To μεγάλο αστέρι της Πορτογαλίας...

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
To μεγάλο αστέρι της Πορτογαλίας...

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος γράφει για τον άνθρωπο που έφερε την Πορτογαλία στους «8» του Euro και δεν είναι φυσικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο...

Τι κι αν πέρασε με την ψυχή στο στόμα στη δεύτερη φάση του Euro με αντιπάλους όπως η Ουγγαρία, η Ισλανδία και η Αυστρία. Τι κι αν δεν έχει πετύχει νίκη στην κανονική διάρκεια ενός αγώνα ως τώρα στη διοργάνωση. Τι κι αν είχε κατοχή της μπάλας μόλις 41% με 5 προσπάθειες προς την αντίπαλη εστία, έναντι 59% και 17 της Κροατίας.

Ολα αυτά μοιάζουν με λεπτομέρειες για την Πορτογαλία που πανηγυρίζει την πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και με αντίπαλο την Πολωνία στη συνέχεια, η τετράδα όχι μόνο δεν είναι άπιαστο όνειρο, αλλά φαντάζει πολύ πιθανή εξέλιξη.

Η Πορτογαλία λοιπόν παραμένει στα γήπεδα της Γαλλίας, όχι χάρη στον... πολύ Κριστιάνο Ρονάλντο ούτε καν λόγω του ανθρώπου της τελευταίας στιγμής, Κουαρέσμα. Η Πορτογαλία έφτασε εδώ που έφτασε, λόγω του σπουδαίου Φερνάντο Σάντος που αποδεικνύει για μία ακόμα φορά την αξία του.

Ναι, η Πορτογαλία δεν θέλγει με το ποδόσφαιρο που παίζει! Δεν μπαίνει στην καρδιά των φιλάθλων όλου του κόσμου και δεν κερδίζει νέους φίλους! Προσφέρει ανούσια ματς σε μία διοργάνωση που όλοι περιμένουν το καλύτερο και θέλουν κάθε βράδυ να έχουν στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας στις τηλεοράσεις τους! Μικρή σημασία, όμως, έχουν όλα αυτά για τον Σάντος, τους ποδοσφαιριστές του και όλους τους Πορτογάλους φιλάθλους, που βλέπουν την ομάδας τους ικανή να φτάσει - εκμεταλλευόμενη και την τύχη που έριξε απέναντι όλα τα μεγαθήρια - μέχρι και τον τελικό.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ξέρει καλά να εξουδετερώνει τον αντίπαλο κι αυτό συνεχίζει να κάνει. Στο χθεσινό ματς μπλόκαρε το παιχνίδι των Κροατών και τη γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας από τους αντιπάλους του, έριξε ιδιαίτερο βάρος στον Πέρισιτς και τον Μόντριτς με αποτέλεσμα ο ένας να βγει αλλαγή και ο άλλος να κινηθεί σε ρηχά νερά και χτύπησε όταν έπρεπε, με μία φάση που ξεκίνησε από την αλλαγή του, τον Ρενάτο Σάντσες.

Ο,τι και να πεις για τον Σάντος είναι αποτελεσματικός. Είναι προπονητής που βάζει βαριά τη σφραγίδα στην ομάδα του και μπορεί να μην αρέσει όπως παίζει, αλλά κερδίζει τα παιχνίδια, όπως έκανε και με την Εθνική Ελλάδας. Η αξία του φάνηκε και χθες, κοιμίζοντας εντελώς τον Κροάτη κόουτς που ακόμα πιστεύω ότι δεν έχει καταλάβει τι του συνέβη... Με αυτό τον Σάντος η Πορτογαλία μπορεί να φτάσει ψηλά, καλύπτοντας ακόμα και το κενό του Κριστιάνο Ρονάλντο που φαίνεται να έχει σβήσει τις μηχανές μετά από το τελικό του Champions League.

Και δεν είναι μόνο τα στατιστικά του στο χθεσινό ματς που το αποδεικνύουν αλλά το φανερώνει ξεκάθαρα η φάση του γκολ, όπου ο Κριστιάνο μπορεί να έφυγε σαν σφαίρα στην αντεπίθεση, αλλά στο πιο κρίσιμο σουτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Σούμπασιτς και ευτυχώς που υπήρχε εκεί ο Κουαρέσμα για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Αλλά το είπαμε και πριν, με τέτοιον Σάντος η Πορτογαλία δεν έχει και πολλά να φοβηθεί...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος