Ρονάλντο: Το κέντρο του κόσμου

Αντώνης Σαούλης
Ρονάλντο: Το κέντρο του κόσμου

bet365

Με τους Γάλλους να παίζουν την Κυριακή άπαντες ασχολούνται με τη μάχη του Κριστιάνο κόντρα στους Κροάτες. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ

Την δική τους μάχη θα τη δώσουν την Κυριακή. Κόντρα στους Ιρλανδούς. Ενα ματς το οποίο φοβούνται αρκετά εδώ στη Γαλλία και θα εξηγήσουμε τους λόγους σε αυριανό κείμενο. Μπορεί το Σάββατο να γίνονται τρία παιχνίδια αλλά όλοι ασχολούνται με το τελευταίο στη σειρά. Κροατία-Πορτογαλία. Κυρίως με τον σούπερ σταρ του τουρνουά.

Οι Γάλλοι έγραφαν γι' αυτόν. «Κριστιάνο. Το κέντρο του κόσμου». Δεν έχουν άδικο. Και πάλι όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα πάνω του και πάλι όλοι θα ασχολούνται με αυτόν μετά το τέλος του αγώνα. Θετικά ή αρνητικά. Ακόμα και ο Νταβόρ Σούκερ, πρόεδρος της Κροατικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας πλέον, σε συνέντευξή του στη L' Equipe στάθηκε σε αυτόν.

«Είναι ένα ματς 50-50. Ας βάλει τρία γκολ ο Κριστιάνο αλλά μετά το τέλος του αγώνα να επιστρέψει στην πατρίδα του», είπε γελώντας ο άνθρωπος ο οποίος με το εθνόσημο στο στήθος έφτασε μια ανάσα από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπελλου το 1998 (ας όψεται ο Τουράμ). Ομως πέρα απο τον Κριστιάνο ουδεμία άλλη (σημαντική) αναφορά υπάρχει για τους Πορτογάλους. Ούτε για την ομάδα, ούτε για κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή.

Παίξε νόμιμα από Κινητό και Τάμπλετ στη Vistabet!

Το impact του Ρονάλντο επισκιάζει οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην Πορτογαλία. Σε αντίθεση με τον αντίπαλο. Οι Γάλλοι (και όχι μόνο) έχουν υποκλιθεί στους Κροατίας. Και είναι ακόμα πιο εντυπωσιακός ο τρόπος που την χαρακτηρίζουν.

Κροατία. Το παιχνίδι της γοητείας. Ο Νταβόρ Σούκερ στάθηκε σε τρεις παίκτες. Μόντριτς, Ράκιτιτς (βεβαίως, βεβαίως) και Πέρισιτς. Σε αντίθεση με την Πορτογαλία οι Γάλλοι δεν στέκονται μόνο στον Μόντριτς. Αλλά και στο πως αγωνίζεται η Κροατια αλλά και στους άλλους παίκτες κλειδιά. Ειδικό αφιέρωμα στον Πέρισιτς για τα χρόνια του στη Σοσό. Το France Football αφιέρωσε έξι σελίδες για το δίδυμο Μόντριτς-Πέρισιτς.

Οι Κροάτες όντως έχουν... γοητεύσει τον εδώ κόσμο που ασχολείται με το Εuro. Και όλοι συμφωνούν πως η Πορτογαλία φαντάζει ως το πιο δύσκολο εμπόδιο γι' αυτούς στον δρόμο για τον τελικό. Υπάρχει κάποιος που να το αμφισβητεί;

 

EURO Τελευταία Νέα