Η αξία στα γκολ

Gazzetta team
Η αξία στα γκολ

bet365

Οι ρυθμοί που παρακολουθούμε ποδόσφαιρο τις τελευταίες ημέρες είναι καταιγιστικοί. Τρία, ή και τέσσερα την τελευταία αγωνιστική, παιχνίδια την ημέρα είναι πολύ μεγάλος όγκος πληροφοριών προς διαχείριση.

Γράφει ο Χρήστος Στεργίου

Και όταν μιλάμε για στοίχημα αυτή η διαχείριση των πληροφοριών είναι κάτι το πολύ σημαντικό. Να καταγράφεις και να αξιολογείς το τι είδες, ώστε να ανακαλύψεις την οποιαδήποτε ευκαιρία που θα προκύψει στο μέλλον.

Χθες, για πρώτη βραδιά μετά από πολλές, το πρόγραμμα δεν είχε τηλεόραση. Η χαλάρωση κρινόταν ως απαραίτητη από τη μια, και ως ευκαιρία από την άλλη για να ….τα βάλουμε κάτω.

Μπροστά μας, από αύριο, έχουμε τη φάση των «16». Μια φάση που τα έχει όλα. Ομάδες που δεν περιμέναμε να φτάσουν μέχρι εδώ, όπως το ζευγάρι Ουαλία – Βόρειος Ιρλανδία. Μεγάλες μάχες, όπως αυτή της Μεσογείου, μεταξύ Ιταλίας και Ισπανίας. Παιχνίδια που κρύβουν πίσω τους ιστορίες, όπως η εκδίκηση που ψάχνουν οι Ιρλανδοί, για το χέρι του Ανρί, που τους στέρησε την πρόκριση στο μουντιάλ του 2010.

Ας γυρίσουμε πρώτα πίσω, να δούμε το τι συνέβη για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Πολλά under, κλειστά ματς, με ελάχιστα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και ομάδες που δώσανε τεράστια βάση στην τακτική. Επιβεβαίωση των εταιριών που, βάσει αποδόσεων, προέβλεπαν τη… διοργάνωση των under.

To Eυρωπαϊκό το ζεις καλύτερα σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ

Η τάση αυτή δείχνει να συνεχίζεται, με τα over να είναι και πάλι όλα αουτσάιντερ. Σε σημείο τέτοιο, που αν κάποιος επιλέξει να ποντάρει σε όλα τα παιχνίδια το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, να βγαίνει ελάχιστα από πάνω αν αυτό επιβεβαιωθεί σε τρία από τα οκτώ.

Ακόμη χειρότερα (ή καλύτερα, ανάλογα πως το μεταφράζει ο καθένας) τα πράγματα στα over 3,5. Με δύο επιτυχίες, στις οκτώ, έχεις και καλό κέρδος. Το θέμα είναι αν και ποιος μπορεί να πάει σε παιχνίδι υψηλού ρυθμού.

Να τα πάρουμε με τη σειρά. Ελβετοί και Πολωνοί, που ανοίγουν την αυλαία, έχουν δεδομένα κενά στην αμυντική τους λειτουργία. Αμφότερες όμως έδειξαν δυσκολίες μπροστά στην αντίπαλη εστία. Αλλά λίγο η τύχη, λίγο οι τερματοφύλακές τους, επέτρεψαν στις αντιπάλους τους μόλις ένα τέρμα.

Στη μάχη της μεγάλης Βρετανίας, η Ουαλία έρχεται από τρία στα τρία over, τώρα όμως θα βρει μπροστά της μια ομάδα που ξέρει πολύ καλά να κλείνει χώρους, παίζοντας πίσω από την μπάλα. Πρόκειται πάντως για ένα παιχνίδι που κανείς δεν φοβάται τον άλλο.

