Το παραμύθι κρύβει... δράκους

Gazzetta team
Το παραμύθι κρύβει... δράκους

bet365

Μπαίνοντας στα νοκ άουτ μίας μεγάλης διοργάνωσης οι ομάδες χωρίζονται σε δύο γκρουπ. Το πρώτο περιλαμβάνει εκείνες με τα μεγάλα «πρέπει», το δεύτερο αυτές που έχουν ξεπεράσει ήδη το... ταβάνι τους και θα επιδιώξουν να το διασκεδάσουν.

Γράφει ο Γιάννης Αλυσανδράτος

Η φάση των ομίλων ολοκληρώθηκε, διαμορφώνοντας εικόνα για την πλειονότητα των ομάδων που βρίσκονται στη φάση των «16» που εκκινεί αύριο. Δύο τα μεγάλα ερωτηματικά κατ' εμέ. Πρώτο και μεγαλύτερο αυτό της Πορτογαλίας. Ειλικρινά, το σύνολο του Φερνάντο Σάντος με έχει μπερδέψει όσο δεν πάει, καθώς η αμυντική συνοχή των προκριματικών, πήγε... περίπατο, το «όλοι ψάχνουμε τον Ρονάλντο» επανήλθε, οπότε έπαψε να αποτελεί στα μάτια μου το γκραν φαβορί για να φτάσει στον τελικό. Πάντως, οφείλω να σημειώσω ότι ο δρόμος παραμένει σχετικά βατός αν προκριθεί, αφού στο πρώτο ταμπλό δεν κρύβεται κανένα «μεγαθήριο».

Η έτερη ομάδα που δεν ξέρω πως θα σηκώσει το βάρος των απαιτήσεων που δημιουργήθηκαν είναι το Βέλγιο. Θεωρητικά περνάει την Ουγγαρία (μόλις στο 1.50 τιμάται το διπλό στον ΟΠΑΠ), μετέπειτα όμως το πράγμα ζορίζει αρκετά, οπότε το να φτάσει στον τελικό δεν αποτελεί απλή υπόθεση. Και για να τεκμηριώσω τα λεγόμενά μου, θεωρώ ότι οι Ουαλοί -με λιγότερα «πρέπει» πάνω από το κεφάλι τους- θα φτάσουν άνετα στους «8» και θα έχουν λιγότερη πίεση (πολύ σημαντικός παράγοντας) από το σύνολο του Βίλμοτς... Οπότε διαφωνώ με τη λογική των μπουκ, οι οποίοι προσφέρουν το ζευγάρι τελικού με Βέλγιο και μία από τις «big 5» του δεύτερου ταμπλό σε αποδόσεις γκραν φαβορί, συγκριτικά με τα υπόλοιπα σύνολα που βρίσκονται στο διάβα των «κόκκινων διαβόλων».


Τέλος με το κεφάλαιο των «ερωτηματικών». Στο πρόλογο μίλησα για δύο γκρουπ, εξηγούμαι αμέσως! Κοιτώντας το πανόραμα (φώτο), παρατηρείτε ότι τα «μεγάλα ονόματα» της διοργάνωσης έχουν συγκεντρωθεί στη μία πλευρά, άρα και τα «πρέπει» μεταφέρθηκαν εκεί, γεγονός που δημιουργεί προϋποθέσεις για εκπλήξεις. Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία καλούνται να... αλληλοεξουδετερωθούν ώστε να φτάσουν στον τελικό της 10ης Ιουλίου. Ποια θα τα καταφέρει; Θεωρητικά, οι «τρικολόρ» διατηρούν ένα μικρό προβάδισμα λόγω έδρας, αλλά μέχρι εκεί.
To Eυρωπαϊκό το ζεις καλύτερα σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ

Στοιχηματικά θα ασχοληθώ με το έτερο γκρουπ, εκεί όπου το... ταβάνι ξεπεράστηκε και οι περισσότεροι θα επιχειρήσουν, χωρίς άγχος πλέον, να ευχαριστηθούν το υπόλοιπο Euro. Ελβετία – Πολωνία. Αμφότερες προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε νοκ άουτ φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, εκπληρώνοντας το στόχο που έθεσαν κατά το ταξίδι τους στη Γαλλία. Το ζευγάρωμα μοιάζει ιδανικό για... όνειρα, αφού καμία δεν να φοβάται την άλλη. Τουλάχιστον αυτό απορρέει από το στρατόπεδο έκαστης. Οι αγωνιστικές τους διαφορές είναι μικρές, οι προπονητές τους πολύ δύσκολα θα ρισκάρουν, οπότε οδηγούμαστε στη λογική «κλειστού» ματς που ενδέχεται να οδηγηθεί στο έξτρα 30λεπτο. Ορμώμενος από τούτο και με την... αδυναμία που έχω προς τους Πολωνούς, κρατάω την πρόκρισή τους στην παράταση, σενάριο που κοστολογείται στο 7.25 στον ΟΠΑΠ.

Δεύτερο σημείο, που αποτελεί και το βασικό μου ποντάρισμα, προέρχεται από το Ουαλία – Βόρειος Ιρλανδία. Η μαχητική ομάδα του Μάικλ Ο'Νιλ προκρίθηκε ως καλύτερη τρίτη, χάρη στη νίκη επί των εντελώς αδιάφορων Ουκρανών (2-0). Κάπου εδώ όμως φτάνει το τέλος μίας ιστορικής -για εκείνους- διαδρομής, για ένα σύνολο που δεν διαθέτει την ποιότητα και τους παίκτες που μπορούν με μία ενέργεια να κάνουν τη διαφορά. Στοιχείο που υπάρχει στους έτερους Βρετανούς του ζευγαριού. Τόσο ο Γκάρεθ Μπέιλ (1ος σκόρερ με τρία τέρματα), όσο και ο Ααρον Ράμσεϊ απέδειξαν πως είναι έτοιμοι να διαχειριστούν τον ρόλο των ηγετών και να οδηγήσουν τους «δράκους» όσο πιο μακριά γίνεται. Τους πιστεύω, γουστάρω τον τρόπο παιχνιδιού τους και θα πάω στον άσο, στο νορμάλ 1.85 του ΟΠΑΠ. Κλείνοντας, έριξα μερικά ψιλά στο ακριβές σκορ 2-0 (6.25 στον ΟΠΑΠ), χωρίς εξήγηση. Πείτε πως είδα όνειρο (γέλια)...


Καλή τύχη στις επιλογές σας. Εις το επανιδείν...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα