25), ενώ θα ρίξω και ορισμένα ψιλά στο ακριβές σκορ 2-0 (στο 4.30 στον ΟΠΑΠ).

Αντίστοιχα είναι τα πράγματα και στο ματς της Γερμανίας με τη Σλοβακία. Δίκαιο φαβορί η πρώτη, όμως δεν το αποκλείω η Σλοβακία να τη δυσκολέψει αρκετά. Αλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες πριν από ένα μήνα σε φιλικό στο Αουγκσμπουργκ, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν 3-1, αν και βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ με το γκολ από πέναλτι του Μάριο Γκόμεζ. Στοιχηματικά, το μόνο που μου κεντρίζει το ενδιαφέρον από το ματς είναι να βρει –επιτέλους- δίχτυα ο Τόμας Μίλερ. Ο επιθετικός της Μπάγερν ήταν το πρώτο φαβορί για πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης πριν από την έναρξη του τουρνουά, όμως μέχρι στιγμής έχει παραμείνει άσφαιρος. Στο τελευταίο παιχνίδι με τη Β. Ιρλανδία έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες για να «ματώσει» τα δίχτυα, αλλά ήταν και άστοχος και άτυχος. Σε απόδοση 4.00 θα τον κρατήσω για να ανοίξει το σκορ στο Λιλ. Εναλλακτικά μπορεί να τον επιλέξει κανείς για anytime σκόρερ που προσφέρεται στο 1.65.

To Eυρωπαϊκό το ζεις καλύτερα σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ

Το Βέλγιο ξεκίνησε νωθρά τη διοργάνωση χάνοντας από την Ιταλία, όμως στη συνέχεια έδειξε μέρος των δυνατοτήτων του, επικρατώντας της Ιρλανδίας και της Σουηδίας. Πλέον, έχει μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσει πολύ, καθώς αν αποκλείσει σήμερα την Ουγγαρία, θα κοντραριστεί στα προημιτελικά με την Ουαλία και στη συνέχεια στα ημιτελικά με τον νικητή του Πορτογαλία – Πολωνία. Συνεπώς ο δρόμος του για πρόκριση στον τελικό είναι ορθάνοιχτος. Οι Μαγυάροι εξέπληξαν ευχάριστα με την παρουσία τους στα γήπεδα της Γαλλίας, αν και η αλήθεια είναι ότι στάθηκαν και πολύ τυχεροί: νίκησαν 2-0 την Αυστρία χωρίς να είναι ιδιαίτερα καλύτεροι, ισοφάρισαν με αυτογκόλ στο 88’ την Ισλανδία, πέτυχαν δύο γκολ από κόντρες στο 3-3 με την Πορτογαλία. Ολα τα ωραία, όμως, κάποτε τελειώνουν. Θεωρώ ότι το Βέλγιο θα φτάσει σήμερα στη νίκη (στο 1.50 η απόδοσή του στον ΟΠΑΠ), όμως επειδή είναι αρκετά μεγάλο το διακύβευμα, ίσως το κάνει αγχωτικά. Για αυτό θα ποντάρω και στο να το καταφέρει με διαφορά ακριβώς ενός τέρματος (στο 3.20 το Χ με χάντικαπ ενός γκολ υπέρ της Ουγγαρίας).

 

EURO Τελευταία Νέα