Ο Φερνάντο Σάντος μετά τα τρία γκολ που δέχτηκε από την Ουγγαρία θα παρουσιάσει μια ομάδα πολύ πιο προσεκτική, κόντρα στην έκπληξη του τουρνουά, την Κροατία. Οι Κροάτες όμως δεν έχουν κανένα μηδέν, επιθετικά, στα τρία ματς του ομίλου.

Οι Γάλλοι, που δεν έχουν σκοράρει σε κανένα από τα τρία παιχνίδια στο πρώτο ημίχρονο, θα βρούνε και πάλι μια ομάδα που θα παίξει αποκλειστικά πίσω από την μπάλα, την Ιρλανδία. Σκόραραν όμως δύο φορές τόσο με τους Ρουμάνους, όσο και με τους Αλβανούς.

Το ίδιο θα πράξουν και οι Σλοβάκοι απέναντι στη Γερμανία. Με τα πάντσερ να έχουν την απόλυτη υπεροχή με τη Βόρειο Ιρλανδία, αλλά και πάλι να μένουν χαμηλά στο σκορ.

Για τους Ιταλούς είναι δεδομένο πως θα βάλουν σε προτεραιότητα το μηδέν στην άμυνα.

Σε αυτά τα έξι ζευγάρια, ναι μεν υπάρχει αξία στα over, αλλά σωστά είναι αουτσάιντερ. Στα άλλα δύο, δεν θα συμφωνήσω πως το under είναι το φαβορί. Αναφέρομαι στο Ουγγαρία-Βέλγιο και το Αγγλία-Ισλανδία. Αν επέλεγα κάπου να κυνηγήσω τα γκολ θα ήταν σε αυτά τα δύο. Οι «μικροί» έκαναν ήδη την υπέρβαση. Κανείς δεν περίμενε όσα κατάφεραν, τόσο οι Ούγγροι, όσο και οι Ισλανδοί. Τους περιμένω απελευθερωμένους. Να κάνουν το παιχνίδι τους και ότι βγει. Δεδομένα δεν θα πάρουν αυτοί την κατοχή, αλλά πρέπει να σημειώσουμε πως μέχρι εδώ τους έφτασε και η επίθεση. Καμία εκ των δύο δεν έπαιξε πολύ κλειστά. Και με το απίθανο ρόστερ του Βελγίου από τη μέση και μπροστά, και την πρώτη σε δημιουργία ευκαιριών Αγγλία, απέναντί τους, μπορούν να μας προσφέρουν πλούσια ματς.

Μεγάλα λάθη στις αποδόσεις σημείων δεν βλέπω. Αν εμείς χρειαζόμαστε χαλάρωση και αξιολόγηση για να το πράξουμε, οι εταιρίες ήδη έχουν αποκωδικοποιήσει τα μέχρι τώρα δεδομένα, και έχουν «διαβάσει» τα σετ πολύ καλά. Ισως πριμοδοτούνται παραπάνω κάποια φαβορί, όπως η Αγγλία και η Γαλλία, αλλά κανείς δεν διαφωνεί πως έχουν τον πρώτο λόγο στα παιχνίδια τους.

Στα μάτια μου τα λάθη είναι στα over. Ναι μεν μέχρι τώρα βλέπουμε παιχνίδια με χαμηλό σκοράρισμα, αλλά ένα γκολ σε νοκ άουτ αναμέτρηση, είναι ικανό να αλλάξει κατά πολύ το ρυθμό, και να επιτρέψει πολύ περισσότερες φάσεις.

Συμπερασματικά, θαρρώ πως μπορεί κάποιος να κάνει παιχνίδι πάνω στα γκολ, είτε με κάποιο πιθανό αμφίτερμα είτε στα over. Εκεί τα σετ έχουν λαθάκια, και ο παίκτης του στοιχήματος αυτά τα λάθη οφείλει να κυνηγά.

Προσωπικά, δίνω ένα κλικ παραπάνω τη δεδομένη στιγμή, το να δούμε γκολ στα Ουγγαρία-Βέλγιο και Αγγλία-Ισλανδία.

 

EURO Τελευταία Νέα