«Απόλυτα έτοιμος ο Τσιγκρίνσκι»

«Απόλυτα έτοιμος ο Τσιγκρίνσκι»

Θάνος Σαρρής
«Απόλυτα έτοιμος ο Τσιγκρίνσκι»

bet365

Το gazzetta.gr συνάντησε στο Παρίσι τον Ουκρανό δημισογράφο Γιέβγκεν Μπάζκο, ο οποίος μίλησε για τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΘΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ.

Η μεταγραφή του Τσιγκρίνσκι στην ΑΕΚ ήταν ένα θέμα που συζητήθηκε αρκετά ανάμεσα στους Ουκρανούς απεσταλμένους στο Euro 2016. Το gazzetta.gr συνάντησε έναν εξ΄ αυτών, τον Γιέβγκεν Μπλάζκο από το sportarena, ο οποίος γνωρίζει καλά το νέο στόπερ της Ένωσης, κατέθεσε την άποψή του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Έχοντας επιστρέψει στην πατρίδα του από το 2010 για λογαριασμό της Σαχτάρ, ο Τσιγκρίνσκι πέρυσι, από το Φεβρουάριο και έπειτα, φόρεσε τη φανέλα της Ντίπρο. Η φυγή του από το Ντνιπροπετρόβσκ δεν οφείλεται σε αγωνιστικούς λόγους, αφού σύμφωνα με τον Μπλάζκο, αν τα πράγματα στον ουκρανικό σύλλογο ήταν καλά οικονομικά, θα τον κρατούσαν, καθώς έδειξε καλά στοιχεία. «Έφυγε από την Ντνίπρο λόγω των οικονομικών προβλημάτων. Ο ιδιοκτήτης Κολομόισκι δεν πλήρωνε τους μισθούς για 6 μήνες», είπε χαρακτηριστικά στο gazzetta.gr ο Ουκρανός δημοσιογράφος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί από κοντά τον 29χρονο αμυντικό.

Όσον αφορά τη σεζόν του; Το ότι έκανε στο διάστημα που βρέθηκε στη Ντνίπρο 13 εμφανίσεις στο Πρωτάθλημα, 4 στο Κύπελλο και δύο στην Ευρώπη δείχνει πως τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε στο παρελθόν μοιάζουν να ανήκουν στο παρελθόν. «Τα τελευταία χρόνια είχε πολλούς τραυματισμούς, όμως την περασμένη σεζόν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Έκανε καλή σεζόν, αν και δεν ήταν πάρα πολύ σταθερός, νομίζω πως αν έμενε φέτος θα ήταν περισσότερο αφού θα είχε μπει ήδη στο περιβάλλον της ομάδας. Μπορούμε να πούμε ότι έχει ξεπεράσει τα προβλήματα και είναι απόλυτα έτοιμος».

Όσον αφορά το επίπεδό του; «Είναι σίγουρα ένας ποδοσφαιριστής με πολύ μεγάλη ποιότητα και πολλά πλεονεκτήματα, απλά δεν είχε σταθερότητα σε υψηλό επίπεδο. Νομίζω θα είναι πολύ καλός για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος και πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ».

 

EURO Τελευταία Νέα