Ελβετία – Πολωνία: Ο πιο σοβαρός… περνάει!

Gazzetta team
Ελβετία – Πολωνία: Ο πιο σοβαρός… περνάει!

bet365

Ελβετία και Πολωνία βρίσκονται για πρώτη φορά σε νοκ-άουτ τελικής φάσης Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Οι τυπικά γηπεδούχοι, αν και πέρασαν στους «16» δεν… έπεισαν ιδιαίτερα με την παρουσία τους, σε αντίθεση με την Πολωνία που άφησε θετικά στοιχεία στον όμιλο με την Γερμανία.
ΕΛΒΕΤΙΑ – ΠΟΛΩΝΙΑ
ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 536
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΟΠΑΠ: 2.80 – 2.75 – 2.45
ΩΡΑ/
TV: 16:00/ΕΡΤ 1
ΓΗΠΕΔΟ: ΖΟΦΡΟΥΑ ΓΚΙΣΑΡ (30.000), ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Δέκα φορές έχουν συναντηθεί στο παρελθόν Ελβετία και Πολωνία, με τους τυπικά φιλοξενούμενους στο σημερινό παιχνίδι να μετρούν 4 νίκες. Πέντε ματς έληξαν ισόπαλα, όπως και το πιο πρόσφατο παιχνίδι τους (2-2) το 2014. Μόλις μία φορά έφτασε στη νίκη η Ελβετία.
Ο βαθμός της ισοπαλίας την τελευταία αγωνιστική του πρώτου ομίλου κόντρα στην Γαλλία (0-0) έδωσε τη δυνατότητα στην Ελβετία να γράψει ιστορία. Προκρίθηκε για πρώτη φορά σε νοκ-άουτ τελικής φάσης Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και πλέον έχει την ευκαιρία να συνεχίσει το… μυθιστόρημα!
Στον όμιλο, η Ελβετία έδειξε αδυναμίες κερδίζοντας την πρόκριση κυρίως με την εμπειρία και το γεμάτο ταλέντο ρόστερ της. Στην πρεμιέρα δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στην Αλβανία (νίκη 1-0), αφού «σφυροκοπήθηκε» στην επανάληψη από τους «αετούς». Αν και τη δεύτερη αγωνιστική έμεινε πίσω στο σκορ στο ματς με τους Ρουμάνους, στο δεύτερο μέρος «έσωσε» την παρτίδα (1-1) και έφτασε πιο κοντά στην πρόκριση. Την τελευταία αγωνιστική έμεινε στο 0-0 με τους Γάλλους, για να προκριθούν… χεράκι – χεράκι οι δύο ομάδες.Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν θα αλλάξει κάτι στην αρχική ενδεκάδα και όπως δήλωσε ο ίδιος, περιμένει περισσότερα από τους Σακίρι, Μεχμέντι και Σεφέροβιτς.
Όπως η Ελβετία, έτσι και η Πολωνία βρίσκεται για πρώτη φορά στα νοκ-άουτ τελικής φάσης Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Με δύο παρόμοιες νίκες κόντρα σε Βόρειο Ιρλανδία (1-0) και Ουκρανία (1-0), αλλά και ένα «άσφαιρο» -χωρίς πολλές ευκαιρίες- ματς κόντρα στην Γερμανία (0-0), το σύνολο του Ναβάλκα πήρε δίκαια την πρόκριση στους «16».
Ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων έχοντας την καλύτερη άμυνα μέχρι στιγμής στον θεσμό (μηδέν παθητικό) μαζί με την συγκάτοικο στην πρώτη θέση του ομίλου, Γερμανία, ωστόσο ο ομοσπονδιακός τεχνικός κράτησε… χαμηλά τον πήχη. «Η πορεία μας είναι εξαιρετική, όμως δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι, η Πολωνία δεν θα έχει στη διάθεσή της, τον τιμωρημένο Κάπουστκα, ενώ στο όριο καρτών βρίσκονται οι σημαντικοί Πίστσεκ, Γκροσίτσκι και Μαζίνσκι.
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Ελβετία (4-3-3): Σόμερ – Λίχτσταϊνερ, Σαρ, Τζουρού, Ροντρίγκες – Μπεχράμι, Τζεμαϊλί, Τσάκα – Μεχμέντι, Σεφέροβιτς, Σακίρι
Πολωνία (4-4-1-1): Φαμπιάνσκι – Πίτσεκ, Γκλικ, Γέντρζετζικ, Πάζνταν – Μπλαστσικόφσκι, Κριχόβιακ, Μαζίνσκι, Γκροσίτσκι – Μίλικ – Λεβαντόφσκι
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Από εδώ και στο εξής κάθε λάθος πληρώνεται ακριβά! Οποιος χάσει… χάνεται και πηγαίνει σπίτι του! Στον όμιλο, η Ελβετία δεν εντυπωσίασε παρότι διαθέτει αρκετά υποσχόμενο και γεμάτο ταλέντο ρόστερ. Σε αντίθεση με την Πολωνία, που ήταν σοβαρή, με ξεκάθαρο στόχο στο παιχνίδι της και πήρε προίκα στους «16» την καλύτερη άμυνα του θεσμού. Οδηγός μας, η εικόνα και ο τρόπος προσέγγισης των παιχνιδιών από τις δύο ομάδες στους ομίλους, με την Πολωνία να πείθει περισσότερο. Η νίκη της βρίσκεται σε απόδοση 2.45 στον ΟΠΑΠ.
 

EURO Τελευταία Νέα